Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο επωνομαζόμενος από τους συντρόφους του και ως «Χρούτσεφ του Περισσού», εξ αρχής ήταν ο υπ' αριθμόν ένα πιθανός διάδοχος της ηγεσίας του κόμματος, μαζί τον Νίκο Σοφιανό και τον Γιάννη Μαρίνο. Ο νέος Γενικός Γραμματέας κατάγεται από την Λιβαδειά.
Ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, 52 ετών και οικονομολόγος στο επάγγελμα, δεν ήταν απλώς ένα από τα πλέον κοντινά στην Αλέκα Παπαρήγα πρόσωπα αλλά και προσωπικός της φίλος και αυτό τον έκανε να έχει ακόμη περισσότερη απήχηση και ως εκ τούτου και αποδοχή, από τον λεγόμενο σκληρό πυρήνα του κόμματος.
Ανήκει στη «γενιά της διάσπασης» του 1991 είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων. Έχοντας σημαντική μόρφωση και με μακρά θητεία στη Διεύθυνση του Ριζοσπάστη, φαίνεται να μπορεί να δώσει στιβαρές επιστημονικά απαντήσεις σε σύγχρονα οικονομικά ερωτήματα ενώ ταυτόχρονα γνωρίζει και πολύ καλά τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού ή έστω του πολιτικού παιχνιδιού όπως το ΚΚΕ «παραδοσιακά» το αντιλαμβάνεται...
Στη λιτή ανακοίνωση του ΚΚΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τα μεσάνυχτα αναφέρεται:
 «Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου