Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ 49.940 ΕΥΡΩ


ΑΠΟΦΑΣΗ 46 / 2013 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Μετά από αίτηση του Αναστασίου Μούντριχα το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας εξέδωσε κατά του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ως καθολικού διαδόχου του Δήμου Δυστίων, την 14/2012 διαταγή πληρωμής, για ποσό 49.940 ευρώ. Η απαίτηση στηρίζεται στην εκτέλεση μελετών που είχε αναθέσει στον Αναστάσιο Μούντριχα ο πρώην Δήμος Δυστίων και συγκεκριμένα: α) «προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων μονάδας επεξεργασίας βοθρολυμάτων Δήμου Δυστίων», β) «ΜΠΕ γεωτρήσεων, δεξαμενών και δικτύου σύνδεσης αυτών με το ΤΔ Βέλους του Δήμου Δυστίων», γ) «ΜΠΕ γεωτρήσεων, δεξαμενών και δικτύου σύνδεσης αυτών για το ΤΔ Κοσκίνων του Δήμου Δυστίων», δ) «ΜΠΕ γεωτρήσεων, δεξαμενών και δικτύου σύνδεσης αυτών για το ΤΔ Ζαράκων του Δήμου Δυστίων», ε) «ΜΠΕ γεωτρήσεων, δεξαμενών και δικτύου σύνδεσης αυτών για το ΤΔ Πετριών του Δήμου Δυστίων» και στ) «ΜΠΕ γεωτρήσεων, δεξαμενών και δικτύου σύνδεσης αυτών για το ΤΔ Λεπούρων του Δήμου Δυστίων». Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης δεν αμφισβητείται η εκτέλεση των εργασιών, αφού έχουν βεβαιωθεί και εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Εναντίον αυτών των διαταγών ο Δήμος άσκησε, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας, την από 3/2/2012, με αριθμός κατάθεσης 86/2012 ανακοπή, που προσδιορίσθηκε να συζητηθεί στις 22/3/2013.

 Βασικός λόγος της ανακοπής αυτής είναι ότι δεν ήταν σύννομη η έκδοση της διαταγής, γιατί η χρηματική απαίτηση, για την οποία εκδόθηκε, έχει ως ιστορική και νομική αιτία γνήσια διοικητική σύμβαση. Σύμφωνα με την γνωμάτευση του δικηγόρου του Δήμου οι πιθανότητες ευδοκίμησες της ανακοπής είναι ελάχιστες.
Ταυτόχρονα ο αντίδικος εξέφρασε την διάθεση να λυθεί συμβιβαστικά η υπόθεση και συγκεκριμένα να παραιτηθεί των απαιτήσεων του από τα δικαστικά έξοδα και τους τόκους και να του καταβληθεί το κεφάλαιο σε πέντε ισόποσες διμηνιαίες δόσεις
Επομένως, ενόψει και των εξόδων που θα επιβαρυνθεί ο Δήμος, για την εκδίκαση της υπόθεσης, σε συνδυασμό με την ωφέλεια που θα προκύψει από την τμηματική καταβολή της απαίτησης ο συμβιβασμός αυτός είναι επωφελής για τον Δήμο. Λόγω ποσού την απόφαση του συμβιβασμού πρέπει να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου