Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΕΝΩ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ.



Γράψαμε πριν λίγες ημέρες για τον Δήμο που ενώ έχει εδώ και ένα χρόνο περίπου τα χρήματα από τον ΘΗΣΕΑ για να πληρώσει δύο καινούργια απορριμματοφόρα που για δύο χρόνια δουλεύουν ασταμάτητα για να καλύψουν τις ανάγκες  της καθαριότητας ο Δήμος δεν πληρώνει τον προμηθευτή. Είδε και αποείδε ο άνθρωπος και αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση από τον Νοέμβριο έχει ζητήσει εξηγήσεις από τον Δήμο, δεν ξέρουμε αν δόθηκαν πάντως τα απορριμματοφόρα δεν έχουν πληρωθεί ακόμη. Έτσι ο προμηθευτής μας έστειλε τα σχετικά έγγραφα, όπως το ίδιο έχει κάνει και προς άλλα βήματα δημοσιότητας και σε δημοτικούς συμβούλους προσπαθώντας δια της δημοσιότητας να διεκδικήσει  τα χρήματα που όχι μόνο του χρωστά ο Δήμος, ύψους 219.000 Ευρώ αλλά βρίσκονται στο δημοτικό ταμείο για περισσότερους από δέκα μήνες.
Επειδή ο Δήμος αυτός είναι της περιοχής μας νομίζουμε ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουμε πως τα ολοκαίνουργια, μόλις δύο ετών απορριμματοφόρα του είχε αγοράσει ο Δήμος Αυλώνος για λογαριασμό και του Δήμου Δυστίων στο πλαίσιο του Διαδημοτικού ΘΗΣΕΑ, που κυκλοφορούν και μαζεύουν τα σκουπίδια μας είναι απλήρωτα ενώ τα χρήματα  είναι στο Ταμείο και  προμήθεια και χρηματοδότηση έχει εγκριθεί από το αρμόδιο Υπουργείο. Όταν οι Δήμοι υποχρεώνονται να βάλλουν τάξη στα οικονομικά τους δεν μπορεί να αφήνουν απλήρωτες οφειλές για τις οποίες έχουν εισπράξει ήδη τη χρηματοδότηση. Είναι ζήτημα τάξης και χρηστής οικονομικής διοίκησης.

Δημοσιεύουμε την διαμαρτυρία του Προμηθευτή με την ευχή να πληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν για να κλείσει μία εκκρεμότητα που δεν τιμά  τον Δήμο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΔΩ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου