Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου για την κατάσταση που δημιούργησαν οι πρωτοφανείς χιονοπτώσεις.



ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Αλιβέρι 9-1-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ,η  ισχυρή και παρατεταμένη χιονόπτωση, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο σύνολο των Τοπικών Διαμερισμάτων και των οικισμών του.
Οξυμένα προβλήματα δημιουργήθηκαν στο σύνολο του οδικού δικτύου με ιδιαίτερη έμφαση στην Δημοτική Ενότητα Κύμης, τόσο στην ίδια την πόλη όσο και στο σύνολό των χωριών της.
   Εξ αιτίας αυτής της κατάστασης ,  ύστερα από αίτημα της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος μας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα με ενισχυμένες δυνάμεις, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
  Από την πρώτη στιγμή που εμφανίσθηκαν τα ακραία, για την περιοχή μας, καιρικά φαινόμενα , μηχανήματα του Δήμου και  ιδιωτών προσπάθησαν να διατηρήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο αλλά ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση λόγω της πρωτοφανής χιονόπτωσης.
Μετά την κήρυξη  του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενισχύθηκαν τα μέσα εκχιονισμού από την Περιφέρεια το Στρατό και από Ιδιώτες.
Παρακαλούνται οι πολίτες να διευκολύνουν την εργασία των εκχιονιστικών μηχανημάτων , περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες. Όταν η μετακίνηση καθίσταται αναγκαία, πρέπει να χρησιμοποιούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.
   Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο πολικός παγετός οδήγησαν τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου μας στην απόφαση να παραμείνουν κλειστές όλες οι Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη. Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα υπάρξει εγκαίρως νέα ενημέρωση.
  Επίσης από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης γίνεται έκκληση προς τους Δημότες για την λήψη μέτρων για την προστασία του Δικτύου από πιθανές βλάβες , (έλεγχος διακοπτών ύδρευσης, υδρομετρητών, περιστολή της κατανάλωσης κ.λ.π.).
  Οι προσπάθειες από όλες τις δυνάμεις θα συνεχισθούν μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του συνόλου των προβλημάτων που έχουν ανακύψει.
  Όσοι πολίτες  χρειάζονται οποιαδήποτε βοήθεια να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Δήμου, τις  Τοπικές Κοινότητες, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. 

    

1 σχόλιο:

  1. Ο καιρος φταιει ρε ανικανοι εχετε καταστρεψει ολα τα μηχανηματα ρε αχρηστη να παραιτηθειτε αμα δε ξερετε να διοικησετε τον δημο ουστ τεμπεληδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή