Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ: ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;



Γύρω από τη διαχείριση των πόρων στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου συμβαίνουν πολλά σοβαρά και ευτράπελα για τα οποία κάποια στιγμή θα γράψουμε. Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητώντας για την κατανομή της ΣΑΤΑ που διατίθεται στην επισκευή και συντήρηση των Σχολικών κτιρίων αποκαλύφθηκε ότι από τα 67.900€ που διατέθηκαν στον Δήμο για τον σκοπό αυτόν μόνο τα 33.700 € δαπανήθηκαν. Τα υπόλοιπα 34.200 έμειναν στο Ταμείο αφού τα έργα δεν έγιναν, προφανώς γιατί δεν χρειάστηκαν επισκευές και συντηρήσεις, δεν χρειάστηκε επισκευή σε λεβητοστάσια; κ.ο.κ. Σε αυτά λοιπόν προστέθηκαν και 54.200 € της φετινής χρονιάς και το ποσόν ανήλθε σε 88.000 περίπου € το οποίο ξανακατανεμήθηκε σε εργασίες και προμήθειες που πιθανόν και αυτές δεν θα γίνουν αφού προβλήματα δεν υπάρχουν!!! Εκτός από τις επισκευές των στεγών… Το 2014, χρονιά εκλογών, το ποσόν θα ξεπεράσει τις 100.000 € αλλά τότε ίσως ανακαλυφθούν προβλήματα γιατί πρέπει να χρήματα να φύγουν….
Μετά διάφοροι «τενεκέδες ξεγάνωτοι» αρλουμπολογούν ότι φταίει ο Καλλικράτης που δεν λειτουργεί ο Δήμος για να λύσει τα προβλήματα και ότι έπρεπε να είναι περισσότεροι του ενός δήμοι. Και εκατό να ήτανε με τέτοια  διαχείριση και τα προβλήματα θα έμεναν άλυτα και το κομπόδεμα ορισμένων να  μεγάλωνε.
Καλά σε  ολόκληρο δήμο – γίγαντα τον λέγανε κάποτε- τα σχολικά κτίρια  δεν μπορούν να απορροφήσουν 60.000 € ετησίως; Οι προηγούμενοι Δήμαρχοι τα είχαν λύσει όλα; Ακόμη και έτσι να είναι μετά από δύο χρόνια μία συντήρηση την χρειάζονται.
Μήπως είναι η ώρα και κάποιοι άλλοι να ψάξουν βαθύτερα τα πράγματα; Λέω μήπως!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου