Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Επιτροπή Διαβούλευσης Κύμης Αλιβερίου: Αποφάσισε με απαρτία τριών μελών!!! Οι υπόλοιποι 31 απουσίαζαν!!!




Στις 23 Μαίου 2017 συνεδρίασε σε επαναληπτική συνεδρίαση η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Είχε προηγηθεί άλλη πρόσκληση στην οποία προφανώς δεν ανταποκρίθηκε η πλειοψηφία των 34 μελών.
Θέμα της συνεδρίασης ήταν η γνωμοδότηση για την Έγκριση Στρατηγικού Σχεδίου
του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου για την περίοδο 2016-2019. Υποτίθεται ότι αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα προγραμματισμού και η διαβούλευση με τους φορείς και την αρμόδια Επιτροπή στην οποία εκπροσωπούνται φορείς και πολίτες είναι αναγκαία για να έχει στοιχειώδη αξία και σοβαρότητα ο οποιοσδήποτε αναπτυξιακός σχεδιασμός.
Στην δεύτερη συνεδρίαση όπου πράγματι δεν απαιτείται η απαρτία της πλειοψηφίας των μελών προσήλθαν μόνο τρία μέλη. Απουσίαζαν τριάντα ένα. Μεταξύ των τριών παρόντων ήταν ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μπουραντάς και δύο εκπρόσωποι φορέων: ο Δημήτρης Δήμου, εκπρόσωπος των Συνταξιούχων της ΔΕΗ και ο Τηλέμαχος Κεβόπουλος, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου Κύμης!!!
Από τους υπόλοιπους 31, αρκετοί ήταν επιλογές της Δημοτικής Αρχής. Η Επιτροπή δεν συνεδριάζει συχνά αλλά όταν πρέπει τα μέλη απαξιούν να προσέλθουν. Συνήθως οι αιρετοί λένε ότι φταίει ο νόμος που προβλέπει την Επιτροπή και θέλουν να τον καταργήσουν όπως και τον Καλλικράτη. Κανείς τους δεν σκέφθηκε όμως γιατί τους γυρίζουν την πλάτη ακόμη και οι δημότες που κάποτε τους διάλεξαν ως μέλη της Επιτροπής.
Σε κάθε περίπτωση έπρεπε να παρακαλέσουν μερικούς ακόμη να συμμετάσχουν για να μην δοθεί αυτή η τραγική εικόνα. Δεν ντράπηκαν να πάρουν απόφαση με τρεις μόνο!!!
Όσο δεν για το περιεχόμενο του Στρατηγικού σχεδίου ούτε λόγος. Λες και δεν γνωρίζουν ότι ο Δήμος έχει πέντε δημοτικές ενότητες. Γιαυτό άλλωστε δεν μαζεύτηκαν πάνω από τρεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου