Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
«ΑΝΑΤΡΟΠΗ – Νέα αρχή»

Αγαπητοί συμπολίτες
Σας παρουσιάζουμε σήμερα τις απόψεις μας για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας, που χρονίζουν για δεκαετίες.
Αν μας εμπιστευτείτε, υποσχόμαστε ότι θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επίλυσή τους.
Πάγια αρχή μας θα είναι να είμαστε κοντά σας και να πετύχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα είναι οι ηγεμόνες σας, εσείς με την διαρκή παρουσία σας, με τις ιδέες σας, θα είστε οι άρχοντες του τόπου μας.
Θα αλλάξουμε ριζικά το ύφος και το ήθος της εξουσίας. Η Δημαρχοκεντρική αρχή ,που επιβλήθηκε με τον Καλλικράτη, θα γίνει Αρχή των Πολιτών και ο Δήμαρχος θα είναι ο μαέστρος της ορχήστρας που θα αποτελείται από εσάς.
Πρώτη μας προτεραιότητα η δραστηριοποίηση των κοινοτικών Συμβουλίων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις και στα χωριά.
Δεν είμαστε επαγγελματίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, όλοι μας έχουμε επάγγελμα και ζούμε από αυτό.
Είμαστε απλά ενεργοί πολίτες που μας καίει η κατάντια του τόπου μας.
Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας!
Όλοι μαζί μπορούμε,
να κάνουμε πολλά για εμάς και τα παιδιά μας!
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΕΣ
1.Βελτίωση της ποιότητας ζωής (νερό, λύματα , φωτισμός, οδοποιία κτλ)
2.Ενίσχυση κοινωνικών υπηρεσιών προς τα ευπαθέστερα τμήματα του πληθυσμού (ουσιαστική ενίσχυση κοινωνικών δομών και δραστηριοτήτων και όχι έργα βιτρίνας. Προστασία ανέργων και πασχόντων και όχι ψηφοθηρία)
3. Ειλικρινής και ουσιαστική ενίσχυση του εθελοντισμού (χωρίς «καπέλωμα»)
4. Ανάδειξη και αξιοποίηση πολιτιστικής κληρονομιάς
5. Ουσιαστική και οργανωμένη πολιτική προστασία
1. ΑΛΙΒΕΡΙ και γύρω χωριά
-Δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου, ιατρείου, φαρμακείου, για τις ευπαθείς ομάδες (ενθάρρυνση κοινωνικής προσφοράς από τις συλλογικότητες ή τους εθελοντές).
-Νερό ύδρευσης. Διαρκής έλεγχος της ποιότητας του νερού και ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων στους πολίτες. Αναζήτηση νέων πηγών , καθόσον το νερό του Αλιβερίου δεν είναι πόσιμο. Απαγόρευση στη ΔΕΗ να συνεχίζει να αντλεί νερό από τον Λογγό .
- Βιολογικός: Δρομολόγηση μελέτης και κατασκευής νέου βιολογικού και μικρών μονάδων στα χωριά.
-Θα σταματήσουμε αμέσως την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ που εκπέμπει καταστροφικές διοξίνες για την υγεία μας. Και ας θυμόμαστε, ότι ο κύριος Θανάσης Μπουραντάς τους έδωσε την άδεια για την καύση και ο κύριος Δημήτρης Θωμάς δεν έκανε τίποτα για να τους σταματήσει.
-Διαχείριση σκουπιδιών με πλήρη ανακύκλωση - κομποστοποίηση.
-Κλείσιμο ΧΑΔΑ και δημιουργία ΧΥΤΥ [υπολλείματα]. Ανακύκλωση σε όλα τα χωριά.
-Τηλεθέρμανση από μονάδα Φ.Α., για να προστατεύσουμε τον ενάλιο πλούτο του κόλπου του Αλιβερίου, από το καυτό νερό , που ρίχνει η μονάδα του Φ.Α. στη θάλασσα και να γλυτώσουμε από το ρυπογόνο και πανάκριβο πετρέλαιο. Θεωρούμε , ότι αυτό αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση της ΔΕΗ προς τους κατοίκους .
-Μελέτες για την εξοικονόμηση ενέργειας σε όλα τα δημόσια κτίρια και ενημέρωση των πολιτών , για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «εξοικονομώ».
-Πεζοδρόμια - ποδηλατόδρομοι - δενδροφυτεύσεις. Πεζοδρόμια στον περιφερειακό μέχρι την στροφή των λεωφορείων. Δέντρα στο απαράδεκτη ανάπλαση στον Κάραβο ,που μοιάζει με κατασκευή ελικοδρόμιου.
-Απόδοση δημοτικών σχολείων κλειστών (στα χωριά), σε συλλογικότητες (μουσεία, κέντρα πολιτισμού, περιβαλλοντική εκπαίδευση, αθλητικά σωματεία). Όχι στην τσιμεντοποίηση των αυλών των σχολείων μας
γιατί έτσι τσιμεντάρουμε την ψυχή των μαθητών. Να φτιάξουμε , με φυσικά υλικά , όμορφο και φιλικό περιβάλλον για τα παιδιά μας.
-Με τις ενέργειές μας , θα συμβάλλουμε στην κήρυξη του Α′ Δημοτικού (Πέτρινο) σε μνημείο της νεώτερης ιστορίας του τόπου μας.
-Πρώτο μας μέλημα οι νέοι. Δημιουργία πολυχώρου με βιβλιοθήκη για μουσικά σχήματα, κινηματογραφικές προβολές, ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις.
-Κήρυξη της περιοχής «Μαγούλα» σε αρχαιολογικό χώρο .
-Δημιουργία αρχαιολογικού και λαογραφικού μουσείου στον ΑΗΣ και στον Πρινιά.
-Ανάδειξη του Ριζόκαστρου
-Πίεση προς το ΥΠ.ΠΟ για την αξιοποίηση του σπηλαίου Θαρουνίων και την εξερεύνηση ενός δευτέρου στα όρια του Αλιβερίου.
-Πράξεις εφαρμογής στο νέο σχέδιο πόλης, ιδιαίτερα στα Λειβάδια, όπου προβλέπεται ο χώρος της εγκατάστασης του Δημαρχείου και του Πολιτιστικού Κέντρου. Ρύθμιση κυκλοφορίας και δημιουργία χώρων στάθμευσης.
-Παραμονή του ΙΚΑ στην περιοχή μας. Πιθανή στέγαση των υπηρεσιών του, στο δημαρχείο στα Κριεζά.
-Τόνωση της βιολογικής γεωργίας με ντόπιες ποικιλίες, ετήσια βράβευση παραγωγών.
-Δημιουργία δημοτικού φωτοβολταϊκού πάρκου στην αποκάλυψη ή στην χωματερή από εταιρίες εγκατάστασης και σταδιακή αποπληρωμή των χρεών από τα κέρδη. Τελική απόδοση των κερδών στο Δήμο μετά την αποπληρωμή του χρέους. Ένταση των προσπαθειών , για να αναλάβει η ΔΕΗ την δημιουργία του .
-Οριοθέτηση βιομηχανικού και βιοτεχνικού πάρκου. Εγκατάσταση σταθμού μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και συνολική αποτίμηση της επίδρασης των τιμών των ρύπων στην υγεία των δημοτών . Έλεγχος από δημόσιο φορέα .
- Από τα έσοδα των ανεμογεννητριών και των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, θα αναβαθμίσουμε, περιβαλλοντικά τη γύρω περιοχή και τα χωριά.
-Στο Μηλάκι, η περιοχή ‘‘Στάχτες’’ θα δενδροφυτευτεί, οι στάχτες θα καλυφθούν με χώμα και χαλίκι ψιλό και θα δημιουργηθούν γήπεδα (τένις, βόλεϊ, μπάσκετ) και δρόμος 400 μ., που θα επιστρωθούν με ταρτάν.
-Καθορισμός ημέρας συνάντησης των κοινοτικών συμβουλίων με τους φορείς και τις συλλογικότητες κάθε περιοχής.
2. ΚΡΙΕΖΑ - ΔΥΣΤΟΣ και γύρω χωριά.
-Αποκατάσταση της Λίμνης του Δύστου, που αποτελεί περιοχή NATURA.
Για τη λίμνη που αποτελεί σημαντικό υγροβιότοπο για τη νότια - κεντρική Ελλάδα, θα αγωνιστούμε για να χρηματοδοτηθούν τα έργα από τα αντίστοιχα ταμεία της Ε.Ε και να οριοθετηθούν τα όρια της λίμνης.
-Διάσωση λίμνης και κάστρου που σε συνδυασμό με τις παραλίες Πετριών, Ζαράκων κ.α θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών σε εποχή που το κόστος διαδρομής αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. - Ανάδειξη της αρχαίας πόλης του Δύστου.
- Τόνωση της γεωργικής παραγωγής με έμφαση στις βιολογικές καλλιέργειες και τις ντόπιες ποικιλίες. Δημιουργία Τράπεζας Σπόρων. Ετήσια βράβευση, με χρηματικό ποσό, των παραγωγών, που παράγουν τα καλύτερα προϊόντα.
Συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής στην ανταλλαγή σπόρων, κάθε χρόνο την άνοιξη, με εκδηλώσεις, προβολές, μουσική, δρώμενα από τις θεατρικές ομάδες, δωρεάν διάθεση προϊόντων της περιοχής μας (τυρί,λαχανικά, φρούτα, ψωμί, κρασί, τσίπουρο κ.α).
-Στα ‘‘Κοντοσταυλέϊκα’’ θα δημιουργήσουμε μικρό ξενώνα και παρατηρητήριο πουλιών.
- Προστασία από τη διάβρωση και καθαρισμός των ακτών, γκρέμισμα αυθαίρετων παρεμβάσεων (Ζάρκα, Κόσκινα, Αγ. Απόστολοι).
- Κατασκευή βιολογικού στους Αγ. Αποστόλους-Πετριών και στον Κάλαμο Αχλαδερής. Σήμερα, τα λύματα, ουσιαστικά καταλήγουν στη θάλασσα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών.
3. ΑΥΛΩΝΑΡΙ και γύρω χωριά
-Μελέτη και κατασκευή βιολογικού.
-Δίκαιος καταμερισμός των αρκετά υψηλών εσόδων του παζαριού στις δημοτικές κοινότητες και τα χωριά, ανάλογα με τις ανάγκες και τον πληθυσμό τους.
-Τόνωση του τουρισμού, ανάδειξη αρχαιολογικών προορισμών.
- Καθαρισμός μονοπατιών και παραλιών.
-Ιδιαίτερη μέριμνα για τις τουριστικές επιχειρήσεις με προβολή τους , τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό .Ο Δήμος , θα σταθεί αρωγός τους στην προσπάθειά τους , την ελάφρυνση των δανειακών τους υποχρεώσεων .
-Ανάδειξη περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (Άγιος Γεώργιος, Κοτύλαια).
-Τόνωση των καλλιεργειών, ιδιαίτερα στην πεδιάδα του Οριού.
-Ετήσια επιβράβευση των προσπαθειών, για παραγωγή ντόπιων προϊόντων και προϊόντων οικοτεχνίας
-Πεζοδρόμια και δενδροφυτεύσεις στα Χάνια και στο Αυλωνάρι.
4.ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ και γύρω χωριά
Οι Κονίστρες είναι ένα ορεινό χωριό με γύρω του υπέροχα χωριά . μέσα στο πράσινο.
Το καλοκαίρι ο πληθυσμός της σχεδόν τριπλασιάζεται και τα όμορφα πέτρινα σπίτια της ανοίγουν.Ένα μικρό ξενοδοχείο που υπάρχει στο Κουρούνι , δε φτάνει για τους επισκέπτες του καλοκαιριού. Οι Κονίστρες , τα χωριά της τα Κοτύλαια παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης.
Εμείς θα ξαναζωντανέψουμε τον όμορφο αυτόν τόπο.
Θα αγωνιστούμε για την αναζωογόνηση της περιοχής.
- Βιολογικός. Δρομολόγηση μελέτης και κατασκευής βιολογικού στις Κονίστρες , με δυνατότητα να αναλάβει και τα λήμματα των χωριών.
- Πλήρη ανακύκλωση των σκουπιδιών και κομποστοποίηση.
- Τόνωση της αγροτικής παραγωγής , με έμφαση στα βιολογικά προϊόντα.
- Ανάδειξη και βράβευση προϊόντων οικοτεχνίας.
- Κατασκευή πεζοδρομίων στον κεντρικό άξονα των Κονιστρών και εκτεταμένη δενδροφύτευση.
- Θα ασκήσουμε πίεση για να τελειώσει επιτέλους το φράγμα στα Μανίκια και να λυθεί το πρόβλημα του νερού για όλο το Δήμο.
- Το κύριο ζήτημα που θα μας απασχολήσει είναι η ήπια τουριστική αξιοποίηση της πανέμορφης περιοχής των Κονιστρών και των χωριών της , τομέας που θα κρατήσεις τους νέους στα χωριά τους.
- Επαναλειτουργία της νεροτριβής στη Βρύση.
- Καθαρισμός , ανακατασκευή των παλιών μονοπατιών , με σήμανση για του διάφορους προορισμούς και προς τα Κοτύλαια με τα υπέροχα έλατα.
- Ανάδειξη της “Δραγουνάρας” και των αρχαίων της.
- Άνοιγμα του μονοπατιού προς την Κολέθρα.
- Συντήρηση του μονοπατιού προς το “Νερόμυλο” του Σάντα και τις “Σπηλιές” ανάμεσα στην Κονίστρα και τα Διρέμματα.
- Συντήρηση και επέκταση του φωτισμού των δρόμων με ρεύμα που παράγεται από φωτοβολταϊκά.
- Έμπρακτη στήριξη των συλλόγων της περιοχής. Ήδη οι σύλλογοι έχουν με δική τους πρωτοβουλία ανακατασκευάσει και συντηρήσει αρκετά μονοπάτια.
- Τόνωση του νέου κοινοτικού συμβουλίου.
- Αλληλεγγύη προς τις ευπαθείς ομάδες των κατοίκων.Η Δημοτική αρχή , δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες.
5.ΚΥΜΗ και γύρω χωριά
Η Κύμη , το μπαλκόνι του Αιγαίου , με τα δρομάκια της ,τα αρχοντικά και τα λαϊκά σπίτια της, μιλάει για την ιστορία και την ανάπτυξή της στο παρελθόν. Η Κύμη της μόρφωσης ,της πλούσιας λαογραφίας φθίνει Ξενιτεύονται τα παιδιά της . Μπορεί να υπάρξει ΑΝΑΤΡΟΠΗ σ'αυτή την πορεία ,να ξαναζωντανέψει η Κύμη και τα όμορφα χωριά της;
Υποστηρίζουμε ,πως ναι ,μπορεί ,αρκεί να αναπτυχθούν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα .
-Άμεση μελέτη και ανακατασκευή του διατηρητέου Δημοτικού σχολείου, που κάποιο δολοφονικό χέρι εμπρηστή το κατάστρεψε.
-Αξιοποίηση του λιμανιού , με προσέλκυση πλοίων ,για τη σύνδεση με τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες .
Σήμερα , το λιμάνι έχει επεκταθεί πάρα πολύ , αλλά είναι άδειο .Και ήταν αναμενόμενο , αφού ο δρόμος , Χαλκίδας-Κύμης είναι άθλιος.Απαιτείται ,εδώ και τώρα η μελέτη και η κατασκευή του καινούργιου δρόμου , ώστε η περιοχή να αποτελέσει ελκυστικό προορισμό για τους επισκέπτες και τους διερχόμενους με προορισμό τα νησιά.Το έργο της περαιτέρω επέκτασης του λιμανιού ,είναι άχρηστο ,χωρίς τον νέο δρόμο , και απλώς σπαταλά τους πόρους της περιφέρειας .
-Σκουπίδια. Πλήρης ανακύκλωση στην πηγή και κομποστοποίηση. Κλείσιμο του ΧΑΔΑ και δημιουργία ΧΥΤΥ υπολειμμάτων. Αποκομιδή όλων των σκουπιδιών ,που κατακλύζουν τα πλάγια όρια του δρόμου Κύμη-Ενορία .
-Προτεραιότητα στον οικοτουρισμό , με ανάπτυξη πολλών τομέων.
α. Τόνωση της αγροτικής παραγωγής(λάδι,σύκα) με βιολογικά προϊόντα πιστοποιημένα και στήριξη
στα προϊόντα οικοτεχνίας .
β-Καθαρισμός και επισκευή μονοπατιών , που οδηγούν σε μαγευτικούς προορισμούς , μοναστήρια ,βουνά και παραλίες. Προστασία των ακτών από τη διάβρωση .
γ. Λειτουργία σαν κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Μυλονοπούλειου ,που επισκευάζεται εδώ και δέκα χρόνια . από την Νομαρχία Εύβοιας .
δ. Να ανοίξει , επιτέλους , το σπίτι του Παπανικολάου, για τους δημότες και τους επισκέπτες.
ε. Δυνατότητα επίσκεψης στο παλιό ορυχείο (ΕΤΖΙ).
ζ, Προστατευτικές μπάρες στις επικίνδυνες κλειστές στροφές .
-Ενίσχυση των συλλόγων της περιοχής και προβολή του έργου τους .Στέγασή τους στα κλειστά Δημοτικά Σχολεία των χωριών .
-Τόνωση του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.
-Έμπρακτη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ προς τις ευπαθείς ομάδες ,με τη δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου .ιατρείου και φαρμακείου , για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας .
• Αρχή μας , η ισονομία μεταξύ των πέντε πρώην Δήμων .η απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά και στις συμβάσεις και αναθέσεις έργων .
• ΟΧΙ , στα έργα βιτρίνας , όπως η σημερινή ανακατασκευή της πλατείας της Κύμης . Θεωρούμε , ότι αυτό το έργο πραγματοποιείται τώρα από τη Δημοτική Αρχή , για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς .Όλοι μας γνωρίζουμε , ότι τα χρήματα του Δήμου είναι πολύ μειωμένα και απαιτούνται προτεραιότητες στα έργα .Προέχει , η κάλυψη των οξυμμένων αναγκών των πολιτών και η καλυτέρευση της ζωής τους .
• Ως Δήμαρχος, με προσωπική θυσία και πόρους, θα κάνω ότι μπορώ για να παρέχω δωρεάν σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ευπαθείς και ανασφάλιστους συμπολίτες μας.
• Για πολλά από τα έργα που προγραμματίζουμε, η εθελοντική προσφορά είναι πολύ σημαντική. Θα καθιερώσουμε Σαββατοκύριακα συμμετοχής πολιτών, πράγμα που θα μειώσει σημαντικά το κόστος των έργων αυτών.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Για την
«ΑΝΑΤΡΟΠΗ –και την Νέα Αρχή»
Δέσποινα Μαρίνου
Υποψήφια Δήμαρχος

Δήμου Κύμης - Αλιβερίου__

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου