Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΣ…..


Πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα μας ήρθαν μέσα σε δύο ώρες από την δημοσίευση της προηγούμενης ανάρτησης. Δεν μας προξενεί εντύπωση το ότι πολλοί άρχισαν την ονοματολογία. Και ίσως αρκετοί έπεσαν μέσα…Δεν μας προξενεί εντύπωση ότι στην μικρή μας κοινωνία  η αρένα ….. θέλει θύματα. Εξάλλου αυτή η αρένα έχει θρέψει  τόσους και τόσους «καίσαρες» και «αγίους» και οι μεν και οι δε είχαν ένα κοινό σημείο: ήταν «παραβατικοί».
Εμείς δεν αναδημοσιεύσαμε το θέμα για να συμμετάσχουμε στην « διαπόμπευση». Το κάναμε για να το σχολιάσουμε και για να υπογραμμίσουμε τα παρακάτω.
Το να συνεργάζεται ένας επαγγελματίας με μία Μεγάλη ή Μικρή Εταιρία δεν είναι κακό. Στην  ελεύθερη αγορά ο ελεύθερος επαγγελματίας  κυνηγά την καλή δουλειά και την ακόμη καλύτερη αμοιβή. Το εάν αυτός έχει και πολιτικά ή μη ενδιαφέροντα επίσης δεν είναι κακό. Ο κάθε ελεύθερος πολίτης μπορεί να είναι ενεργός πολίτης και ακτιβιστής. Το εάν κατευθύνει την δράση της Ομάδας του στην εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, είτε του εργοδότη του είτε οποιουδήποτε άλλου, αυτό είναι και  πολιτικά αθέμιτο και σε τελική ανάλυση υπονομεύει τους στόχους της Ομάδας. Αυτές οι καταστάσεις συμβαίνουν και όταν συμβαίνουν επαληθεύουν όλους εκείνους που θεωρούν εκ των προτέρων ύποπτη κάθε ακτιβιστική δράση, εφόσον δεν την έχει καπελώσει κάποιο κόμμα ή δεν υπηρετεί κοινούς με τους επικριτές της σκοπούς.
Με άλλα λόγια δεν αρκεί να εργάζεται κάποιος σε κάποια εταιρία και ταυτόχρονα να είναι ακτιβιστής για την προστασία του περιβάλλοντος για να θεωρείται πτυχιούχος «παραβατικός». Πρέπει να έχει πουλήσει αγώνες για να του προσάψει κανείς την κατηγορία. Άρα πρέπει να αναφέρονται και οι αγώνες που πουλήθηκαν και όχι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργάζεται…..
Τα γράφουμε αυτά γιατί σε αυτόν τον τόπο το να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και ακτιβιστής είναι ύποπτο εκ των προτέρων. Το να είσαι δημόσιος υπάλληλος, κομματικό στέλεχος, δημοτικός άρχοντας ή να ταϊζεσαι από κάποιο δημόσιο ταμείο είναι εισιτήριο αρετής και ας αποφασίζεις για λογαριασμό των ίδιων ή άλλων συμφερόντων. Τότε εκτελείς αποστολή…..δεν είσαι «παραβατικός»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου