Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΠΕΡΙ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ...

Στις προηγούμενες εκλογές οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κ.ο.κ.) αλλά και τα blogs δεν ήταν τόσο διαδεδομένα όσο  σήμερα. Τώρα πια έχουν απλωθεί επιβάλλοντας έναν νέο τρόπο επικοινωνίας ο οποίος ενώ δεν έχει τη ζωντάνια της προσωπικής δια ζώσης επαφής και συνήθως καταλήγει σε μονόλογους εγωϊστικών  και ενδεχομένως αντικοινωνικών προσωπικοτήτων, εντούτοις επιτρέπει στους επικοινωνούντες να βλέπουν την εικόνα και τον λόγο τους, να αυτοθαυμάζονται ασκώντας  ασύστολα το δικαίωμά τους στον ναρκισισμό. Άλλοι πιο επαγγελματίες επιδίδονται στο σπορ της δια του τύπου εξύβρισης, συκοφάντησης και ενίοτε εκβιασμού. Όλα τα έχει ο μπαξές. Το δικαίωμα λοιπόν στον διαδικτυακό ναρκισισμό ανήκει σε όλους συνεπώς και στους πονηρούς, τους κουτοπόνηρους, τους βλάκες, τους ηλίθιους. Εδώ ακριβώς συναντιέται με ένα άλλο  αναφαίρετο δικαίωμα, εκείνο της βλακείας. Τότε γίνονται κατά συρροή ασυναγώνιστοι οι δικαιωματούχοι. Ναρκισισμός και Βλακεία μαζί. Ξεχνούν όμως κάτι πολύ απλό αλλά συνάμα δυσνόητο γιαυτούς: scripta manet. Τα γραπτά μένουν για να τους ακολουθούν σαν «μικρές πορδές» της κατά φαντασία ιστορίας τους.
Τελικά μπορεί κανείς να γλυτώσει από όλους αυτούς; Από τους βλάκες και την βλακεία αδύνατον!!! Μπορείς όμως να μετριάσεις την επιρροή τους σε σένα (ο οποίος δεν ξέρεις εάν είσαι σαν αυτούς, διότι κανένας βλάκας δεν αναγνωρίζει την βλακεία στον εαυτό του).
Να κρατήσεις την ψυχραιμία  σου και να μην πέσεις στην ίδια λάσπη με τα γουρούνια. Μετά να συμφωνήσεις με τον εαυτό σου έναν κώδικα ηθικής, πολιτισμικής, κοινωνικής και πολιτικής δεοντολογίας τον οποίο προσπάθησε να τηρήσεις  με  γαϊδουρινή υπομονή.
Τέλος μην αδιαφορείς για όλους αυτούς που σε ενοχλούν  με τον ναρκισισμό, την βλακεία και την επικοινωνιακή υστεροβουλία. Ψάξε και μάθε όσα περισσότερα μπορείς, να ξέρεις με ποιους έχεις να κάνεις και τι κρύβεται από πίσω, τι παίζεται. Γιατί κάτι παίζεται…Δεν ξέρεις όλες αυτές οι πληροφορίες μπορεί να σου χρειαστούν. Μην εφησυχάζεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου