Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΝΙΩΝΑ (ΜΕΣΟΧΩΡΙΑ)



Η συγκεκριμένη παραλία είναι μία από τις ωραιότερες της Ευβοίας από την πλευρά του Αιγαίου, μαζεύοντας πολύ κόσμο το καλοκαίρι.
Η πρόσβαση είναι μέσω πολύ καλού οδικού δικτύου, υπάρχουν δε 4 ταβέρνες, αρκετά εξοχικά και έχει δημιουργηθεί πολεοδομικά οικισμός. Ο κόσμος έρχεται για τουρισμό από όλη την Ελλάδα και από τα κοντινά χωριά, τα Στύρα αλλά και από την περιοχή του Αλιβερίου.
Παλαιότερα ήταν γεμάτη άμμο (όπως το Γιαννίτσι) και τώρα σταδιακά για διάφορους λόγους η άμμος έχει παρασυρθεί και έχουν εμφανιστεί οι πέτρες καλύπτοντας το 1/3 περίπου της παραλίας. Παρόμοια προβλήματα έχουν υπάρξει και σε πολλές άλλες παραλίες ανά την Ελλάδα και στις περισσότερες περιπτώσεις, με τις απαραίτητες επεμβάσεις, έχουν διαμορφώσει και διασώσει τις αμμουδιές. Το μήκος του κόλπου είναι περίπου 200μ.
Οι παραλίες είναι στην αρμοδιότητα του λιμενικού, ο δήμος όμως είναι υπεύθυνος στο να διασφαλίσει και να προστατεύσει το φυσικό κάλλος της κάθε περιοχής και μάλιστα ειδικότερα όταν προσδοκά σημαντικά οφέλη από την ορθολογική ανάπτυξη του κάθε τόπου. Την συγκεκριμένη παραλία την γνωρίζουν πολύ καλά αφού το καλοκαίρι ο Δήμος τοποθετεί ομπρέλες.
ΠΗΓΗ: ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου