Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Μηχανήματα του Στρατού και του Υπουργείου Υποδομών σπεύδουν για να ανοίξουν τους δρόμους στην Κύμη!!!

Πριν από λίγο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου ανακοίνωσε ότι έρχονται μηχανήματα του Στρατού και του Υπουργείου Υποδομών στη Κύμη για να ανοίξουν το οδικό δίκτυο.
Πράγματι η κατάσταση είναι τραγική λόγω των έντονων χιονοπτώσεων που είναι από τις ισχυρότερες των τελευταίων χρόνων. Η περιοχή της Κύμης και των Κονιστρών καθώς και άλλες περιοχές του Δήμου όπως η Οκτωνιά και οι ακτές του ανατολικού Αιγαίου είναι σχεδόν κάθε χρόνο από εκείνες που περνάνε δύσκολα όταν χιονίζει. Τώρα όμως η κατάσταση ξέφυγε εντελώς.
Χρειάστηκαν να μείνουν και μένουν ακόμη χωριά χωρίς ρεύμα και ότι αυτό συνεπάγεται όταν μάλιστα κατά μεγάλο μέρος η θέρμανση των οικογενειών, πολλές από τις οποίες αποτελούνται από ηλικιωμένα άτομα, στηρίζεται κυρίως στο ηλεκτρικό ρεύμα. Καμία πρόνοια από την ΔΕΗ να οργανώσει καλύτερα την αντιμετώπιση των προβλημάτων παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες  του προσωπικού της και ιδίως  των εναερητών.

Οι ευθύνες του Δήμου τεράστιες. Όταν ξέρεις ότι έρχεται κακοκαιρία οργανώνεις την άμυνά σου και διατάσσεις τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας, ήτοι μηχανήματα και προσωπικό με τρόπο ώστε να αποτρέψεις στο μέτρο του δυνατού τον εγκλωβισμό χωριών, κτηνοτρόφων, ασθενών. Η πρόσβαση στο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας είναι το πρώτο σου μέλημα. Δεν περιμένεις να γίνει η κατάσταση ανεξέλεγκτη για να καλέσεις σε βοήθεια αφού οι δυνάμεις σου είναι ανεπαρκείς και η ποσότητα του χιονιού πρωτοφανής.
Η Περιφέρεια από την άλλη δεν πρέπει να περιμένει να λάβει επιστολή από τον Δήμαρχο για να κινητοποιηθεί όταν έως σήμερα το πρωί παρακολουθεί από μακρυά. Λες και βρίσκεται σε άλλο πλανήτη.

Η κινητοποίηση και η έκκληση βοήθειας και πέραν της Περιφέρειας με δυνάμεις του Στρατού και του Υπουργείου Υποδομών δείχνει το μέγεθος του προβλήματος  αλλά και αυτή έπρεπε να έρθει νωρίτερα. Εν τούτοις αναμένεται να λύσει προβλήματα.
Η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων δεν μπορεί να γίνει μόνο με την κρατική ή δημόσια βοήθεια. Πρέπει και οι επαγγελματίες και οι πολίτες να συμμετέχουν. Η συμμετοχή έχει δύο όψεις. Πρώτο με το την εκτέλεση εργασιών εκχιονισμού των κοινόχρηστων χώρων και με την οργάνωση της βοήθειας στους πλέον αδύναμους συμπολίτες. Δεύτερο με την λήψη μέτρων που διευκολύνουν τη ζωή του καθενός σε τέτοιες καταστάσεις και με την λήψη προληπτικών μέτρων. Καλό είναι να περιμένουμε από τον Δήμο να έχει σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων αλλά πρέπει και η κάθε οικογένεια, το κάθε σπίτι να έχει έτοιμο το δικό του σχέδιο.


Εδώ που έφθασαν τα πράγματα πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα λυθούν τα προβλήματα, έτσι και αλλιώς θα φτιάξει και ο καιρός, την επομένη φορά πάντως όλοι θα κριθούν από το εάν το πάθημα έγινε μάθημα. Η άσκηση δημόσιας εξουσίας δεν είναι τουπέ και facebook θέλει αίσθηση ευθύνης, προνοητικότητα, σχεδιασμό και μαχητικότητα.

1 σχόλιο:

  1. Καλα να παθετε ρε σαλαμια της κυμης συμπολιτεια δεν θελατε φατε την τωρα δημαρχος ηταν μονο ενας οαρχοντας ο θωμας με δαυτους που μπλεξαμε θα βγουμε καταψυγμενει κκαι μην μου σβηνεις τα σχολια μαλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή