Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 99 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ, ΣΚΥΡΟ, ΚΑΡΥΣΤΟ



"Από την επόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου έχει προγραμματίσει το υπουργείο να λειτουργήσουν οι 99 δημοτικές εφορίες της χώρας (Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων – ΚΕΦ), κάτι όμως που -όπως λένε οι εφοριακοί- δεν πρόκειται να συμβεί, και μάλιστα επί μακρόν. Όπως λένε, τόσο οι αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών όσο και η πλημμελής προετοιμασία του υπουργείου δεν επέτρεψαν να λειτουργήσει καν πιλοτικά ο θεσμός (αρχικά δημιουργήθηκαν 34 ΚΕΦ και εν συνεχεία άλλα 65).
Πλέον, υπάρχει ορατός ο κίνδυνος οι φορολογούμενοι των περιοχών που θα ιδρύονταν τα ΚΕΦ να μείνουν κυριολεκτικά στον αέρα και επιχειρήσεις και νοικοκυριά να μην μπορούν από την επόμενη Δευτέρα να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους με την εφορία.
Ενδεικτικά, τα ΚΕΦ θα αναλάμβαναν μεταξύ άλλων τη χορήγηση φορολογικών εντύπων, παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων για την συμπλήρωσή τους και την συνυποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, την αποδοχή φορολογικών αιτημάτων και επίλυσή τους, την διαβίβασή τους στις ΔΟΥ και την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου, την προσωρινή παραλαβή δηλώσεων,τον έλεγχο των στοιχείων των δηλούντων, την αποστολή των δηλώσεων στην αρμόδια ΔΟΥ, καθώς και αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων."
Ανάμεσα στα 99 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων είναι και εκείνα της Κύμης, Σκύρου και Καρύστου. Περιμένουμε να δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου