Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Γ. Θεοδώρου: Το διαγούμισμα της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος επιβεβαιώνεται. Κύριος υπεύθυνος ο Κούκης


Σύμφωνα με το υπ. Αριθμ. 8317 της 16 Μαίου έγγραφο που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Ι. Κούκης και το οποίο στάλθηκε μετά από αίτηση του συνδυασμού των Νέων Οριζόντων, από τη δημοτική ενότητα Αυλώνος μεταξύ άλλων έχουν αφαιρεθεί:
1. Ο εξοπλισμός του πρώην δημαρχείου (γραφεία, βιβλιοθήκες, καρέκλες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτοτυπικά που μεταφέρθηκαν στο Αλιβέρι).
2.  Ο server, αξίας 50000  ευρώ  που τοποθετήθηκε στο Αλιβέρι.
3. Ο εξοπλισμός της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Αυλώνος βρίσκεται κατά δήλωση του αντιδημάρχου  στις αποθήκες εκτός από 20  καρέκλες που έχουν διατεθεί στις τοπικές κοινότητες και τα αγροτικά ιατρεία.

Εμείς από την πλευρά της αντιπολίτευσης επισημαίνουμε:
1.  Με ποια απόφαση τοπικού ή δημοτικού συμβουλίου ή έστω του δήμαρχου αποφασίστηκαν να αφαιρεθεί και να διατεθεί ο παραπάνω εξοπλισμός, ο οποίος είχε αγοραστεί με χρήματα των δημοτών της δημοτικής ενότητας Αυλώνος σε άλλες ενότητες;
2. Στην  τοπική κοινότητα και το αγροτικό ιατρείο του Αυλωναρίου δεν έχει τοποθετηθεί τίποτα από τον πιο πάνω εξοπλισμό.
3. Γιατί δεν αφαιρέθηκαν έπιπλα και από τις άλλες δημοτικές ενότητες προκειμένου να εξοπλιστεί το δημαρχείο στο Αλιβέρι;
4.Τηρήθηκε η διαδικασία απογραφής όσων αντικειμένων απομακρύνθηκαν από το Αυλωνάρι όπως απαιτείται;
5. Υπογράφτηκε για το συγκεκριμένο εξοπλισμό πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής όπως προβλέπεται;
6.Για τα χαλασμένα μηχανήματα (εκτυπωτές, φωτοτυπικά, υπολογιστές ) έγινε πρακτικό καταστροφής;
7.Με ποια συλλογική απόφαση προχώρησαν στη διάλυση της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου καθώς και του δημαρχείου του Δήμου Αυλώνος;
8.Στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες γιατί δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο και τα κτίρια των δημαρχείων εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση των δημοτών;
Είναι γεγονός ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τη δημοτική περιουσία και το προσωπικό της δημοτικής ενότητας  στο Αυλωνάρι με αδιαφορία και απαξίωση, με διάθεση λεηλασίας διασκορπίζοντας κόπους προηγούμενων ετών που πρακτικά είναι αδύνατον στην εποχή μας να ξαναδημιουργηθούν.
Εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να αποτρέψουμε την περαιτέρω λεηλασία της δημοτικής ενότητας Αυλώνος που έχει κύριο υπεύθυνο τον αντιδήμαρχο Ι. Κούκη. Υπενθυμίζουμε ότι η δημοτική ενότητα Αυλώνος δεν υφίσταται πλέον αφού όλες οι υπηρεσίες της είτε έχουν μεταφερθεί στο Αλιβέρι είτε υπολειτουργούν.

Γιώργος Θεοδώρου Τοπικός Σύμβουλος Αυλωναρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου