Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:http://kinisidikaiomaton.blogspot.gr

 Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014
      ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΜΕΛΩΝ   ΔΗΜΟΥ  ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ
          
ΣΗΜΕΙA  ΠΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟ :
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜ. ΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΙΑ  ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ   ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ζούμε τις δραματικές επιπτώσεις μιας βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης του νεοφιλελεύθερου πολιτικοοικονομικού συστήματος σε παγκόσμιο επίπεδο:   Μείωση των  εισοδημάτων μας και του βιοτικού μας επιπέδου, έκρηξη της ανεργίας, φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων  της κοινωνίας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, διάλυση εργασιακών σχέσεων, απαξίωση θεσμών, αφυδάτωση  της δημοκρατίας.
Μεγάλα τμήματα του πληθυσμού του Δήμου μας βιώνουν τον  υποσιτισμό και την  πείνα. Συμπολίτες μας  χά-νουν  κάθε προστασία από τα ασφαλιστικά τους ταμεία και δεν έχουν καμία  κάλυψη σε γιατρούς και φάρμακα. Μια κοινωνία  χάνει τα οράματα και τις ελπίδες της σε καθεστώς  διάλυσης της κοινωνικής συνοχής.
 Οι παραπάνω πολιτικές – με το όνομα «μνημόνια» - έχουν άμεση επίπτωση και στην Τ.Α., όπου: απολύονται εργαζόμενοι, οι  θεσμοθετημένοι πόροι μειώνονται, ιδιωτικοποιούνται κρίσιμοι τομείς – διαχείριση απορριμμάτων, υδάτινοι πόροι, καθαριότητα-,  συρρικνώνονται ή καταργούνται  οι ήδη συρρικνωμένες κοινωνικές υπηρεσίες και προνοιακές δομές, ( βρεφονηπιακοί σταθμοί, «βοήθεια στο σπίτι», δημοτικά ιατρεία, τα ΚΑΠΗ, τα προνοιακά επιδόματα κ.λπ ), κρίσιμοι τομείς του Δημοσίου όπως η υγεία, η εκπαίδευση , οι συγκοινωνίες απαξιώνονται.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο  ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ - μια καθαρά μνημονιακή μεταρρύθμιση- επέβαλλε ένα συγκεντρωτικό και δημαρχο-κεντρικό σύστημα εξουσίας, το οποίο: Δυσκόλεψε την καθημερινότητα της ζωής των ανθρώπων και την εξυπηρέτησή τους. Απομάκρυνε τους πολίτες από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Υπονόμευσε  τη λαϊκή συμμετοχή, τον λαϊκό έλεγχο και τη δυνατότητα άμεσης λαϊκής παρέμβασης. Μετέτρεψε την Αυτοδιοίκηση, από  αυτόνομο διακριτό πόλο του δημόσιου χώρου  σε γραφειοκρατικό διοικητικό μηχανισμό  του κράτους, με περιορισμένες αρμοδιότητες. Κατέστησε έναν γνήσια λαϊκό, βαθιά αμεσο-δημοκρατικό θεσμό, σε ένα θεσμό κλινικά νεκρό, το λιγότερο ένα άλλοθι εφαρμοζόμενων αντιδημοκρατικών πολιτικών , και το περισσότερο ένα θεσμό οριζόντιας εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών. Με τα υφιστάμενα όρια γεωγραφικής εξάπλωσής του στον δήμο μας δημιούργησε ένα αποκρουστικό δυσκίνητο μόρφωμα, αναποτελεσματικό εν τη γένεση του. 
Σε αυτές τις συνθήκες, όπου η χώρα μας βιώνει μεγάλη κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άμεσα, και  Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, η Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Για αυτό και αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία  για μια γόνιμη συνάντηση των συμπολιτών μας εν όψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός μετώπου συμπαράταξης Κοινωνικών - Πολιτικών Μονάδων και  Συλλογικοτήτων, Αυτοδιοικητικών κινήσεων και Πρωτοβουλιών πολιτών, Δημοκρατών, Σοσιαλιστών, Αριστερών, Ριζοσπαστών, Οικολόγων, με στόχο την ανατροπή του άθλιου μνημονιακού status που έχει επιβληθεί στην Αυτοδιοίκηση και στη χώρα.
Ήρθε η ώρα πια!  Ωρίμασαν οι συνθήκες!  Οι καιροί το απαιτούν! Στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, οι σύγχρονες σημερινές αξίες και  τα οράματα  της Αριστεράς μπορούν να βρουν εφαρμογή. Στην νέα δύσκολη Εποχή, χρειάζεται μια νέου τύπου Δημοτική Αρχή. Για:
Να αντιπαλέψουμε αποτελεσματικά τις άγριες συνέπειες των μνημονίων, καθιστώντας τον Δήμο πρωτεργάτη της κοινωνικής αλληλεγγύης, κοιτίδα τοπικής πολιτικής έκφρασης και αγωνιστικής δράσης.
Να αναδείξουμε τον Δήμο σε πυλώνα για την Περιοχή μας, της μεγάλης ανορθωτικής αναπτυξιακής προσπάθειας να στηθούμε ως κοινωνία και χώρα στα πόδια μας, να ανοίξουμε προοδευτικούς δρόμους  προς όφελος του λαού μας και κύρια της Νεολαίας μας.
Να εμπεδώσουμε την αξία της Αυτοδιεύθυνσης, της Αυτοδιοίκησης  και του Αυτοελέγχου.
Μια τέτοια προοπτική ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ  εκείνες οι δυνάμεις που ανοιχτά και ξεκάθαρα τάσσονται ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
Δεν μπορούν να την υπηρετήσουν δυνάμεις φιλομνημονιακής λογικής , ούτε δυνάμεις που ταλαντεύονται ανάμεσα στην φραστική  αντίθεσή τους στα μνημόνια, σε μεμονωμένες αντιδράσεις, αλλά που στην πράξη αποδέχονται ως μοιραίο το βασικό πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών.
Μια τέτοια προοπτική ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ, μόνον εκείνες οι δυνάμεις που ανοιχτά και ξεκάθαρα αναφέρονται στην ανάγκη ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και των αιτιών που την δημιούργησαν.
Δεν μπορούν να την υπηρετήσουν δυνάμεις με ευθεία πολιτική αναφορά στις δικομματικές πολιτικές δυνάμεις της συγκυβέρνησης, ούτε δυνάμεις που στις σημερινές βαθιά πολιτικοποιημένες στιγμές, στις έντονα ταξικές και συγκρουσιακές αντιθέσεις, επικαλούνται την «ανεξαρτησία» από την πολιτική, την α-πολίτικη γενική και αφηρημένη ενότητα έξω από τα επίκαιρα προβλήματα της συγκυρίας.
Μια τέτοια προοπτική ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ, μόνον εκείνες οι δυνάμεις που ξεκάθαρα πιστεύουν και με συνέπεια το πράττουν, να ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, τις αρχές της διαφάνειας και της Δημοκρατίας
Δεν μπορούν να την υπηρετήσουν παλιές, φθαρμένες πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για το που και πως φτάσαμε ως εδώ σήμερα, που έχουν προτεραιότητα τις  πελατειακές σχέσεις και την συντήρηση ενός μηχανισμού που στα μυαλό του έχει την επαναφορά στις «παλιές του δόξες». Ούτε  και ετερόκλητες δυνάμεις που συνεκτικό τους ιστό έχουν την κυριαρχία του «ηγέτη» και την  οπαδική λογική, που πνίγει την δημιουργική δύναμη της συλλογικότητας, χτυπά την διαφάνεια, προωθεί την ευνοιοκρατία.
Για αυτό και  ιδρύουμε  Δημοτική Παράταξη και ξεκινάμε να διαμορφώσουμε  με όσους συμφωνήσουν μαζί μας (προσωπικότητες – συλλογικότητες – αυτοδιοικητικές παρατάξεις-μεμονωμένους πολίτες ) ένα ΠΛΑΤΥ, ΕΝΩΤΙΚΟ, ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΓΜΕΝΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ  εντολή διοίκησης του Δήμου στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
Γνωρίζουμε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Πως το θεσμικό πλαίσιο δεν κάνει ανεκτό και «πνίγει» κάθε τι που ξεφεύγει από τα προβλεπόμενα. Πως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχει οικονομικός στραγγαλισμός. Για αυτό προτεραιότητα μας είναι να  έχουμε  προτάσεις άμεσα υλοποιήσιμες  για τη στήριξη της κοινωνίας στο πεδίο της Υγείας, της Σίτισης, της Απασχόλησης, της Παιδείας και για τη στήριξη  της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της τοπικής οικονομίας με έργα που στοχευόμενα θα υπηρετούν τους σκοπούς της ανάπτυξης, αξιοποιώντας προς τούτο τα όποια  υπάρχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα, και διαχειριζόμενοι τους υπαρκτούς πόρους με κριτήρια κοινωνικής προτεραιότητας και όχι με γνώμονα το πολιτικό κόστος ή τον εντυπωσιασμό της προβολής  των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Για αυτό και πιστεύουμε πως ένα πρόγραμμα κυβερνησιμότητας του Δήμου πρέπει να στηρίζεται στους πάρα κάτω άξονες: στην ανατροπή  του Δημαρχοκεντρικού συστήματος με την κατάργηση του «Καλλικράτη» και την οργάνωση της Δημοτικής Αρχής στη βάση μιας ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ μορφής διακυβέρνησης, με πλήρη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Α και Β επίπεδο Αυτοδιοίκησης  και ταυτόχρονη κατάργηση των διορισμένων κρατικών διοικήσεων, με ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ διαδικασίες, με μεταφορά αρμοδιοτήτων στα συλλογικά όργανα, με θεσμούς συμμετοχικούς, και ελέγχου (συμμετοχικός προϋπολογισμός  τοπικά δημοψηφίσματα, συνελεύσεις γειτονιάς,  λαϊκές  συνελεύσεις και άλλες  μορφές  λαϊκής συμμετοχής) μέσα από τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής
στην ριζική ανασυγκρότηση του διοικητικού μηχανισμού με κανόνες αξιοκρατίας που θα εδράζονται σε επιστημονικά , διοικητικά και επιχειρησιακά κριτήρια στην  ανασύνταξη των τοπικών κοινοτήτων και την ένταξη των, μέχρι σήμερα, περιθωριοποιημένων περιοχών στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό του Δήμου με στόχο την ισόρροπη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, οι οποίες μετά την εφαρμογή του  «Καλλικράτη», απομάκρυνε  ακόμα περισσότερο τους πολίτες, ιδιαίτερα των Δημοτικών  κοινοτήτων (χωριών), από τη συμμετοχή τους στη λήψη των αποφάσεων για τα τοπικά, δηλαδή για τα άμεσα, δικά τους προβλήματα     στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών και πρωτοβουλιών, ώστε ο Δήμος να αποτελέσει παράγοντα κοινωνικής αλληλεγγύης και να βρεθεί δίπλα στα άτομα που έχασαν ή κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, στα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ένταξη ή στην επανένταξη στην αγορά εργασίας, στα άτομα που είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Προασπίζοντας την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (διατήρηση του Νοσοκομείου, αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας) δίνοντας έμφαση στα Δημοτικά Ιατρεία. Αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό και μέσω αυτού τον υγιή πρωταθλητισμό, παράλληλα με  την πολιτιστική δημιουργία στο σχεδιασμό μιας στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου με συγκεκριμένες ενέργειες και έργα ήπιας ανάπτυξης και οικολογικού προφίλ, που θα μπορούν τονώσουν την εγχώρια αγορά ,να ενισχύσουν την απασχόληση και να συμβάλουν στη  βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών στην κάθε περιοχή ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της, ενάντια στο μαρασμό στον οποίο οδήγησαν η κεντρική πολιτική εξουσία και η υποταγή των απερχόμενων δημοτικών αρχών σ’ αυτήν. Μέσα από τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την  ανάπτυξη του Δήμου, που θα αξιοποιεί την ιστορική κληρονομιά, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τους φυσικούς πόρους  της περιοχής μας,  θα σέβεται τον άνθρωπο, θα προστατεύει το περιβάλλον και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την διασφάλιση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την  αποκατάσταση του καταρρακωμένου επίπεδου ζωής της κοινωνίας
στην  στήριξη κινημάτων πολιτών για την  προστασία της ενυπόθηκης πρώτης κατοικίας στις περιπτώσεις των κόκκινων και επαγγελματικών  δανείων στην υπεράσπιση και αναβάθμιση των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων, αλλά και του Δημόσιου χαρακτήρα των Υπηρεσιών για  να διαφυλαχθεί και να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας τους, (διαχείριση απορριμμάτων, καθαριότητα, υδάτινοι πόροι, διαμόρφωση και συντήρηση  δημόσιων και πράσινων χώρων)  πράγμα που έχει άμεση σχέση με την τοπική ανάπτυξη αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών στην προώθηση  ενιαίου χωροταξικού - πολεοδομικού σχεδιασμού στο Δήμο, με τη συμμετοχή των πολιτών, στο πλαίσιο της αειφόρας λογικής. Στόχος, η ισορροπία μεταξύ αστικής-αγροτικής και βιομηχανικής – τουριστικής ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος και η ανάδειξη της ιστορικής, αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε τόπου. στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος σε ένα δήμο «πράσινο», βιώσιμο, φιλικό στον άνθρωπο, που μπορεί να γίνει παράδειγμα δήμου μηδενικών αποβλήτων και αειφόρου ανάπτυξης στην  εφαρμογή πολιτικών για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, με την προώθηση νέων καινοτομικών μεθόδων αποκομιδής τους που βασίζονται στην διαλογή στην πηγή, την μέγιστη ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση,  με διαβούλευση και συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.
στην στήριξη συλλογικών δράσεων που παράγουν κοινωνικό και οικονομικό όφελος (κοινωνικές επιχειρήσεις, γυναικείοι συνεταιρισμοί, πολιτιστικές δράσεις, εθελοντικές ομάδες, πρωτοβουλίες πολιτών κτλ
στη διαρκή πάλη για μια αυτοδιοίκηση οικονομικά αυτοτελή που θα αρνείται τον ρόλο φοροεισπράκτορα του κράτους, που θα διεκδικεί γενναία αύξηση των δαπανών για την Αυτοδιοίκηση σε ποσοστό που σταδιακά θα συγκλίνει με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, που  θα διαχειρίζεται με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τους δημοτικούς πόρους, που θα εφαρμόζει την αξιοκρατία στο ανθρώπινο δυναμικό της. Νέα πολιτική στα θεσμοθετημένα τέλη και δικαιώματα με κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης και ειδικές πολιτικές για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες δημοτών. Εξορθολογισμός του κόστους της κάθε δημοτικής δαπάνης σε συνδυασμό με το κοινωνικό όφελος που εισπράττουν οι δημότες.
στο βάθεμα της Δημοκρατίας, με την θέσπιση κανόνων και σχέσεων μιας ριζικά διαφορετικής  ηθικής  και αισθητικής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αγκαλιάζοντας  και υπολογίζοντας  ισότιμα όλους τους πολίτες και τον καθένα ξεχωριστά. Αντιτάσσοντας     την   σεμνότητα    της κοινωνικής προσφοράς, την πιο πλατιά συλλογικότητα, και την  ενεργό συλλογική συμμετοχή του εμείς, στον αντίποδα του παραγοντισμού , του συγκεντρωτισμού, της κυριαρχίας του εγώ, και της κατά ανάθεση διοίκησης. Φέρνοντας    τον φρέσκο αέρα  της  αξιοκρατίας , της ισονομίας , του σεβασμού στην επιστημονική άποψη των ειδικών, της ριζοσπαστικής ανατροπής του παλιού και την δημιουργία του καινούργιου απέναντι σε κάθε τι παλιό, φθαρμένο, απαξιωμένο σε επίπεδο αυτοδιοικητικού λόγου, αλλά και σε κάθε παλαιοκομματική πρακτική του ψέματος, του εκβιασμού,  του ρουσφετιού, και της διαπλοκής  που διαμόρφωσε το δικομματικό σύστημα,.                    
ΔΕΝ ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ!      
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ «ΚΑΚΟΥ»!
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!
ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ!!!
…διεκδικούμε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη εκείνων των δυνάμεων της κοινωνίας, που θέλουν και μπορούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια να ξεφύγει  ο Δήμος, από όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού συστήματος και της πολιτικής συμπεριφοράς που οδήγησαν την χώρα στα σημερινά της αδιέξοδα.
…καλούμε τους πολίτες να αξιώσουν αυτά που τους αξίζουν: την κοινωνική αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, την διαφάνεια, την συλλογικότητα, την δημιουργικότητα, την ανάπτυξη, αντί να αποδεχθούν αυτά που τους υποτιμούν:  τις πελατειακές εξαρτήσεις, το παρασκήνιο, τον παραγοντισμό, την διαπλοκή, την ιδιοτέλεια και τα άνομα συμφέροντα.
ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ,
ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου