Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

«ΟΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ»


«ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»

Σύμφωνα με τα γραφόμενα στην Ανοικτή Επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σιαγιάννη ο Δήμαρχος φέρεται μεταξύ των άλλων να είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Νοέμβριο του 2011, στη συζήτηση για την τροποποίηση του Καταστατικού του Ινστιτούτου Παπανικολάου: “Παλαιότερα υπήρχε, υπήρχε με το Πανεπιστήμιο της Λάρισας στην ιατρική σχολή, διότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν πρωτοστατήσει στο να γίνει αυτό το Ινστιτούτο. Σήμερα όμως επειδή είναι υπηρεσιακοί παράγοντες οι άνθρωποι και είτε μετατίθενται, είτε αλλάζουν οι διοικήσεις τους, είτε οι ίδιοι συνταξιοδοτούνται, με την πάροδο του χρόνου, αυτό το Επιστημονικό Συμβούλιο έγινε ανενεργό. Και η εμπειρία μας λοιπόν καταδεικνύει ότι αυτό το Ινστιτούτο Παπανικολάου, έτσι όπως σήμερα δημιουργείται να έχει την ευχέρεια διοικητικά ανά περίπτωση, κατά περίπτωση να συμβουλεύεται και επιστημονικούς συμβούλους.
Όλα τα άλλα λοιπόν που είπατε είναι δείγμα του εκνευρισμού σας και το πόσο επιπόλαια αντιμετωπίζετε τα θέματα και επιτρέψτε μου να το πω, είναι η άποψή μου. Και πραγματικά εάν δεν μπορείτε να είστε πιο ήρεμος, μπορείτε να απευθυνθείτε και σε Ιατρικούς Συμβούλους για τον εαυτό σας.”
Για την ιστορική αλήθεια και την ανάλογη μνήμη θυμίζουμε τους  «υπηρεσιακούς παράγοντες που μετατίθενται, αλλάζουν διοικήσεις και συνταξιοδοτούνται»:
«Tο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Γ. Παπανικολάου, του Δημοτικού Νομικού Προσώπου που έχει ως έδρα την Κύμη απαρτίζεται από τους ακόλουθους διαπρεπείς επιστήμονες
1. Γυναικολογική Ογκολογία Καθ. Ιωάννης Μεσσήνης
2. Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία Επ. Καθ. Γεώργιος Κύργιας
3. Πνευμονολογία Kαθ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης
4. Νευροχειρουργική Επ. Καθ. Κώστας Φουντάς
5. Ορθοπαιδική Καθ. Κωνσταντίνος Μαλίζος
6. Ανοσολογία Καθ. Αναστάσιος Γερμενής
7. Πυρηνική Ιατρική Λέκτορας Παναγιώτης  Γεωργούλιας
8. Βιολογία – Γενετική - Επ. Καθ. Παναγούλια Κόλια
9. Ιατρική Φυσική – Ακτινοφυσική - Καθ. Κώστας Κάππας
10. Επικοινωνία και Δικτύωση - Πληροφορική - Επ. Καθ. Κυριακή Θεοδώρου
11. Κοινωνική Πολιτική Λέκτορας Αλέξανδρος Δαπόντε
12. Πρόεδρος Ένωσης Κυτταρολόγων - Χαρά Μάργαρη
13. Πρόεδρος Ελλήνων Γιατρών Ν.Υόρκης - Τσιούλιας Γεώργιος
14. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών - Δρ Δεληγιώργη Ελένη
15. Γενικής Ιατρικής - Eπιμελητής Γεν. Νοσοκομείου Κύμης Μίχας Κων/νος»

Και μία τελευταία ερώτηση: Ορισμένοι Καθηγητές εκ των παραπάνω πότε κατέστησαν ανενεργοί; Πριν ή μετά την υπογραφή τους σε επιστολές για την διατήρηση του Δήμου Κύμης ενόψει του Καλλικράτη; Όχι πάντως παλαιότερα, μόλις έναν χρόνο πριν !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου