Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Να κηρυχθεί άμεσα σε κατάσταση εκτάκτου Ανάγκης ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου, ιδίως οι Δ.Ε Κύμης και Κονιστρών!!!

Τεραστίων διαστάσεων τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην περιοχή της Βόρειας Καρυστίας και ιδιαίτερα στις Δημοτικές Ενότητες Κύμης και Κονιστρών η εκτεταμένη και πλούσια χιονόπτωση η οποία έχει θάψει κυριολεκτικά τα χωριά στο χιόνι και την παγωνιά. Το οδικό δίκτυο σε πολλά χωριά είναι κομμένο και οι κάτοικοί τους είναι εγκλωβισμένοι. Για πάνω από δύο ημέρες είναι αποκλεισμένη και η Οκτωνιά. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι εύλογο να υπάρχει και αγανάκτηση και ευθύνες για την έλλειψη προληπτικών μέτρων και μέτρων υποστήριξης από τις Τοπικές Αρχές, Δήμο και Περιφέρεια. Από την άλλη πλευρά όμως ο όγκος του χιονιού είναι τέτοιος που είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τον Δήμο. Γιαυτό χρειάζεται υπομονή και προσπάθεια όλων να περιορίσουν τα προβλήματα αλλά και να προσαρμοστούν στις ακραίες αυτές καιρικές συνθήκες.

Η Περιοχή πάντως της Κύμης, των Κονιστρών και γενικότερα ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι Δημόσιες Αρχές να παρέμβουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με προτεραιότητα στα άτομα που έχουν εγκλωβιστεί και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Γιαυτό η σχετική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για την υποβολή του αιτήματος προς την αρμόδια Υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας δεν πρέπει να καθυστερήσει.
Για μία ακόμη φορά αναδείχθηκε το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης που χρόνια τώρα εντοπίζεται στην Νότια Εύβοια, συχνές διακοπές του ρεύματος με το πρώτο χιόνι και η κακή συντήρηση του δικτύου ταλαιπωρούν τους κατοίκους. Γιαυτό κάτι πρέπει να γίνει και να μην ξεχαστεί όταν λιώσουν τα χιόνια.


Πάντως η κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πρέπει να γίνει το γρηγορότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου