Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: ΜΙΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ. Σ. Του Σωματείου Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου  Θαρρουνίων – Κρεμαστού, συνεδρίασε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου  2014. Στη συνεδρίαση αυτή με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό αλλά και ηλεκτρονικό τύπο, σχετικά με τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αλιβερίου – Κύμης,  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ανέφερε ότι:
Σύμφωνα με το άρθρο  2 παράγραφος 4 του Καταστατικού του Σωματείου:
«Το Σωματείο Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα δεν είναι πολιτική οργάνωση υπό στενή έννοια, και δεν επιδιώκει την κατάληψη θέσεων εκλεγμένων αρχόντων σε οποιαδήποτε βαθμίδα διοίκησης, τοπική, περιφερειακή ή εθνική. Δεν ταυτίζεται με οποιοδήποτε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό σχηματισμό, κόμμα, παράταξη, εκλεγμένο αντιπρόσωπο ή άλλο πολιτικό παράγοντα. Ενόψει, όμως, του ότι στις διαδικασίες και τις αποφάσεις σχετικά με τον τόπο μας ο πολιτικός παράγων είναι βαρύνων, θα πραγματοποιεί παραστάσεις και θα συνεργάζεται με οποιαδήποτε πολιτική ή Δημοτική παράταξη, κόμμα, οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο, εκλεγμένο ή υποψήφιο, οπουδήποτε και εάν ανήκει, εφόσον δέχεται τις θέσεις του Σωματείου και συντάσσεται με τους σκοπούς του.»
 Κάθε μέλος του Σωματείου ως πολίτης – δημότης έχει το αναφαίρετο από το νόμο και το Σύνταγμα δικαίωμα να συμμετέχει σε οποιοδήποτε σχηματισμό, κόμμα ή παράταξη, να επιδιώκει την κατάληψη θέσης σε οποιαδήποτε βαθμίδα διοίκησης, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει συμμετοχή ή στήριξη του Σωματείου στον συγκεκριμένο πολίτη - δημότη, αλλά ούτε και το δεσμεύει με τις θέσεις του και τη συμμετοχή του. Η συμμετοχή του αποτελεί προσωπική του επιλογή.
Σε περίπτωση δε που ζητηθεί συνεργασία του Σωματείου με οποιαδήποτε δημοτική παράταξη, κόμμα ή πολιτικό πρόσωπο, και η οποία θα εμπεριέχει τα όσα το άρθρο 2 παράγραφος 4 του Καταστατικού ρητά αναφέρει, τότε θα υπάρχει ανακοίνωση του Σωματείου μετά από απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης.
Τα μέλη του Δ.Σ. άκουσαν την εισήγηση του Προέδρου. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου