Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ….ΕΝΑΣ «ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ» ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ, ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ!!!!



Μέχρι πρόσφατα ξέραμε ότι οι διαταγές πληρωμής  ήταν το τελευταίο χαρτί των πιστωτών ενός Δήμου ή μίας Δημοτικής Επιχείρησης για να πιέσουν  και εντέλει να κατορθώσουν να πάρουν τα χρωστούμενα. Η έκδοση μάλιστα διαταγών πληρωμής και η εκτέλεσή τους δημιουργούσε τρόμο στο Δημοτικό Ταμείο διότι θα μπορούσε να το αφήσει αδειανό.
Στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου όμως η διαταγή πληρωμής έχει αναδειχθεί σε τρόπο ανάθεσης έργων, μελετών, και προμηθειών. Χωρίς να τηρείται η νόμιμη διαδικασία ανάθεσης και παρακάμπτοντας τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο Δήμος φαίνεται να συμφωνεί εκ των προτέρων για την έκδοση της Διαταγής Πληρωμής, ο δικαιούχος καταθέτει την αίτηση, η Απόφαση εκδίδεται και ο Δήμος μη ασκώντας ανακοπή υποχρεώνεται ή διευκολύνεται να πληρώσει τα συμφωνηθέντα χωρίς κανέναν άλλο έλεγχο.
Ακόμη και τους δικηγόρους του πληρώνει έτσι, όπως προκύπτει από γνωμοδότηση που έχουμε υπόψη.
Η ιστορία θυμίζει την γνωστή παροιμία με τον τρελό. Στην ουσία είναι μία καταστρατήγηση και μάλιστα με άγνωστες πτυχές  μίας καθόλα νόμιμης  διαδικασίας απαίτησης των οφειλών από δύστροπους οφειλέτες. Έτσι εδώ ο δύστροπος οφειλέτης γίνεται συνεργάτης του πιστωτή κατά την γνωστή ρήση «κράτα με να σε κρατώ….».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου