Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Αλιβέρι 23/07/2013


Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,
συνάδελφοι, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και συμπολίτες κάτοικοι της κεντρικής οδού Αλιβερίου και λοιπών σημείων που επηρεάζονται από τα εκτελούμενα έργα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου,  αποτελεί επιτακτική ανάγκη η άμεση συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απορρέουν από την εκπόνηση των οδικών και λοιπών τεχνικών έργων του δήμου μας.
Ας ενώσουμε και ας συνυπογράψουμε την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας που θα κοινοποιηθεί στη δημοτική αρχή της πόλης μας, ώστε να καταγγείλουμε:
α) την χωρίς συντονισμό και σαφές χρονοδιάγραμμα, εκτέλεση των έργων αλλά, κυρίως, την έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς δημοτικής αρχής, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Να υπενθυμίσουμε ότι ενώ είχε ανακοινωθεί η έναρξη των εργασιών στις 2 Απριλίου 2013, τελικά ξεκίνησαν στις 15' Μαΐου 2013. Αυτό αποτελεί μια πρώτη ένδειξη για την αφερεγγυότητα των εμπλεκόμενων φορέων, γεγονός που μας δημιουργεί έντονη ανασφάλεια και για την ημερομηνία ολοκλήρωσης των έργων.
β) την ανεπάρκεια της οδικής σήμανσης μετά τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης που έχει μετατρέψει το Αλιβέρι σε λαβύριθνό για ντόπιους και επισκέπτες. Μάλιστα, κατ' επανάληψη έχουμε γίνει θεατές παραβίασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στην κεντρική οδό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια πεζών και οδηγών. Αγωνιούμε δε μήπως κατά τη διάρκεια του Αυγούστου που αυξάνεται ο αριθμός των επισκεπτών στο Αλιβέρι, θρηνήσουμε και ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας της υπερβολικής ταχύτητας, της κακής κατάστασης του οδοστρώματος στην κεντρική οδό και της απουσίας ειδικής σήμανσης κατά την εκτέλεση των τεχνικών έργων.
γ) τις ιδιάζουσες ατμοσφαιρικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη από την εκτέλεση των έργων, με τα “σύννεφα” σκόνης να δυσχεραίνουν τη ζωή καταστηματαρχών και κατοίκων της κεντρικής οδού. Να σημειωθεί δε ότι η αρμόδια δημοτική αρχή δεν έχει μεριμνήσει ούτε καν για την τακτική ρήψη νερού κατά τη διάρκεια των έργων, ώστε να περιορίζεται η μεταφορά σκόνης. Αναγκαζόμαστε με ίδια μέσα να καταβρέχουμε εκ περιτροπής το οδόστρωμα, ώστε να διασφαλίζουμε όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους πελάτες των καταστημάτων μας.
Ας ενωθούμε λοιπόν, για να απαιτήσουμε από τη δημοτική αρχή την ολοκλήρωση των έργων, το ταχύτερο δυνατόν, καθιστώντας σαφές ότι δεν επιδιώκουμε την αντιπαράθεση με κανέναν. Εκφράζουμε την απόγνωση και την αγωνία μας στους δημοτικούς άρχοντες, που θα πρέπει να μας θεωρούν μεν συνεργάτες και συμπαραστάτες, αυστηρούς κριτές των επιλογών τους, που πολλές φορές λαμβάνουν ερήμην μας.
Στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία για το σύνολο της χώρας, ας μην επιτρέψουμε στην έλλειψη συντονισμού κατά την εκτέλεση των έργων, να μας γεμίσει ανασφάλεια για την επιβίωση των  επιχειρήσεών μας. Υπογράφοντας την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας καθιστούμε σαφές στον αξιότιμο κύριο δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ότι είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε και νομικά εάν χρειαστεί, για την διεκδίκηση διαφυγόντων κερδών, αλλά και ηθικών και υλικών αποζημιώσεων για κάθε συνάδελφο επιχειρηματία που πλήττεται από το ρυθμό εκτέλεσης των τεχνικών έργων. 

Καταστηματάρχες - κάτοικοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου