Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ;

Περιχαρής ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης ανακοινώνει την δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου ως εξής: «Με απόφαση του ΔΣ του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, πρόκειται να συσταθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες Κοινωνικά Παντοπωλεία για την διευκόλυνση των ευρισκομένων σε δύσκολή κατάσταση  Δημοτών. Ο θεσμός μέχρι τώρα λειτουργούσε σε άλλη μορφή υπό την Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου και τώρα θα λειτουργήσει υπό τον Δήμο.  Λεπτομέρειες μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου»
Για όσους γνωρίζουν στοιχειώδη ανάγνωση αυτό σημαίνει ότι έως τώρα η Μητρόπολη λειτουργούσε Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο με διαφορετική μορφή θα περάσει στον Δήμο. Ελπίζουμε να μην είναι έτσι αλλά έτσι καταλάβαμε.
Εάν η Μητρόπολη λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο μπορεί πράγματι να είναι με άλλη μορφή αλλά πάντως δεν το διατυμπάνισε ούτε το διαφήμισε προφανώς γιατί ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η αρωγή στους έχοντες ανάγκη χωρίς κανένα αντάλλαγμα και καμία προϋπόθεση. Μία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και χριστιανικής αγάπης.
Τα  ανακοινωθέντα κοινωνικά παντοπωλεία του Δήμου δεν είναι δείγμα χριστιανικής αγάπης ούτε και κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο θεσμός αυτός οργανώθηκε από πολλούς Δήμους και Περιφέρειες πολύ πριν το προβλέψει ο νόμος τον Απρίλη του 2012. Από τότε πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια. Κανένας από την Δημοτική Αρχή δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να προτείνει και να οργανώσει κάτι τέτοιο. Παράλληλα βέβαια πέραν της Εκκλησίας υπήρξαν και δράσεις αλληλεγγύης από Ομάδες Πολιτών. Όχι όμως από τον Δήμο και όχι τουλάχιστον με την μορφή αυτή.
Όταν το θυμάται έξι μήνες πριν από τις εκλογές και κυρίως όταν επισήμως η Δημοτική Αρχή έχει κηρύξει την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας  μάλλον για άλλους σκοπούς το σκέφθηκε και όχι από αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και  χριστιανικής αγάπης. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία.
Γιαυτό ας κρατήσει την ευαισθησία της έξι μήνες ακόμη κρυμμένη, να γίνουν οι εκλογές και μετά όποια Δημοτική Αρχή εκλεγεί μπορεί και πρέπει να οργανώσει τα Κοινωνικά Παντοπωλεία. Μέχρι τότε ας ενισχυθεί η δουλειά των εθελοντικών Ομάδων και κυρίως της Μητρόπολης  και της εκκλησίας η οποία εξάλλου έχει και την αποστολή και την έξωθεν καλή μαρτυρία και μπορεί να αγκαλιαστεί με αγάπη και προσφορά από όλους.

Στο ίδιο έργο δεν θα μείνουμε πλέον θεατές!!!

2 σχόλια:

  1. "Περιχαρής ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης ...... Το " Περιχαρής...." από που εκμαιεύεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το γεγονός ότι σπεύσατε πριν από την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να το ανακοινώσετε. Δεν μπορούσατε να περιμένετε 24 ώρες. Αυτό δείχνει ιδιαίτερη χαρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή