Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Τεράστιο πρόβλημα στο Δήμο μας, από την έλλειψη νερού.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
       Αλιβέρι 6 Σεπτεμβρίου  2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Τεράστιο πρόβλημα,  με πολλές προεκτάσεις, έχει δημιουργηθεί φέτος στο Δήμο μας, από την έλλειψη νερού. Τοπικές Κοινότητες μένουν για πολλές ώρες ή για μέρες χωρίς νερό, επιχειρήσεις και μαγαζιά αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους με μεγάλη οικονομική ζημιά, τουριστικές περιοχές δυσφημούνται και οι τουρίστες αποχωρούν, οι δημότες, κυρίως της Δημοτικής Ενότητας Κύμης, δεν έχουν ούτε να πλυθούν και οι βρύσες πολλές φορές βγάζουν λασπόνερο.
    Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να πείσει ότι για αυτή την κατάντια φταίει η λειψυδρία, οι υψομετρικές διαφορές, οι βλάβες στο δίκτυο και στα αντλιοστάσια, η παλαιότητα του δικτύου, καθώς και η αντικατάσταση σωλήνων ύδρευσης σε χωριά και οικισμούς στη μέση του καλοκαιριού. Πραγματοποιεί σύσκεψη και απλά διαπιστώνουν το πρόβλημα. Λύσεις δεν προτείνονται.

    Συμπολίτευση και αντιπολίτευση ερίζουν, ως συνήθως, για το «τις πταίει». Επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο, λες και δεν διοικούσαν και δε διοικούν αυτοί τα τελευταία οκτώ χρόνια. Ακόμη και αυτό το μεγάλο πρόβλημα, γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης. Οκτώ χρόνια τι έκαναν αλήθεια; Συνεργάστηκαν, συζήτησαν, κατέθεσαν προτάσεις και απόψεις, στήριξαν ενέργειες επίλυσης του προβλήματος, κατέθεσαν προτάσεις για χρηματοδότηση τέτοιων έργων, ή οι σκοπιμότητες ήταν και είναι υπεράνω του συμφέροντος των δημοτών;
             Τι έκαναν για να μην φτάσουμε σε αυτήν την κατάσταση;
             Συντηρήθηκε επαρκώς το δίκτυο όλα αυτά τα χρόνια;
             Αντικαταστάθηκε, έστω και μέρος, το παλιό δίκτυο;
             Συντηρήθηκαν τα αντλιοστάσια;
             Υπήρξε προετοιμασία και πρόβλεψη εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου και της αυξημένης κατανάλωσης;
             Γνωρίζουν ή όχι την ποσότητα νερού που απαιτείται και την ποσότητα που παράγουν οι πηγές; Τι έκαναν για αυτό;
   Φρόντισαν να εξασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα για να βελτιώσουν το δίκτυο;
     Εξασφάλισαν το απαιτούμενο προσωπικό για να ανταποκρίνεται η ΔΕΥΑΚΑ στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις της, ή έχουμε μια χρεωκοπημένη επιχείρηση που αδυνατεί να ανταποκριθεί και στηρίζεται στην καλή θέληση του προσωπικού της;
    Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν έχει γίνει. Άλλοι φταίνε κάθε φορά. Πέντε χρόνια σχεδόν στη διοίκηση του δήμου και η ανοργανωσιά, η ανυπαρξία, η προχειρότητα, η έλλειψη προγραμματισμού και συντονισμού, η δυσκολία να έχουν προτάσεις και να βρουν λύσεις, γίνεται κάθε μέρα και πιο εμφανής. Καιρός να μπει τέλος σε όλα αυτά.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου