Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ   ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  9  Φλεβάρη 2014

Σε σχέση με δημοσιεύματα που αφορούν ανυπόγραφα άρθρα σε ιδιωτικά blogs για την στάση και τις πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ στους Δήμους της Εύβοιας και την Περιφέρεια  στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές θα θέλαμε να σημειώσουμε και να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:
1. Σήμερα  στο σύνολο της Εύβοιας οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ενωμένα προχωρούν την υλοποίηση της κεντρικής πολιτικής επιλογής να δημιουργηθούν και να υποστηριχθούν αυτοδιοικητικά σχήματα αφ ενός  σε κάθε Δήμο με σαφές Αντιμνημονιακό – Αντικαλλικρατικό - Αντιφασιστικό – Δημοκρατικό πλαίσιο, και αφ ετέρου στην Περιφέρεια  αυτοδιοικητικό σχήμα με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Βουλευτή  Εύβοιας  του  ΣΥΡΙΖΑ  Βαγγέλη Αποστόλου.
2. Για  την  τεκμηρίωση  και   προώθηση των συγκεκριμένων πολιτικών είχαν προηγηθεί πλατιές Δημοκρατικές συζητήσεις στα πλαίσια των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και διαδικασίες πολιτικής διαβούλευσης και διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες και την κοινωνική βάση του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
3. Σε όλες τις περιπτώσεις οι προκρινόμενες επιλογές έτυχαν της έγκρισης της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών και της  πιο πλατιάς υποστήριξης του πολιτικού ακροατήριου ΣΥΡΙΖΑ. σε όλους τους χώρους. Η δε πρόταση για τον επικεφαλής Περιφερειάρχη συγκέντρωσε την ομόφωνη απόφαση στα όργανα που συζητήθηκε.
4. Είναι λοιπόν απόλυτα σαφές πως :
α.) οι επιλεγόμενες πολιτικές σε κάθε Δήμο συνιστούν προϊόν συλλογικής δημοκρατικής επεξεργασίας και ευθύνης  με πολιτικό περιεχόμενο και όχι επί μέρους ατομικές επιλογές μεμονωμένων στελεχών,  και, 
β) τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και κάθε μέλος ή στέλεχος του δεσμεύουν τέτοιου τύπου πολιτικές επιλογές, στις οποίες ακόμα και αν κάποιοι βρίσκονται στις μειοψηφούσες απόψεις οφείλουν να στρατεύονται με την πλειοψηφία στη δράση για την προώθηση του βασικού κάθε φορά πολιτικού σχεδίου.
Τέλος, για αυτούς  που δήθεν κόπτονται για το πώς επί μέρους τοπικές επιλογές μπορούν να επηρεάσουν την γενικότερη πολιτική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουμε να τους πούμε να μην ανησυχούν: Αν πραγματικά πονούν για την Αριστερά, στις επόμενες εκλογές θα βρουν να επιλέξουν ψηφοδέλτια που θα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ (με σαφές αριστερό προγραμματικό πλαίσιο,  με συνδυασμούς  που θα εκφράζουν το ύφος και την αισθητική της Αριστεράς) σε κάθε κάλπη και για κάθε σκοπό: Δημοτικές – Περιφερειακές – Ευρωεκλογές.
Μετά και τα σημερινά, πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε περιπτωσιολογικά  σε  κακόβουλα δημοσιεύματα που αγγίζουν τα όρια της προβοκάτσιας, και συνιστούμε πολιτική ψυχραιμία γιατί η προεκλογική περίοδος ακόμα δεν άρχισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου