Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΜΚ: ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ ΓΚΡΟΥΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΑΡΧΟΥΚΟΥΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ 
XΗΛΗ ΚΥΜΗΣ  ΤΚ:34003 ΤΗΛ:22220-23053,23142 ΦΑΞ:22220-23669, e-mail somateioHMK@yahoo.gr 
                                                           
                                                 
  Κύμη, 13/11/2013
                                                      ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Μόνο αγανάκτηση κατακλύζει τους απλήρωτους εργαζόμενους της ΗΜΚ ΕΠΕ, τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο… Και η παράσταση στο θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται μέχρι να πέσει η αυλαία… Ένα εργοστάσιο παραγωγής πολεμικού υλικού ετοιμάζεται να ριχτεί στην πυρά και οι εργαζόμενοι του ως εξιλαστήρια θύματα, θυσιάζονται στον βωμό της τρόικας. Υπόλογοι της κατάστασης αυτής, που εδώ και καιρό εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, δεν είναι μόνο οι Ευρωπαίοι εταίροι, είναι η τρόικα των ΕΑΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΕΜΙΡΗΣ, ΔΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΕΝ ΔΝΤΗΣ:ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ), με τις ευλογίες και την καθοδήγηση της νομικής υπηρεσίας (ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ), αποφασίζουν και καταδικάζουν τους εργαζόμενους της ΗΜΚ σε ανέχεια, πείνα, φτώχεια.   
Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές και δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε την μοναδικότητα των προϊόντων που παράγει η ΗΜΚ (Κράνη,  Αλεξίσφαιρα Γιλέκα, στολές ΡΒΧΠ, εξαρτήσεις, απάρτια, στολές παραλλαγής, και τόσα άλλα), τα οποία θεωρούνται πολεμικό υλικό,  Βάσει της κοινοτικής οδηγίας 2009/43/ΕΚ του Ν.4028/11/11/2011 και του άρθρου 346 της συνθήκης της Λισσαβόνας. Προϊόντα τα οποία είναι Α Ν Α Λ Ω Σ Ι Μ Α και καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ΕΔ. Γι΄αυτό και σαμποτάρετε την λύση του στρατιωτικού εργοστασίου σε αντικατάσταση του 700 ΣΕ γιατί αν παρθεί η πολιτική  απόφαση για κάτι τέτοιο, την επόμενη στιγμή η ΗΜΚ είναι έτοιμη να παράγει (σε αντίθεση με τα ΕΑΣ) και μάλιστα με μηδενικό οικονομικό κόστος. Απόφαση με την οποία θα λυτρωθεί μια ολόκληρη περιοχή που μαστίζετε από 80% ανεργία αφού πλέον η ανάπτυξη του μοναδικού εργασιακού και οικονομικού πνεύμονα θα είναι γεγονός. Πως λοιπόν να το προτείνετε;;;;; Τι θα δώσετε μετά για να σώσετε τα ΕΑΣ;;;;;;
Υποσχέσεις δόθηκαν πολλές φορές, για εξεύρεση λύσης ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και δήθεν υποστήριξη σε λύσεις για τη διατήρηση του εργοστασίου. Χρόνο κερδίζετε, υποσκάπτοντας το μέλλον μας, για να περάσετε ό,τι σχεδιάζετε. Προτάσσετε δικαιολογίες περί ασυνεννοησίας με την τρόικα, συγκρίνετε εργαζόμενους – αριθμούς, γιατί σχέδιο δεν έχετε. Δεν είχατε ποτέ. Θεωρήσαμε ότι βρήκαμε έναν απρόσμενο συμπαραστάτη,  τον κο Δεμίρη Πρόεδρο, των ΕΑΣ ο οποίος έχει ρίζες από την περιοχή της Κύμης και όπως διατείνεται, την αγαπά και νοιάζεται για την ανάπτυξη της.
Αποδεικνύονται υποσχέσεις κενές περιεχομένου. Στα λόγια μόνο μείναμε, γιατί στα έργα αποδεικνύεται ότι κανένα ενδιαφέρον δεν υπάρχει από την πλευρά σας. Πολιτικάντης και πολυλογάς μοιράσατε φρούδες ελπίδες (αυτές δεν κοστίζουν εξάλλου!),  στους εργαζόμενους ότι μόλις αναλάβετε, θα βάλετε 10 υπογραφές για να πληρωθούν, και ότι θα φέρετε δουλειά στο εργοστάσιο.. Δεν είχατε το  σθένος να επισκεφτείτε τον χώρο που διοικείται και ας ήταν 500 μόλις  μέτρα μακριά από εκεί που είσασταν. Όλα αυτά  σε αντίθεση με τον  προκάτοχό σας, που παρά τις διαφορές μας και πλήρωνε του εργαζόμενους της ΗΜΚ κάθε φορά που  πληρωνόταν οι εργαζόμενοι  των ΕΑΣ  και δουλειά έφερε, και το εργοστάσιο επισκέφθηκε. Ποτέ του δεν άκουσε τα μεγαλοστελέχη!!!!!! και δεν χώρισε τους εργαζόμενους σε πατρικίους και πληβείους και αυτό τον τιμά,. 
Γεμίσαμε Μαυρογιαλούρους, Γκρούεζες, και Ναυαρχούκους.
Απέναντί σας δεν έχετε ανόητους και πειναλέους. Εργαζόμενους έχετε που αποδεικνύουν πως έχουν αξιοπρέπεια, λέξη προφανώς άγνωστη στο λεξικό σας. Το να μοιράζεις κάλπικες ελπίδες και δη σε απλήρωτους κε Πρόεδρε  είναι ανέντιμο & ανήθικο και σας καθιστά ΥΠΟΛΟΓΟ και  ανεπιθύμητο πρόσωπο στην περιοχή της Κύμης. 
Ο αγώνας για ίσα δικαιώματα με τους συναδέλφους μας στην εργασία και στην επιβίωση συνεχίζεται μέχρι τελευταίας ρανίδας. Εναντιωνόμαστε σε όσους σχεδιάζουν την υπονόμευση της λειτουργίας του εργοστασίου και του εργασιακού μας μέλλοντος.

Για το ΔΣ
Η πρόεδρος              Η Γεν.Γραμματέας
                                      Μ.Χουλιαρά                  Β. Γκατζιώνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου