Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Οι διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Κύμης εργάζονται συνεχόμενα για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες!


Ο Τομέας ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο Κύμης είναι αποκλεισμένοι από την Παρασκευή το βράδυ. Το ύψος του χιονιού φτάνει και ξεπερνά τα δύο μέτρα!! Ο δρόμος που οδηγεί στο Νοσοκομείο δεν είναι ανοιχτός για τα αυτοκίνητα και τα ασθενοφόρα παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Το ΕΚΑΒ Κύμης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν στήσει ένα μικρό Κέντρο Επιχειρήσεων σε απόσταση 5 χλμ από το Νοσοκομείο, στην παραλία της Κύμης και από εκεί γίνεται ο συντονισμός για τη εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών στην περιοχή. Το σημείο αυτό είναι προσβάσιμο μόνο αλυσίδες. 
Η διακομιδή των περιστατικών από τους τόπους συμβάντων γίνεται με το ειδικό μικρό ερπυστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής, στο οποίο επιβαίνουν ένας υπάλληλος της Π.Υ. και ένας διασώστης, μέχρι το σημείο που βρίσκεται το Κέντρο Επιχειρήσεων.
Εκεί ένας γιατρός και οι διασώστες του ΕΚΑΒ Κύμης κατευθύνουν τα περιστατικά είτε προς το Νοσοκομείο με το ειδικό όχημα είτε προς τα Νοσοκομεία της Χαλκίδας και της Αθήνας με ασθενοφόρα οχήματα από το ΕΚΑΒ Χαλκίδας και το Κ.Υ. Αλιβερίου. Οι διακομιδές από την Παρασκευή το βράδυ που άρχισε η κακοκαιρία μέχρι σήμερα είναι συνεχείς. 
Παρόμοια προβλήματα, μικρότερης έκτασης, υπάρχουν και στην Βόρεια Εύβοια. Τα δύο ασθενοφόρα οχήματα του Κ.Υ. Μαντουδίου  έχουν ακινητοποιηθεί με βλάβη. Ο υπεύθυνος των Τομέων ΕΚΑΒ Εύβοιας Νίκος Κόκκος, ο οποίος συντονίζει εδώ και τρεις ημέρες όλη την επιχείρηση, παραχώρησε ένα ασθενοφόρο (Ε1) από την Χαλκίδα στο Κ.Υ. για να ανταποκριθεί στις διακομιδές. 

Οι διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Κύμης Κώστας, Νώντας, Βαγγέλης, Γιώργος και φυσικά ο υπεύθυνος Νίκος Κόκκος βρίσκονται από την Παρασκευή το βράδυ, όλα τα 24ωρα, σε διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα μαζί με το προσωπικό του Νοσοκομείου Κύμης για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου