Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΚΡΟΣ 53ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΑΜΠΑΡΙ ΤΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ-ΠΛΟΙΟΥ LAMBAY, ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΕΤ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Για τον θάνατο 53χρονου αλλοδαπού, μέλους του πληρώματος του «LAMBAY» σημαίας Λιβερίας, το οποίο βρισκόταν  από τις 15 Δεκεμβρίου 2014 στις λιμενικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου "ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ", στο Μυλάκι Αλιβερίου ενημερώθηκε, τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, η λιμενική αρχή Αλιβερίου.
Κατά τη διάρκεια ελευθεροκοινωνίας του LAMBAY, το οποίο προέρχονταν από τις ΗΠΑ, με σκοπό την εκφόρτωση κάρβουνου στις ανωτέρω εγκαταστάσεις, σύμφωνα με το protothema.gr, εντοπίστηκε από μέλη του πληρώματος στο αμπάρι του πλοίου ο αλλοδαπός αναίσθητος και άμεσα του παρασχέθηκαν τις πρώτες βοήθειες.
Ιατρός του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου ο οποίος μετέβη στο πλοίο διαπίστωσε το θάνατο του 53χρονου, ο οποίος ήταν ναυτολογημένος ως λοστρόμος στο Φ/Γ «LAMBAY».


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΛΑΛΑ ΤΟ!!! το πλοίο ανήκει στον Όμιλο Λασκαρίδη και ειδικότερα στην Εταιρεία LAVINIA  των αδελφών Πάνου και Θανάση Λασκαρίδη. Τα δύο αδέλφια μετά τις σπουδές τους ασχολήθηκαν με την εταιρεία που ίδρυσε ο πατέρας τους. Το 1974 διαβλέπουν τη μεγάλη ανάπτυξη που είχαν τα σκάφη τύπου reefer (φορτηγά-ψυγεία) και αποκτούν το πρώτο τους πλοίο. Με την πάροδο των ετών ο στόλος της εταιρείας τους Lavinia Corporation αυξάνεται, τη μεγάλη ώθηση όμως τους δίνει ένας πόλεμος, ο πόλεμος των Φωκλαντ όπου αναλαμβάνουν την αποκλειστικότητα του ανεφοδιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου