Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

"ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ"

Η σπουδή ορισμένων παραγόντων του Δήμου να δώσουν απάντηση στον κ. Βαρδακώστα για όσα αναφέρει στην δική του απάντηση προς το ΛΑΛΑ ΤΟ!!! δεν προξενεί μόνο θυμηδία αλλά αναπόφευκτο ειρωνικό υπομειδίαμα. Το δικό μας δημοσίευμα  έκανε λόγο για την σωρεία εξωδικαστικών συμβιβασμών και  παραιτήσεων από ένδικα μέσα. Η απάντηση του κ. Βαρδακώστα  θέτει επί τάπητος το ζήτημα του ορισμού των δικηγόρων του Δήμου και μάλιστα αναφέρεται ονομαστικά αμέσως και εμμέσως σε αυτούς. Δύο διαφορετικά πράγματα. Εάν ήθελαν να απαντήσουν στον κ. Βαρδακώστα έπρεπε να απαντήσουν σε όσα πολύ σοβαρά κατήγγειλε. Έχουν να πουν κάτι γιαυτά; Αν  όχι, τότε καλώς ο κ. Βαρδακώστας τους «τα ρίχνει».
Εάν ήθελαν να απαντήσουν στο δικό μας δημοσίευμα όφειλαν να το διαβάσουν με προσοχή. Διότι και παραιτήσεις από ένδικα μέσα χρήζουν πειστικότερης αιτιολογίας και εξωδικαστικοί συμβιβασμοί  έπρεπε να είναι  καλύτερα τεκμηριωμένοι. Ορισμένες περιπτώσεις ασφαλώς, όχι όλες και όχι έστω κάποιες  χωροθετημένες επιλεκτικά.  Διότι διαταγές πληρωμής έχουν εκδοθεί πάρα πολλές  κατά του Δήμου, για οφειλές τόσο του νυν Δήμου όσο και των πρώην Δήμων. Επειδή η διαφάνεια είναι η απαράβατη αρχή των προοδευτικών ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης θα ήταν καλό να δοθεί στη δημοσιότητα το σύνολο των διαταγών πληρωμής που εκδόθηκαν από 1.1.2011 έως σήμερα με τα αντίστοιχα ποσά και την αιτία.
Τώρα όταν επικαλείται κανείς την έκδοση διαταγών πληρωμής για απολύτως τεκμηριωμένες οφειλές  παραβιάζει απλώς ανοικτές θύρες. Εάν η πληρωμή των οφειλών γινόταν με καθαρά κριτήρια και δεν υπέκρυπτε σκοπιμότητες αρκετοί πιστωτές του Δήμου δεν θα κατέφευγαν στην έκδοση των διαταγών πληρωμής. Καλά κάνουν και διαφυλάσσουν τα δικαιώματά τους αρκεί να μην συμπράττουν σε συγκεκριμένες μεθοδεύσεις. Με άλλα λόγια να μην επαληθεύεται στο γνωστό: «εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι»

Όσο για την απάντηση στα πραγματικά ζητήματα που έθεσε ο κ. Βαρδακώστας αυτή ακόμη αναμένεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου