Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                                                             
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                         ΑΛΙΒΕΡΙ, 28-01-2014
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΜΠΑΚΟΛΑ 30
ΑΛΙΒΕΡΙ Τ.Κ. 34500
ΤΗΛ.:22233 50300
ΦΑΞ:22230 22555

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Ο Δήμος μας μετά και από ομόφωνη απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην υποβάθμιση του Υπολιμεναρχείου Αλιβερίου και την μετατροπή του σε Λιμενικό Τμήμα της Χαλκίδας.
Γνωρίζουμε  σ΄ ολους τους  ιθύνοντες ότι είναι το μόνο Υπολιμεναρχείο της Εύβοιας που υποβαθμίζεται αντί να αναβαθμίζεται όπως θα έπρεπε και το απαιτούν οι συνθήκες.
Η περιοχή Αλιβερίου δικαιοδοσίας του Υπολιμεναρχείου Αλιβερίου έχει μεγάλες παραθαλάσσιες βιομηχανικές μονάδες, πολλές ιχθυοκαλλιέργειες με προσωπικό αλλοδαπούς, με εκατοντάδες σκάφη, τουριστικά, ερασιτεχνικά, επαγγελματικά παράκτιας και μέσης αλιείας, με επισκέψεις πολλών εμπορικών και τουριστικών πλοίων εσωτερικού και εξωτερικού.
Η σχεδιαζόμενη από μη γνωρίζοντες την κατάσταση εδώ στο Αλιβέρι και  το πόσο απαραίτητο είναι ένα Λιμεναρχείο σε αυτή την πόλη, προχωρούν στην υποβάθμιση και μετατροπή του Υπολιμεναρχείου Αλιβερίου σε παράρτημα του κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας. Ενέργεια που  θα έχει  πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην αστυνόμευση και την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής του Αλιβερίου.
Απαιτούμε το Αλιβέρι και η περιοχή του να αποκτήσει ΑΜΕΣΑ Λιμεναρχείο και θεωρούμε απαράδεκτη την απουσία μιας ισχυρής Λιμενικής υπηρεσίας με κύρος και υπηρεσιακή δυνατότητα. Τυχόν υποβάθμιση της Λιμενικής υπηρεσίας Αλιβερίου θα στερήσει από τους αλιείς και τους πολίτες την άμεση εξυπηρέτηση  τους γιατί θα αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά αρκετά χιλιόμετρα μέχρι την Χαλκίδα, χάνοντας χρόνο και χρήμα.
Ο ναυτικός κόσμος της περιοχής, οι πολίτες και οι μεγάλες βιομηχανικές μονάδες απαιτούν όχι μόνο  την μη υποβάθμιση του Υπολιμεναρχείου Αλιβερίου αλλά και την αναβάθμιση του σε Λιμεναρχείο.
Ζητάμε οι βουλευτές του νομού μας να φέρουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα  με ερωτήσεις τους στον αρμόδιο Υπουργό στην Βουλή των Ελλήνων ώστε να αποτραπεί η υποβάθμιση του Υπολιμεναρχείου Αλιβερίου. Καλούμε επίσης  τον αρμόδιο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να πράξη τα δέοντα προς την κατεύθυνση αυτή.
                                                                                                 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                                 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ.ΘΩΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου