Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

720 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ.ΠΟ.Κ.Α.


Ο κ. Βασίλης Ντόβολης, ως Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ.ΠΟ.Κ.Α., της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, η δραστηριότητα της οποίας είναι σχεδόν μηδενική και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον Δήμο θα λαμβάνει πλέον και αμοιβή ίση με την αμοιβή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ανέρχεται πλέον σε 720 Ευρώ μηνιαίως μετά την περικοπή από το μνημόνιο.
Το ποσόν αυτό είναι το ανώτερο που επιτρέπεται για τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης, δηλαδή δεν μπορεί να πάρει πάνω από 720 ευρώ αλλά μπορούσε να πάρει και 500 ευρώ και 350 και τίποτε.
Νομίζουμε ότι καλό θα ήταν όλο και λιγότεροι αιρετοί να αμείβονται. Γιατί πρέπει να παίρνει αμοιβή ένας που δεν είναι πλήρους απασχόλησης και μάλιστα σε μία επιχείρηση που δεν προσθέτει πόρους στον Δήμο. Οι αιρετοί και ιδίως οι φερόμενοι ως αριστεροί πρέπει να αποτελούν παράδειγμα. Εκτός εάν οι αμοιβή διατεθεί για κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς σκοπούς όπως η ενίσχυση του αγώνα κατά της καύσης του rdf στο Αλιβέρι. Τότε πράγματι θα πρόκειται για εύστοχη πολιτική πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου