Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΥΜΗΣ

Δημοσιεύουμε το κείμενο που απέστειλε για δημοσίευση ο κ. Δεληγιώργης. Είναι προφανές ότι το περιεχόμενο δεν εκφράζει απαραιτήτως το lala to και ιδίως οι αναφερόμενοι επιθετικοί προσδιορισμοί

"Επίσκεψη του Θανάση Μπουραντά υποψήφιου Δήμαρχου  για τον Δήμο Κύμης –Αλιβερίου στο χωριό Πύργος Κύμης.
Καλωσόρισμα και προλόγηση από τον πρώην Πρόεδρο της κοινότητας Κωστής Δεληγιώργη
"Αγαπητέ αυριανέ Δήμαρχε,
πήρα την πρωτοβουλία να  σε καλωσορίσω στο χωριό μας, σαν παλιός συνεργάτης και φίλος και να σε ευχαριστήσω δημόσια, για την στήριξη που μου παρείχες και την χρηματοδότηση επί Νομαρχίας σου, ώστε να τελειώσει ο δρόμος, που ξεκίνησαν οι χωριανοί μας  το 1928 και παρέμενε για 67 χρόνια ατέλειωτος.
Σου είχα ζητήσει τότε να έρθεις να κάνουμε τα εγκαίνια. Το απέφυγες ευγενικά, λέγοντάς μου:  «δεν μου ταιριάζουν εμένα αυτά». Ούτε σε μένα ταίριαζαν, έτσι αυτό το σημαντικό για το χωριό μας έργο, έμεινε χωρίς εγκαίνια.
Ας δεχτούμε την επιλογή του χωριού μας, ως αφετηρία για την επίσημη προεκλογική σου εκστρατεία, κάτι σαν  εγκαίνια, που χρωστούσες από τότε σε αυτό το έργο.
Κλείνοντας το καλωσόρισμά μου, επίτρεψέ μου να σου πω μέσα από την καρδιά μου δυο λόγια, έτσι όπως τα έχω στο μυαλό μου, χωρίς να με παρεξηγήσεις. 
Ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια, με  το συγκριτικό μειονέκτημα που μας υπαγορεύει το ήθος μας, οι αξίες που υιοθετεί ο κάθε ένας από εμάς, η ακεραιότητά μας, όλα αυτά που δεν μας επιτρέπουν, και καλά κάνουν, να γίνουμε ψιλικατζήδες της πολιτικής, έμποροι της ελπίδας, και του ονείρου ή ακόμα ψυχροί εκβιαστές, προκειμένου να αποσπάσουμε, να υφαρπάξουμε ψήφους. Όλα αυτά βέβαια, θα ήταν πλεονεκτήματα, αν η κεντρική πολιτική σκηνή δεν είχε διαμορφώσει το συγκεκριμένο κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο  γίνονται οι εκλογές.
Με τον κοινωνικό ιστό διαρρηγμένο, λόγω της βίαιης εξώθησής μεγάλου μέρους της εκλογικής βάσης  στην φτώχεια. Με τον φόβο, του τι μας ξημερώνει. Ένα περιβάλλον κρίσης αξιών, που το χαρακτηρίζει ο οχαδερφισμός, ο ατομικισμός, η μοναχικότητα, η φιλοσοφία του … όλοι ίδιοι είναι ή …«ο σώζων εαυτόν σωθείτω». Υπερασπιστές της δημοκρατίας, σ’ αυτό περιβάλλον, στο οποίο μόνο η δημοκρατία δεν μπορεί να   λειτουργήσει.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μια αντίληψη τύπου,  capo di tutti kapi (το αφεντικό των αφεντικών).
Εμείς ζητάμε την ψήφο του εκλογικού σώματος, μιλώντας για ισονομία, ισοπολιτεία,  δίκαιη μεταχείριση, ή ότι άλλο χαρακτηρίζει την  δημοκρατία, κι’ ο capo την παίρνει με το έτσι θέλω, δίκην kosa nostra.
Με μιa αντίληψη τσαμπουκά,  με περιρρέουσα ατμόσφαιρα μαφιόζου, έτοιμου να πουλήσει προστασία,  δημιουργώντας έτσι χώρο για χειραγώγηση με εκδουλεύσεις,    απειλές, ή και τα δυο αναλόγως, χωρίς δισταγμό.
Εμφανιζόμενος ως αφεντικό ενός μαγαζιού και όχι ως υποψήφιος να υπηρετήσει ένα θεσμό, όπως προβλέπεται από τον ίδιο τον θεσμό.
Θα ‘θελα να προβληματιστείς  προσωπικά με αυτά,  ξέρω ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις.
 Σου τα είπα γιατί με βασανίζουν.

Σου εύχομαι ολόψυχα καλό κουράγιο και καλή επιτυχία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου