Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Οργανώνονται οι Αγιωργήτες Καρυστίας για την πυροπροστασία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημέρωση εκπαίδευση από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τον αναπληρωτή προϊστάμενο Βαγγέλη Αργύρη και τον Χαράλαμπο Γιαννακόπουλο. Τα κατατοπιστικά μέτρα πυροπροστασίας και καταστολής βρήκαν απήχηση στο κοινό αφού όλοι είναι σύμφωνοι./ Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν και τοποθετήθηκαν με τις ομιλίες τους ο υπέυθυνος της πολιτικής προστασίας του Δήμου Κύμης Αλιβερίου  Κώστας Δημάς, και ο πρόεδρος του χωριού  Νικόλαος Καντάρης. 

Δημιουργία Δικτύου Νήσων Εναλίων Διαδρομών με συμμετοχή του Δήμου Σκύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Σκύρου με τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ και τους Δημάρχους μέλη του Δικτύου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις του Δημάρχου Σκύρου, κ. Χατζηγιαννάκη Ε. Μιλτιάδη, στα νησιά-υποψήφια μέλη του Δικτύου Νήσων Ενάλιων Διαδρομών, στα πλαίσια ενημέρωσης των Δημάρχων και των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων σχετικά με το υπό σύσταση Δίκτυο και τη συμμετοχή τους σε αυτό.
Το Δίκτυο Νήσων Ενάλιων Διαδρομών με διακριτικό τίτλο «ΕΝΑΛΙΟΝ» είναι Αστική Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα στην Αθήνα και αποτελείται από τους 9 Δήμους-Μέλη: Άγιος Ευστράτιος, Ελαφόνησος, Κέα, Κύθηρα, Μεγίστη (Καστελόριζο), Νίσυρος, Οινούσσες, Ψαρά ,Σκύρος.
Βασικοί σκοποί του Δικτύου είναι:
• Η εξέταση και η ενημέρωση των μελών του Δικτύου σχετικά με το ισχύον νομικό πλαίσιο και την εφαρμογή του.
• Η προσέλκυση επενδύσεων από την εγχώρια και τη διεθνή αγορά.
• Η προσέλκυση τουρισμού.
• Η υποστήριξη και η ενημέρωση των μελών του Δικτύου για τις απαραίτητες ενέργειες σε τεχνικό επίπεδο για αδειοδότηση και λειτουργία χώρων εναλίας εκμετάλλευσης.
• Η αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για ανάπτυξη των προτάσεων των μελών του, η ανάδειξη, προβολή και προστασία των ενάλιων τουριστικών διαδρομών.
• Η διενέργεια ημερίδων, συνεδρίων, επιστημονικών συναντήσεων που αφορούν την αειφόρο διαχείριση των ενάλιων τουριστικών διαδρομών του Δικτύου και του περιβάλλοντός τους.
Βασική συνεισφορά του Δικτύου αποτελεί η ανάδειξη του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πλούτου των νησιών-μελών του Δικτύου και η ανάπτυξη και προσέλκυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως ο καταδυτικός, που στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δήμων μελών.
 
Ο Δήμαρχος Σκύρου με τον Δήμαρχο Κυθήρων 

Εκ του Δήμου

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης

Αλιβέρι 18/6/2017

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 15/6 πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ  με θέμα «Μετατάξεις από την Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου»

Ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ, εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, σημείωσε:

Η τωρινή εξέλιξη είναι η κατάληξη ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος σε βάρος ενός σημαντικού εργοστασίου της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας και των εργαζόμενων σε αυτό.
Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, και έπειτα από πολλές υποσχέσεις κενού περιεχομένου, φτάνουμε στο σημείο το εργοστάσιο να θεωρείται δεδομένο ότι κλείνει και οι εργαζόμενοί του να πετιούνται στο δρόμο της ανεργίας.
Για αυτή την εξέλιξη είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας  όσο αφορά την εγκύκλιο για το άρθρο 40 του νόμου για την «κινητικότητα» (ΦΕΚ 224Α/2016) που ομολογήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ήταν πρόταση του σωματείου εργαζομένων στην ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ τονίζοντας ότι:

«Για να χρυσώσει το χάπι και να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, η κυβέρνηση βαφτίζει «οριστική λύση για τους εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής» τους λεκτικούς ακροβατισμούς της διάταξης που εισάγει στο νομοσχέδιο, χωρίς να διασφαλίζει το δικαίωμα στην εργασία. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως οι εργαζόμενοι «δύναται να μεταταχθούν» σε τυχόν κενές θέσεις άλλων οργανισμών «ή εάν υπάρχουν,  σε συνιστώμενες θέσεις σε υπηρεσίες (…) εφόσον υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες στους φορείς αυτούς».

Η θέση της δημοτικής αρχής και των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων, αποδέχεται και θεωρεί δεδομένη την απόφαυση παύσης της λειτουργίας της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΕ.
Την ίδια στιγμή παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων, αξιοποιώντας την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της τοπικής διοίκησης από το κράτος, με βασικό σκοπό να διασπάσουν τους εργαζόμενους για μερικές θέσεις εργασίας σε συνθήκες εξάρτησης και υποτέλειας.

Αποδεικνύεται ότι η εγκατάλειψη της θέσης και του αγώνα για λειτουργία του εργοστασίου με ευθύνη του κράτους και του δικαιώματος των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά οδηγεί στην εργασιακή περιπλάνηση και σε εκβιαστικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων.

Η εξέλιξη αυτή κατεδαφίζει τα επιχειρήματα της εργοδοσίας, του κράτους της και των κομμάτων της, που για να συκοφαντήσει τους αγώνες των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους, όλοι μαζί λένε ότι «οι αγώνες κλείνουν τα εργοστάσια».
Αποδεικνύεται ότι τα εργοστάσια τα κλείνει το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης για την εξυπηρέτηση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των σχεδιασμών του καπιταλιστικού κράτους, όπως στην προκειμένη περίπτωση.
Είναι άλλη μια απόδειξη ότι το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης δε μπορεί ούτε να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ούτε την ανάπτυξη της αμυντικής επάρκειας της χώρας.

Οι όποιες αυταπάτες καλλιεργούν κράτος και συμβιβασμένοι συνδικαλιστές στους εργαζόμενοι διαψεύδονται πολύ σύντομα με μεγάλο κόστος γι’ αυτούς.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το ΚΚΕ παραμένει αμετακίνητο δίπλα στους εργαζόμενους της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ στον αγώνα τους να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και στη συνέχιση της λειτουργίας της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ.

Για το ΚΚΕ η Ηλεκτρομηχανική Κύμης έχει θέση σε ένα ενιαίο φορέα αμυντικής βιομηχανίας, που θα έχει αποστολή τη άμυνα της χώρας και τη διασφάλιση της εδαφικής της ακεραιότητας, αποδεσμευμένη από τις συμμαχίες του πολέμου.
Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να σταματήσουν οι δεσμεύσεις και εξαρτήσεις σε πολεμικό υλικό και εξοπλισμούς από άλλες χώρες που εντάσσονται στους δολοφονικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Αυτός είναι ο δρόμος που μπορεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη δουλειά και να ζουν οι εργαζόμενοι με ευημερία.
Σε αυτό το δρόμο πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ μαζί και δίπλα δίπλα με τους εργαζομένους όλης της χώρας μας.



για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ο Δημοτικός Σύμβουλος

ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

Γ. Θεοδώρου: Το διαγούμισμα της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος επιβεβαιώνεται. Κύριος υπεύθυνος ο Κούκης


Σύμφωνα με το υπ. Αριθμ. 8317 της 16 Μαίου έγγραφο που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Ι. Κούκης και το οποίο στάλθηκε μετά από αίτηση του συνδυασμού των Νέων Οριζόντων, από τη δημοτική ενότητα Αυλώνος μεταξύ άλλων έχουν αφαιρεθεί:
1. Ο εξοπλισμός του πρώην δημαρχείου (γραφεία, βιβλιοθήκες, καρέκλες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτοτυπικά που μεταφέρθηκαν στο Αλιβέρι).
2.  Ο server, αξίας 50000  ευρώ  που τοποθετήθηκε στο Αλιβέρι.
3. Ο εξοπλισμός της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Αυλώνος βρίσκεται κατά δήλωση του αντιδημάρχου  στις αποθήκες εκτός από 20  καρέκλες που έχουν διατεθεί στις τοπικές κοινότητες και τα αγροτικά ιατρεία.

Εμείς από την πλευρά της αντιπολίτευσης επισημαίνουμε:
1.  Με ποια απόφαση τοπικού ή δημοτικού συμβουλίου ή έστω του δήμαρχου αποφασίστηκαν να αφαιρεθεί και να διατεθεί ο παραπάνω εξοπλισμός, ο οποίος είχε αγοραστεί με χρήματα των δημοτών της δημοτικής ενότητας Αυλώνος σε άλλες ενότητες;
2. Στην  τοπική κοινότητα και το αγροτικό ιατρείο του Αυλωναρίου δεν έχει τοποθετηθεί τίποτα από τον πιο πάνω εξοπλισμό.
3. Γιατί δεν αφαιρέθηκαν έπιπλα και από τις άλλες δημοτικές ενότητες προκειμένου να εξοπλιστεί το δημαρχείο στο Αλιβέρι;
4.Τηρήθηκε η διαδικασία απογραφής όσων αντικειμένων απομακρύνθηκαν από το Αυλωνάρι όπως απαιτείται;
5. Υπογράφτηκε για το συγκεκριμένο εξοπλισμό πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής όπως προβλέπεται;
6.Για τα χαλασμένα μηχανήματα (εκτυπωτές, φωτοτυπικά, υπολογιστές ) έγινε πρακτικό καταστροφής;
7.Με ποια συλλογική απόφαση προχώρησαν στη διάλυση της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου καθώς και του δημαρχείου του Δήμου Αυλώνος;
8.Στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες γιατί δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο και τα κτίρια των δημαρχείων εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση των δημοτών;
Είναι γεγονός ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τη δημοτική περιουσία και το προσωπικό της δημοτικής ενότητας  στο Αυλωνάρι με αδιαφορία και απαξίωση, με διάθεση λεηλασίας διασκορπίζοντας κόπους προηγούμενων ετών που πρακτικά είναι αδύνατον στην εποχή μας να ξαναδημιουργηθούν.
Εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να αποτρέψουμε την περαιτέρω λεηλασία της δημοτικής ενότητας Αυλώνος που έχει κύριο υπεύθυνο τον αντιδήμαρχο Ι. Κούκη. Υπενθυμίζουμε ότι η δημοτική ενότητα Αυλώνος δεν υφίσταται πλέον αφού όλες οι υπηρεσίες της είτε έχουν μεταφερθεί στο Αλιβέρι είτε υπολειτουργούν.

Γιώργος Θεοδώρου Τοπικός Σύμβουλος Αυλωναρίου

Επιτροπή Διαβούλευσης Κύμης Αλιβερίου: Αποφάσισε με απαρτία τριών μελών!!! Οι υπόλοιποι 31 απουσίαζαν!!!




Στις 23 Μαίου 2017 συνεδρίασε σε επαναληπτική συνεδρίαση η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Είχε προηγηθεί άλλη πρόσκληση στην οποία προφανώς δεν ανταποκρίθηκε η πλειοψηφία των 34 μελών.
Θέμα της συνεδρίασης ήταν η γνωμοδότηση για την Έγκριση Στρατηγικού Σχεδίου
του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου για την περίοδο 2016-2019. Υποτίθεται ότι αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα προγραμματισμού και η διαβούλευση με τους φορείς και την αρμόδια Επιτροπή στην οποία εκπροσωπούνται φορείς και πολίτες είναι αναγκαία για να έχει στοιχειώδη αξία και σοβαρότητα ο οποιοσδήποτε αναπτυξιακός σχεδιασμός.
Στην δεύτερη συνεδρίαση όπου πράγματι δεν απαιτείται η απαρτία της πλειοψηφίας των μελών προσήλθαν μόνο τρία μέλη. Απουσίαζαν τριάντα ένα. Μεταξύ των τριών παρόντων ήταν ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μπουραντάς και δύο εκπρόσωποι φορέων: ο Δημήτρης Δήμου, εκπρόσωπος των Συνταξιούχων της ΔΕΗ και ο Τηλέμαχος Κεβόπουλος, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου Κύμης!!!
Από τους υπόλοιπους 31, αρκετοί ήταν επιλογές της Δημοτικής Αρχής. Η Επιτροπή δεν συνεδριάζει συχνά αλλά όταν πρέπει τα μέλη απαξιούν να προσέλθουν. Συνήθως οι αιρετοί λένε ότι φταίει ο νόμος που προβλέπει την Επιτροπή και θέλουν να τον καταργήσουν όπως και τον Καλλικράτη. Κανείς τους δεν σκέφθηκε όμως γιατί τους γυρίζουν την πλάτη ακόμη και οι δημότες που κάποτε τους διάλεξαν ως μέλη της Επιτροπής.
Σε κάθε περίπτωση έπρεπε να παρακαλέσουν μερικούς ακόμη να συμμετάσχουν για να μην δοθεί αυτή η τραγική εικόνα. Δεν ντράπηκαν να πάρουν απόφαση με τρεις μόνο!!!
Όσο δεν για το περιεχόμενο του Στρατηγικού σχεδίου ούτε λόγος. Λες και δεν γνωρίζουν ότι ο Δήμος έχει πέντε δημοτικές ενότητες. Γιαυτό άλλωστε δεν μαζεύτηκαν πάνω από τρεις!!!