Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΕΝΝΕΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ




Με την με Αριθ. Απόφ.: 231/2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου αφού  συζήτησε σε σχέση με τους ΡΟΜΑ στο Αλιβέρι “Α π ο φ α σ ί ζ ε ι ομόφωνα
Α. Να γίνει καθαρισμός στην περιοχή «Στενό»
Β. Να συγκροτηθεί επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ Ντόβολη, Παπαϊωάννου, Κιούση, Στουπή, Κατσαμάγκο, Μπενάκη, Σιαγιάννη, Μπάνο και Μιχαήλ, προκειμένου μέσα σε 15 μέρες να εξετάσει και να προτείνει κατάλληλους χώρους για την μετεγκατάστασή τους από την θέση «Στενό»
Γ. Το θέμα να συζητηθεί άμεσα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο»
Εννεαμελής επιτροπή υψηλού επιπέδου για να προταθούν κατάλληλοι χώροι για την μετεγκατάσταση των τσιγγάνικων καταυλισμών από την περιοχή «Στενό» σε άλλη κατάλληλη περιοχή.  Οι προτάσεις μετά από δέκα πέντε ημέρες θα πρέπει να υποβληθούν για συζήτηση στο «επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο». Προφανώς εννοούν την επόμενη συνεδρίαση και όχι την επόμενη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τις εκλογές του 2014!!!
Τώρα γιατί οι τέσσερις «ηγέτες» της αντιπολίτευσης δέχθηκαν να μπουν σε μία επιτροπή για το θέμα αυτό με τα πέντε πρωτοπαλλίκαρα (τέσσερα για την ακρίβεια διότι περιλαμβάνεται και ένα κορίτσι) της πλειοψηφίας δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Η πλειοψηφία θέλει να πάει τους ΡΟΜΑ στις Στάχτες δίπλα στο Μηλάκι. Το ότι θα ζουν και θα αναπνεύουν σε αυτό τον χώρο ποσώς του ενδιαφέρει, γιατί άλλωστε; αφού είναι ΡΟΜΑ!!! Εξάλλου και το μέλος της Επιτροπής που γνωρίζει καλά από αυτές τις συνθήκες διαβίωσης και τις συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές θα έχει γνωματεύσει.

Η μία εβδομάδα πέρασε. Έχετε άλλη μία για βρείτε την κατάλληλη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου