Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Ρυθμίζουμε την λειτουργία των Εμπορικών Καταστημάτων τις Κυριακές, στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, πέραν της ρύθμισης που καθορίστηκε με την παράγραφο 1, του άρθρου 16, του Ν. 4177/2013 (ΦΕΚ τ.Α΄173/2013), ως εξής:
1. Επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία όλες τις Κυριακές του έτους, όλων των Εμπορικών Καταστημάτων, που λειτουργούν σε οικισμούς μέχρι 1.000 κατοίκους, όπως προέκυψε από την απογραφή του έτους 2011, για τον πραγματικό πληθυσμό (De facto πληθυσμός). Οι εν λόγω οικισμοί δεν αναφέρονται ονομαστικά στην παρούσα απόφαση.
2. Για τους οικισμούς, τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες με πληθυσμό άνω των 1.000 κατοίκων, που προέκυψε με την ίδια ως άνω απογραφή, καθορίζεται η λειτουργία των Εμπορικών Καταστημάτων κατά Δήμο, ως εξής:
………………………………………………………………………………………………………
ε. ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
i. Δ.Κ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Παραμένουν κλειστά όλες τις Κυριακές του έτους
ii. Δ.Κ. ΚΥΜΗΣ: Παραμένουν κλειστά όλες τις Κυριακές τους έτους
iii. Τ.Κ. ΑΥΛΩΝΟΣ: Παραμένουν ανοικτά όλες τις Κυριακές του έτους
iv. Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ: Παραμένουν κλειστά όλες τις Κυριακές τους έτους
v. Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ: Παραμένουν κλειστά όλες τις Κυριακές τους έτους
vi. Τ.Κ. ΟΞΥΛΙΘΟΥ: Παραμένουν κλειστά όλες τις Κυριακές του έτους
δ. ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
i. Δ.Κ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ: Παραμένουν κλειστά όλες τις Κυριακές του έτους, με εξαίρεση την Κυριακή πριν την 15η Αυγούστου, που παραμένουν ανοικτά
ii. Τ.Κ. ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ: Παραμένουν ανοικτά όλες τις Κυριακές του έτους
iii. Τ.Κ. ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ: Παραμένουν ανοικτά κατά τη θερινή περίοδο από 1 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου
3. Η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων επιτρέπεται από τις εξής προϋποθέσεις:
α. Τα εμπορικά καταστήματα να έχουν συνολική επιφάνεια, όπως αυτή αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα.
β. Να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων.
γ. Να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» («shops-in-shop») και να μη βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα («outlet»), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.
4. Σύμφωνα με την παράγραφο 3, του άρθρου 16, του Ν.4177/2013 (ΦΕΚ τ.Α΄173/2013), «το δεύτερο εδάφιο της παραγ. 1 του άρθρου 23 του Ν. 2224/1994, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 12 του Ν.3377/2005 (ΦΕΚ τ.Α΄202/2005) αντικαθίσταται ως εξής: «Το ανωτέρω πλαίσιο ωραρίου καθορίζεται για τις καθημερινές ημέρες μέχρι 21.00 ώρα, το Σάββατο μέχρι 20.00 ώρα και την Κυριακή από ώρα 11.00 έως 20.00».
5. Η απόφαση να δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης

Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου