Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ


Στις δημοτικές εκλογές δεν  κερδίζει κανείς μόνο με το πρόγραμμα και τις ιδέες του, αυτές όταν υπάρχουν είναι χρήσιμες αρκεί να παρουσιάζονται σωστά. Τις εκλογές επίσης δεν κερδίζει κανείς επειδή διαθέτει άφθονο χρήμα ή έχει την μανιέρα να φτιάξει πολιτικό χρήμα. Τέλος, τις εκλογές δεν τις κερδίζει ο εκάστοτε εν ενεργεία δήμαρχος επειδή έκανε έργο. Το έργο παίζει ένα τόσο μικρό ρόλο που σίγουρα δεν εξασφαλίζει την εκλογή.
Τις εκλογές τις κερδίζει όποιος διαβάζει καλύτερα την συγκυρία και προσαρμόζει την τακτική του σε αυτή. Προϋπόθεση ασφαλώς να έχει τακτική. Δεν πας να έχεις άφθονο χρήμα, δεν πας να σκεφθείς το καλύτερο πρόγραμμα, δεν πας να προβάλεις το απίθανο και τεράστιο έργο σου. Εάν δεν διαβάσεις την συγκυρία και δεν προσαρμόσεις την τακτική όλα τα παραπάνω δεν μετράνε. Να αρπάζεις με βία τις ευκαιρίες  την κατάλληλη στιγμή. Ούτε πολύ νωρίς αλλά ούτε και πολύ αργά.  Το τελευταίο και το κυριότερο: Φτιάξε το δικό σου γήπεδο και παίξε το δικό σου παιχνίδι. Ποτέ μην παίζεις στο γήπεδο του αντιπάλου. Είσαι χαμένος από χέρι. Όπως επίσης προσπάθησε να μην κατέβεις χαμηλά για να είσαι ίσος και όμοιος με τους δίπλα σου, με τους συνεργάτες. Αυτούς να τους διαλέξεις με προσοχή. Αυτοί καταστρέφουν τους αρχηγούς πέρα από κάποια αυτοκαταστροφική αδυναμία των ιδίων. Και γιαυτούς ισχύει ότι και για την γυναίκα του Καίσαρα. Μόνο στον απλό κόσμο να κατέβεις χαμηλά και να σε νιώσουν έναν από αυτούς. Μην ακούς όσους λένε ότι τον Δήμαρχο πρέπει να τον φοβούνται!!! Πάνω από όλα πρέπει να δώσεις την ευκαιρία στο απλό δημότη να σε σέβεται και να σε αγαπάει.  Να μην σε θαυμάζει γιατί εύκολα μπορεί να νιώσει απογοητευμένος, απλά να σε σέβεται και να σε αγαπάει.
Περιττό να σου πω ότι ποτέ δεν πρέπει να αφήνεις να βρίσκονται δίπλα σου πρόσωπα με αρνητική φόρτιση, δικαίως ή αδίκως φθαρμένα, που σηματοδοτούν όλα αυτά που εσύ θέλεις να πολεμήσεις. Τότε είσαι χαμένος από χέρι. Άστους πίσω, ακόμη και έξω. Ποτέ δίπλα. Τέτοια θα βρεθούν πολλά στον δρόμο σου, έρχονται σαν τα κοράκια!!! Και φεύγουν όταν σε έχουν κάψει, σαν τα ποντίκια. Μακριά από αυτούς.
Ασφαλώς να πιστέψεις και να τα δώσεις όλα για την νίκη εκτός από την ψυχή σου. Αυτή να την κρατήσεις αλώβητη γιατί θα σου χρειαστεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου