Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης

Αλιβέρι 18/6/2017

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 15/6 πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ  με θέμα «Μετατάξεις από την Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου»

Ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ, εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, σημείωσε:

Η τωρινή εξέλιξη είναι η κατάληξη ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος σε βάρος ενός σημαντικού εργοστασίου της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας και των εργαζόμενων σε αυτό.
Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, και έπειτα από πολλές υποσχέσεις κενού περιεχομένου, φτάνουμε στο σημείο το εργοστάσιο να θεωρείται δεδομένο ότι κλείνει και οι εργαζόμενοί του να πετιούνται στο δρόμο της ανεργίας.
Για αυτή την εξέλιξη είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας  όσο αφορά την εγκύκλιο για το άρθρο 40 του νόμου για την «κινητικότητα» (ΦΕΚ 224Α/2016) που ομολογήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ήταν πρόταση του σωματείου εργαζομένων στην ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ τονίζοντας ότι:

«Για να χρυσώσει το χάπι και να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, η κυβέρνηση βαφτίζει «οριστική λύση για τους εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής» τους λεκτικούς ακροβατισμούς της διάταξης που εισάγει στο νομοσχέδιο, χωρίς να διασφαλίζει το δικαίωμα στην εργασία. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως οι εργαζόμενοι «δύναται να μεταταχθούν» σε τυχόν κενές θέσεις άλλων οργανισμών «ή εάν υπάρχουν,  σε συνιστώμενες θέσεις σε υπηρεσίες (…) εφόσον υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες στους φορείς αυτούς».

Η θέση της δημοτικής αρχής και των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων, αποδέχεται και θεωρεί δεδομένη την απόφαυση παύσης της λειτουργίας της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΕ.
Την ίδια στιγμή παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων, αξιοποιώντας την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της τοπικής διοίκησης από το κράτος, με βασικό σκοπό να διασπάσουν τους εργαζόμενους για μερικές θέσεις εργασίας σε συνθήκες εξάρτησης και υποτέλειας.

Αποδεικνύεται ότι η εγκατάλειψη της θέσης και του αγώνα για λειτουργία του εργοστασίου με ευθύνη του κράτους και του δικαιώματος των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά οδηγεί στην εργασιακή περιπλάνηση και σε εκβιαστικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων.

Η εξέλιξη αυτή κατεδαφίζει τα επιχειρήματα της εργοδοσίας, του κράτους της και των κομμάτων της, που για να συκοφαντήσει τους αγώνες των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους, όλοι μαζί λένε ότι «οι αγώνες κλείνουν τα εργοστάσια».
Αποδεικνύεται ότι τα εργοστάσια τα κλείνει το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης για την εξυπηρέτηση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των σχεδιασμών του καπιταλιστικού κράτους, όπως στην προκειμένη περίπτωση.
Είναι άλλη μια απόδειξη ότι το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης δε μπορεί ούτε να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ούτε την ανάπτυξη της αμυντικής επάρκειας της χώρας.

Οι όποιες αυταπάτες καλλιεργούν κράτος και συμβιβασμένοι συνδικαλιστές στους εργαζόμενοι διαψεύδονται πολύ σύντομα με μεγάλο κόστος γι’ αυτούς.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το ΚΚΕ παραμένει αμετακίνητο δίπλα στους εργαζόμενους της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ στον αγώνα τους να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και στη συνέχιση της λειτουργίας της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ.

Για το ΚΚΕ η Ηλεκτρομηχανική Κύμης έχει θέση σε ένα ενιαίο φορέα αμυντικής βιομηχανίας, που θα έχει αποστολή τη άμυνα της χώρας και τη διασφάλιση της εδαφικής της ακεραιότητας, αποδεσμευμένη από τις συμμαχίες του πολέμου.
Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να σταματήσουν οι δεσμεύσεις και εξαρτήσεις σε πολεμικό υλικό και εξοπλισμούς από άλλες χώρες που εντάσσονται στους δολοφονικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Αυτός είναι ο δρόμος που μπορεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη δουλειά και να ζουν οι εργαζόμενοι με ευημερία.
Σε αυτό το δρόμο πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ μαζί και δίπλα δίπλα με τους εργαζομένους όλης της χώρας μας.για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ο Δημοτικός Σύμβουλος

ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου