Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

"ΜΑΥΡΟΙ" ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ "¨ΕΥΒΟΪΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ"

Σημερινό δημοσίευμα  της ΕΥΒΟΪΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ αφιερώνεται στο επεισόδιο που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μπελιά  και το με αριθμό ΚΗΗ 4803 ΤΟΥΟΤΑ Μπορντώ φορτηγάτι 4x4 του Δήμου, που επέβαιναν  και οδηγούσαν  πρόσωπα που δεν είχαν δικαίωμα επειδή δεν ήταν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου. Για το ίδιο περιστατικό είχε προηγηθεί και δημοσίευμα ιστοσελίδας η οποία έχει ενταχθεί στο επικοινωνιακό πακέτο του Δήμου και η οποία κάνει λόγο για αυθαίρετη και  αδικαιολόγητη ενέργεια του κ. Μπελιά να σταματήσει το δημοτικό όχημα και να ζητήσει εξηγήσεις ενώ ο ίδιος ο κ. Μπελιά, αναφέρει το δημοσίευμα της Γνώμης, τους ζήτησε να σταματήσουν για να ζητήσει εξηγήσει διότι είχε συγκεκριμένους και μάλιστα προσωπικούς λόγους να το κάνει εκτός του καθήκοντός του ως Δημοτικός Σύμβουλος (ένας εκ των επιβαινόντων είχε προσφάτως καταθέσει σε υπόθεση κατά του Μπελιά ότι δεν εργάζεται στον Δήμο). Η Αντιδήμαρχος και νύφη του Δημάρχου κ. Μπάτσα-Θωμά  μιλώντας στην Ευβοϊκή Γνώμη κάνει λόγο για εθελοντές και για αυθαίρετη ενέργεια του κ. Μπελιά.
Επειδή κάποιοι την έχουν δει πράγματι σερίφηδες και ιδιοκτήτες του Δήμου και των οχημάτων τους επειδή απλώς αποτελούν την δημοτική αρχή θυμίζουμε τα εξής: Τα δημοτικά οχήματα οδηγούνται μόνο από τους οδηγούς υπαλλήλους του Δήμου με ειδικότητα ή από διαπιστευμένους υπαλλήλους ή εν  γένει  νόμιμα εργαζόμενους του Δήμου. Η ειδικότητα του «εθελοντή» δεν αναγνωρίζεται από κανένα νόμο. Πολύ δε περισσότερο όταν ο «εθελοντής» εντάσσεται στην δημαρχιακή επινόηση της μαύρης εργασίας. Ούτε η πιθανή ή ενδεχόμενη, μελλοντική πάντως, απασχόληση του ενός εκ των δύο σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας δικαιολογούσε την χρήση του δημοτικού αυτοκινήτου την συγκεκριμένη και τις προηγούμενες αλλά και στις μελλοντικές ημέρες. Εξάλλου αυτή είναι μόνο μία περίπτωση από τις πολλές των εθελοντών οδηγών που κανείς δεν ξέρει τι δίπλωμα έχουν και κανείς δεν φαντάζεται ποσό ακριβά μπορεί να τους πληρώσει ο δήμος, αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του.

Ο κ. Μπελιάς όφειλε να σταματήσει και να ελέγξει ως δημοτικός σύμβουλος την κίνηση ενός δημοτικού οχήματος στο οποίο επιβαίνουν και το οδηγούν μη εργαζόμενοι στον Δήμο. Αυτό είναι υποχρέωση κάθε δημοτικού συμβούλου διότι το όχημα είναι δημοτική περιουσία και κινείται με τα χρήματα των δημοτών τα οποία «ρέουν» άσκοπα σε καταχρηστικές μετακινήσεις των δημοτικών οχημάτων, σε καύσιμα, επισκευές, ανταλλακτικά. Επίσης ως Δημοτικός Σύμβουλος όφειλε και οφείλει όπως ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος να ελέγξει την τυχόν μαύρη και ανασφάλιστη εργασία στον Δήμο γιατί εάν σκάσει καμία επιθεώρηση εργασίας την λυπητερή θα την πληρώσουν οι τσέπες  των δημοτών και όχι του Δημάρχου ή των Αντιδημάρχων, αυτοί μόνο  τις ψήφους θα πάρουν. Μακάρι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να είχαν την ίδια επιμονή.

1 σχόλιο:

  1. To ΛΑΛΑ ΤΟ έχει ήδη δηλώσει ότι θα διαγράφει σχόλια που θεωρεί προσβλητικά και υβριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή