Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ «ΔΕΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ.



Το ότι η Δ.Ο.Υ. Κύμης δεν καταργείται αποτελεί ασφαλώς μία καλή είδηση για το γόητρο της περιοχής. Επίσης θα απαλλάξει τους φορολογούμενους και ιδίως τους επαγγελματίες από τις μετακινήσεις στην Χαλκίδα και με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το εάν πράγματι η Δ.Ο.Υ. έχει υψηλή αποδοτικότητα σε έσοδα και αυτό είναι ιδιαίτερα καλή είδηση διότι υποδηλώνει το επίπεδο της οικονομικής ανάπτυξης.

Εάν τα πράγματα είναι έτσι -δεν υπάρχει ασφαλώς λόγος να αμφισβητηθούν-  τότε πρέπει να παραδεχθούμε ότι το Αλιβέρι σώζει την Κύμη, διότι η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής οφείλεται κατά μείζονα λόγο στο Αλιβέρι το οποίο έχει τον υψηλότερο μέσο όρο δηλωθέντος εισοδήματος το 2011 για τα φυσικά πρόσωπα στην Εύβοια.

Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν κυρίως όσοι οφείλουν να αποδώσουν στο Αλιβέρι την θέση που του ανήκει και κυρίως να οργανώσουν με τον αποδοτικότερο τρόπο σε επίπεδο οικονομικό, θεσμικό και κοινωνικό την πόλη. Πάνω απ΄ όλα όμως οφείλει να το κατανοήσει η τοπική κοινωνία και ιδίως να αντιληφθεί ότι με την δική της κινητοποίηση και οργάνωση η πόλη και η περιοχή θα αποκτήσει όσα της ανήκουν.

Βεβαίως το «χαρτί» του Αλιβερίου αξιοποιήθηκε από εκείνους οι οποίοι – αθόρυβα και συστηματικά- πάλεψαν για την διατήρηση της Δ.Ο.Υ. δηλαδή τους οικονομικούς, εκκλησιαστικούς  και δημοτικούς ταγούς της Κύμης αλλά και πάλι τίποτε δεν θα είχε γίνει εάν δεν είχε υπάρξει η θαρραλέα και αγωνιστική επιμονή του Σίμου πρωτευόντως και δευτερευόντως του Συμεών που για τους δικούς τους λόγους ο καθένας επέμεναν να είναι στην Κύμη και όχι στην Κάρυστο ή την γενέτειρά τους την Ιστιαία η δεύτερη Δ.Ο.Υ. της Εύβοιας. Πέραν των άλλων τους βοήθησε το Αλιβέρι για να το πετύχουν. Κάτι που τα τρία Σ (Σίμος, Σεραφείμ, Συμεών) αυτής της επιτυχίας δεν πρέπει να ξεχνούν και με τον τρόπο τους ο κάθενας να το ευλογούν.

Ειρήσθω εν παρόδω: Τώρα που θα παραμείνει η Δ.Ο.Υ. Κύμης θα θυμηθεί το Υπουργείο Οικονομικών να μας πει τι γίνεται με τις 24 OFFSHORE (Οφσορ) που «γεννήθηκαν» στην εν λόγω Δ.Ο.Υ.;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου