Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΟΤΙ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟΥΜΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ!!!

Το περσινό καλοκαίρι στην τοπική πολιτική σκηνή επικράτησε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, οι άστοχες πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής γιαυτό και εν γένει η λάθος αντιμετώπισή του. Εντάσεις δικαιολογημένες στο μέτρο που δεν υπήρξε ενημέρωση και πραγματική διαβούλευση αλλά αντίθετα υπερφίαλος αυταρχισμός και αλαζονεία. Όλα αυτά οδήγησαν στο ναυάγιο- όπως φαίνεται-  αυτής της υπόθεσης. Η ανεπάρκεια τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση ανέδειξαν για άλλη μία φορά ότι πίσω από το τουπέ και την περιαυτολογία ο «Βασιλιάς είναι γυμνός» από στρατηγική, μέθοδο και νηφαλιότητα συνοδευόμενη από γνώση.
Αναρωτιέται άραγε κανείς τι  γίνεται με τη διαχείριση των απορριμμάτων σήμερα; Τι θα γίνει αύριο όταν θα ξανασκάσει το πρόβλημα ή φαντάζεται κανείς ότι θα καλυφθεί κάτω από χαλί των δημοτικών εκλογών για να ξανασκάσει υπό άλλους και σίγουρα χειρότερους όρους μετά τις εκλογές;
Το φετινό καλοκαίρι, το τελευταίο πριν από τις εκλογές του Μάη, εντόνως προεκλογικό για την εν ενεργεία δημοτική αρχή η οποία επενδύει ήδη σε πολιτικές πρωτοβουλίες εκλογικής «εκταμίευσης», εξάλλου από την επομένη των προηγουμένων εκλογών μόνο αυτό κάνει, τώρα απλώς βάζει γκάζι, θα αφιερωθεί στην εικόνα της τελευταίας στιγμής η οποία ως γνωστόν αποτυπώνεται στο μυαλό του ψηφοφόρου. Η κρίση των πολιτών δεν ενδιαφέρει διότι έχει διαπιστωθεί ίσως από τους ασχολούμενους με τα δημόσια αιρετά αξιώματα ότι  πολίτες με κρίση σπανίως εμφανίζονται πόσο μάλλον εν μέσω προσωπικής οικονομικής και ψυχολογικής κρίσης.
Αυτή την εικόνα θα απολαύσουμε σε συνελεύσεις μονολόγων και χειροκροτητών, σε πανηγύρια εξασφαλίζοντας και δωρεάν μπύρες για τους παρατρεχάμενους ή και καμία φιάλη ουϊσκι, σε φιέστες μεγάλων τροβαδούρων που φαίνεται ότι πήραν τα χρωστούμενα και επανέρχονται.
Ας διασκεδάσουμε όπως ο καθένας μπορεί και θέλει διότι το φθινόπωρο προμηνύεται τόσο εκρηκτικό που  ενδεχομένως να γεννήσει καινούργιες καταστάσεις. Γιαυτό κανείς δεν μπορεί να είναι ήσυχος, σίγουρος και κυρίως δεδομένος. Γιαυτό ότι φάμε και ότι πιούμε  τούτον τον Αύγουστο.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου