Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΒΙΩΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

Κύμη, 3/3/2016
                                                                                                                                                Αρ. Πρωτ.: 4
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΒΙΩΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ
    Οι εργαζόμενοι της ΗΜΚ εδώ και έναν  χρόνο έχουν γίνει αποδέκτες μιας κίβδηλης και φέλλινης πολιτικής  από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα μ’αυτήν και ενδεικτικά αναφέρουμε:
-              Η εταιρία έχει μείνει από τον Οκτώβριο του 2013 χωρίς Διοίκηση
-              Δεν έχει δοθεί καμία σύμβαση για την παραγωγική της δραστηριότητα
-              Η δέσμευση του ΥΕΘΑ περί μετατροπής της ΗΜΚ σε στρατιωτικό εργοστάσιο, παραμένει αδρανής
-              Οι εργαζόμενοι παραμένουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ εδώ και εννέα(!) μήνες
-              Η συντήρηση της κτιριακής και μηχανολογικής εγκατάστασης δεν έχει υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κίνδυνοι για τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.
Για όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα ΔΕΝ έχει δρομολογηθεί ουδεμία λύση.
     Στη συνάντηση που έγινε στο ΥΕΘΑ, μετά το επιτακτικό αίτημα των εργαζομένων, στις 22/1/2016, με τον ΑΝΥΕΘΑ κ.Βίτσα, τους  βουλευτές του Νομού μας κο Ακριώτη, κα Λιβανίου και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, κ.Μπασινά υπήρξε ρητή δέσμευση για την εξόφληση των εργαζομένων σε μία εβδομάδα, καθώς και η πρόθεση  ανακοίνωσης για το σχεδιασμό της απρόσκοπτης λειτουργίας του εργοστασίου περί τα τέλη Φεβρουαρίου και με την προϋπόθεση βέβαια πως θα υπήρχε εκ νέου ενημέρωση των εργαζομένων. Εκ τότε σιγήν ιχθύος…τηρείται ευλαβικά….
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!
     Κύριε Βίτσα, το τελευταίο διάστημα ο τύπος βρίθει με δηλώσεις σας όπου καταδεικνύουν τον κοινωνικό ρόλο του υπουργείου που ευτυχώς προσφέρει και καλώς πράττει, το 90 % του συσσιτίου στα θύματα-πρόσφυγες του πολέμου στη Συρία, καλό όμως θα ήταν να μην στρουθοκαμηλίζετε όταν πρόκειται για  άλλα θέματα. Οι εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι της ΗΜΚ έχουν γίνει πρόσφυγες  στην ίδια τους τη χώρα, λόγω της αδιαφορίας σας.
      Αντί τα ρούχα του ελληνικού στρατού να φτιάχνονται στα Άδανα της Τουρκίας, μπορούν να παραχθούν στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ στο είδος του κρατικό εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης.  Εργοστάσιο, το οποίο έχει την ικανότητα να παράγει και να τροφοδοτεί τις  Ε.Δ με παντός  είδους στρατιωτικό ιματισμό, κράνη, αλεξίσφαιρα, στολές ΡΒΧΠ, εξαρτήσεις, απάρτια όλμων, και τόσα άλλα προϊόντα. Προϊόντα τα οποία θεωρούνται πολεμικό υλικό (ΑΡΘΡΟ 346, Ν. 4028/2011,  ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΘΑ αριθμ.121078/2006).  
     Η διάσωση του, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη του, όπως έχουμε τονίσει, θα δώσει νέα οικονομική & εργασιακή πνοή στην περιοχή της Κύμης που είναι χαρακτηρισμένη ως άγονη και μειονεκτική, με ανεργία που ανέρχεται στο τεράστιο ποσοστό του 80%. Μαζί με την ‘‘αριστερή‘‘ ευαισθησία που επιδεικνύει η κυβέρνηση για πλήθος άλλων ομάδων, όπως οι αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 98, σας υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν και οι διορισμένοι μέσω ΑΣΕΠ εργαζόμενοι της Ηλεκτρομηχανικής.
Εάν νομίζετε με τακτικισμούς που αφορούν την εξόντωση των εργαζομένων και συνεχείς αναβολές θα καταφέρετε να μετατρέψετε την ΗΜΚ σε ‘‘νέου τύπου HOT SPOT ή ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ‘‘ πλανάστε πλάνην οικτρά.
Καλούμε τους βουλευτές του νομού να πάρουν θέση για το ζήτημα!!!!!
     Επειδή έως τώρα η υπομονή μας εκλαμβάνεται ως αδυναμία εμείς σας δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε τα κλειδιά της εταιρίας μας. Περιφρουρούμε τη λειτουργία του εργοστασίου της Ηλεκτρομηχανικής και υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο την ανάπτυξή του. Έτσι, ο δίκαιος αγώνας μας θα έχει επιτελέσει το   σκοπό του που δεν είναι άλλος από την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Και αυτό θα γίνει μόνο με ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ!


ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου