Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

  
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα καλούν τις χώρες της ΕΕ να εφαρμόσουν τις αποφάσεις, όμως αυτές οι «αποφάσεις» είναι που οδηγούν χιλιάδες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων να εγκλωβίζονται στην Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνη, γιατί ουσιαστικά συμμετέχει σε όλα τα στάδια γέννησης και διόγκωσης του προβλήματος.

Στηρίζει ουσιαστικά, όπως και οι προηγούμενες, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη Συρία, κάτι που επιβεβαιώνει και το «κόκκινο χαλί» στη Νατοϊκή δράση στο Αιγαίο.

Στηρίζει τις συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνου, αλλά και τις τελευταίες αποφάσεις της ΕΕ, όπως της χτεσινής Συνόδου των υπουργών Εσωτερικών.
Διέξοδος στο πρόβλημα υπάρχει μόνο σε σύγκρουση με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ιμπεριαλιστικές συμφωνίες. Στην αποτροπή των πολέμων.
Με αυτή την πολιτική αντίληψη οφείλουμε να συμπαρασταθούμε και να βοηθήσουμε συγκεκριμένα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Να τους δοθούν οι δυνατότητες να πάνε με ασφάλεια και σε ανθρώπινες συνθήκες στις χώρες που επιθυμούν.
Σε αυτή την βάση θα πρέπει να αναπτύσσεται η πολιτική δραστηριότητα της Περιφέρειας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση κάθε φαινομένου ξενοφοβίας και ρατσισμού, που συνιστούν φασιστικές αντιλήψεις.
Θεωρούμε έγκαιρη και σωστή την στάση της Περιφέρειας, στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την μετακίνηση των μεταναστών στην εθνική οδό, αλλά δυστυχώς ήταν ανεπαρκής γιατί δεν είχε και δεν πρόβαλε το αναγκαίο πολιτικό σκεπτικό.
Μείνατε στην ανθρωπιστική βοήθεια αλλά δεν σταθήκατε , όπως θα έπρεπε, στις αιτίες που δημιουργούν τους πολέμους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
29-2-2016
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου