Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Οι Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Χαλκιδέων του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας με αγανάκτηση ανακοινώνουν την απεργιακή κινητοποίηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Χαλκιδέων του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας με αγανάκτηση ανακοινώνουν την απεργιακή κινητοποίηση που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 με πλήρη παύση το προσφερόμενων υπηρεσιών. Ο λόγος που εξώθησε τους 27 εργαζόμενους του προγράμματος σε μια τόσο ακραία κίνηση είναι η απαξίωση τους από την κυβέρνηση, που δίνει συνεχείς παρατάσεις άνευ οικονομικού αντικρίσματος και καταλήγει στην αντικατάσταση αυτών με τη λήξη της σύμβασης  30 Ιουνίου 2016, αν και η αξιολόγηση των εργαζομένων έδειξε θετικό αποτέλεσμα (διπλάσιο του αρχικού στόχου).
Οι εργαζόμενοι των Δομών: Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζας Χρόνου, Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, Παροχή Κοινωνικού Συσσιτίου και Κοινωνικού Παντοπωλείου αν και απλήρωτοι, παρέμειναν στις θέσεις τους με ζήλο, προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες παρά τις αντίξοες συνθήκες εργασίας τους. Δυστυχώς όμως, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής αλληλεγγύης, ανακοίνωσε την πρόθεση επαναπροκήρυξης των δικών μας θέσεων, με πλήρη απαξίωση της επαγγελματικής μας προϋπηρεσίας.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα παύσουν μόνο όταν υπάρξει η δέσμευση του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με την επιπλέον μοριοδότηση  του υφιστάμενου προσωπικού, η οποία θα διασφαλίζει την παραμονή αυτών στις θέσεις τους καθώς και η άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου