Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ (ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ) ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΕΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΕΚΑ ΜΑΡΩ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

Το πώς αντιλαμβάνονται ορισμένοι – που δυστυχώς δεν είναι λίγοι- την προστασία της δημόσιας περιουσίας αλλά και την αξιοποίησή της αποδεικνύεται προκλητικά και στην περίπτωση της  δασικής έκτασης στην Μεγάλη Βόλτα Παραμεριτών. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές της έκτασης αντί να διερευνήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά έχοντας και την στοιχειώδη δυνατότητα να καταλάβουν ότι η έκταση είναι δημόσια δασική  επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν τις καταπατήσεις διότι με τον τρόπο αυτό θα έβαζαν στο χέρι και τους υπόλοιπους καταπατητές οι οποίοι έτσι θα ήταν σύμμαχοί τους και τα ψηφαλάκια τους θα έπαιρναν. Γιαυτό  συνέγραψαν αυτού του είδους τα συμβόλαια.
Ως δημόσια δασική την έκταση μπορούσαν να την ζητήσουν και να την πάρουν υπό προϋποθέσεις, με νόμιμο τρόπο. Εάν υπήρχαν οι προϋποθέσεις  κανείς δεν θα την είχε αρνηθεί. Πλην ασφαλώς των κατοίκων που δικαιολογημένα – μετά τα όσα έχουν προηγηθεί- δεν θα συναινούσαν.
Αντί για όλα αυτά επιχειρούν με νομικά τεχνάσματα να κερδίσουν αλλά και να καλύψουν τις παράνομες πράξεις τους καθ΄ότι επικρέμεται η «έκπτωση» τύπου Ψωμιάδη. («έχει ο καιρός γυρίσματα»).
Σε αυτό τον «τιτάνιο» αγώνα έχουν επιστρατεύσει όλα τα μέσα και κυρίως τον ισχυρισμό ότι αυτή είναι η μόνη κατάλληλη έκταση. Με ποιες μελέτες σκοπιμότητας άραγε;
Όπως και να έχει το πράγμα ήδη το ΥΠΕΚΑ και η Γενική Γραμματέας του κ. Μάρω Ευαγγελίδου, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, πείστηκαν και έχουν ήδη αποφασίσει να επιβάλουν πάση θυσία την επιλογή του κ. Θωμά στις Παραμερίτες ακόμη και εάν χρειαστεί να φέρουν τα ΜΑΤ και να ξηλώσουν τους δημοσίους λειτουργούς που υπερασπίζονται την νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον
Μόνο που όπως λένε κει πάνω οι κάτοικοι των ορεινών χωριών του Αλιβερίου, αυτοί «δεν είπαν την τελευταία τους λέξη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου