Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Θα εφαρμοστεί το Σχέδιο Πόλης στα Χάνια Αυλωναρίου;


Κάπου διαβάσαμε ότι ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου πρόκειται να προχωρήσει τις πράξεις αναλογισμού για την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης στα Χάνια. Παρ΄ ότι το ποσόν των 11.000 ίσως δεν είναι επαρκές τουλάχιστον για το τρέχον έτος μπορεί να φτάσει. Χρειάζεται και ενίσχυση τον επόμενο χρόνο.
Επειδή όμως αυτό το πολύ σημαντικό για την περιοχή έργο ορισμένοι το βλέπουν μόνο έως εκεί που τους ενδιαφέρει ή όπως τους ενδιαφέρει, δηλαδή μπορεί να γίνει ένα κομμάτι μόνο και να μείνει το υπόλοιπο για τον επόμενο αιώνα ελπίζουμε ότι η πρόθεση του Δήμου είναι να εφαρμοστεί στο σύνολό του το Σχέδιο.
Για την ενημέρωση, επειδή η μνήμη όσο μεγαλώνουμε  ή όταν δεν θέλουμε να θυμόμαστε μας εγκαταλείπει θυμίζουμε ότι η πράξεις εφαρμογής για το σύνολο του Σχεδίου και η σύνταξη των Πράξεων Αναλογισμού είχαν γίνει σχεδόν έως το τέλος επί Δημαρχίας Δημήτρη Κατσούλη. Τότε η αρμοδιότητα ανήκε στην Νομαρχία όπου μία μόνο υπάλληλος είχε τις πράξεις εφαρμογής όλης της Εύβοιας. Εν τούτοις κάτι προχώρησε.
Από τη δημιουργία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου την αρμοδιότητα την πήρε ο Δήμος και δεν προχώρησε παρά μόνο ένας δρόμος όντως ο πιο εύκολος ενώ ένας άλλος έγινε με πρωτοβουλία ιδιωτών. Ας ελπίσουμε ότι έστω και με οκτώ χρόνια καθυστέρηση ο Δήμος θα ξεκινήσει, θα ολοκληρώσει όλες τις πράξεις αναλογισμού. Μακάρι να έχουν και την δουλειά που έγινε τότε για να μην ξαναεπαναληφθεί και εν συνεχεία να γίνει η διάνοιξη των δρόμων. Αυτό είναι πράγματι έργο ουσίας.

1 σχόλιο:

  1. Την προηγούμενη δημοτική θητεία ανοιχτηκαν δυο δρόμοι στα Χανια με πολύ προσπάθεια σας διαβεβαιώνω καθώς ορισμένοι ιδιοκτήτες είχαν αντιρρήσεις . Για το δεύτερο δρόμο η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε και έτσι δεν ασφαλτοστρώθηκε ωστόσο σήμερα χρησιμοποιείται. Η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει κανει τίποτε για το σχέδιο των Χανίων παρά μόνο ανεξοδες προεκλογικές διακηρύξεις. Όσοι αναμείχθηκαμε στην προσπάθεια να ανοιχτούν οι δύο δρομοδ στα Χανια επί δημαρχίας Θωμά γνωριζουμε ότι δεν ήταν καθολου εύκολη υπόθεση και απαίτησε πολύ τρεξιμο αφού εκτός από τα υπόλοιπα είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τη δυσπιστία ορισμένων ιδικτητων. Σαράντα χρόνια είχε να ανοιχτεί δρόμος στα Χανια. Άρα δεν ήταν κάτι που έγινε από μόνο του ούτε με πρωτοβουλία μονο των ιδιοκτητών. Η χρησιμότητα των δρομων αυτών αποδεικνύεται καθημερινά και περισσότερο την περίοδο του παζαριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή