Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Δημιουργία Δικτύου Νήσων Εναλίων Διαδρομών με συμμετοχή του Δήμου Σκύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Σκύρου με τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ και τους Δημάρχους μέλη του Δικτύου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις του Δημάρχου Σκύρου, κ. Χατζηγιαννάκη Ε. Μιλτιάδη, στα νησιά-υποψήφια μέλη του Δικτύου Νήσων Ενάλιων Διαδρομών, στα πλαίσια ενημέρωσης των Δημάρχων και των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων σχετικά με το υπό σύσταση Δίκτυο και τη συμμετοχή τους σε αυτό.
Το Δίκτυο Νήσων Ενάλιων Διαδρομών με διακριτικό τίτλο «ΕΝΑΛΙΟΝ» είναι Αστική Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα στην Αθήνα και αποτελείται από τους 9 Δήμους-Μέλη: Άγιος Ευστράτιος, Ελαφόνησος, Κέα, Κύθηρα, Μεγίστη (Καστελόριζο), Νίσυρος, Οινούσσες, Ψαρά ,Σκύρος.
Βασικοί σκοποί του Δικτύου είναι:
• Η εξέταση και η ενημέρωση των μελών του Δικτύου σχετικά με το ισχύον νομικό πλαίσιο και την εφαρμογή του.
• Η προσέλκυση επενδύσεων από την εγχώρια και τη διεθνή αγορά.
• Η προσέλκυση τουρισμού.
• Η υποστήριξη και η ενημέρωση των μελών του Δικτύου για τις απαραίτητες ενέργειες σε τεχνικό επίπεδο για αδειοδότηση και λειτουργία χώρων εναλίας εκμετάλλευσης.
• Η αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για ανάπτυξη των προτάσεων των μελών του, η ανάδειξη, προβολή και προστασία των ενάλιων τουριστικών διαδρομών.
• Η διενέργεια ημερίδων, συνεδρίων, επιστημονικών συναντήσεων που αφορούν την αειφόρο διαχείριση των ενάλιων τουριστικών διαδρομών του Δικτύου και του περιβάλλοντός τους.
Βασική συνεισφορά του Δικτύου αποτελεί η ανάδειξη του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πλούτου των νησιών-μελών του Δικτύου και η ανάπτυξη και προσέλκυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως ο καταδυτικός, που στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δήμων μελών.
 
Ο Δήμαρχος Σκύρου με τον Δήμαρχο Κυθήρων 

Εκ του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου