Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ "ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ" ΤΟΥ κ. ΣΙΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Νοεμβρίου 2013 κατά τη συζήτηση του θέματος της ίδρυσης ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης πήγαν διαβασμένες. Αντέταξαν επιχειρήματα και υπέβαλαν προτάσεις για την σύννομη και κυρίως αποτελεσματική λειτουργία του νέου αυτού θεσμού που τον εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή έχοντας προηγουμένως ως δημοτική παράταξη κηρήξει την έναρξη του προεκλογικού αγώνα.  Η δημοτική Παράταξη "ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ" και ο επικεφαλής της κ. Γιάννης Σιαγιάννης υπέβαλαν μάλιστα πρόταση για Κανονισμό Λειτουργίας η οποία όπως την μελετήσαμε θεμελιώνεται στον ισχύοντα νόμο (άρθρο 2 ν.4071) αλλά και ενσωματώνει την εμπειρία της τοπικής αυτοδιοίκησης από την τρίχρονη λειτουργία αυτού του θεσμού που ξεκίνησε με πρωτοβουλία ευαίσθητων δημοτικών αρχών προτού κατοχυρωθεί νομοθετικά. Συμβουλεύουμε τη δημοτική αρχή να ανακαλέσει την έκνομη απόφασή της την οποία εξάλλου έλαβε με οριακή δάνεια πλειοψηφία και να επαναφέρει το θέμα με τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και με βάση τον Κανονισμό που πρότεινε ο κ. Σιαγιάννης.                                  

                                   ΠΡΟΤΑΣΗ                                        
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Άρθρο 1 – Κανονισμός
Με τον κανονισμό αυτό ρυθμίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού  Παντοπωλείου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.  Ο κανονισμός αυτός εγκρίνεται, συμπληρώνεται και τροποποιείται από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την αξιολόγηση και έγκρισή του από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Κάθε κενό στον παρόντα κανονισμό που θα χρήζει σε ιδιάζουσα συγκεκριμένη  περίπτωση άμεσης αντιμετώπισης θα καλύπτεται με προσφυγή στις διατάξεις της  Ελληνικής Νομοθεσίας (ιδίως αρ.2 ν. 4071/2012), ή όλως επικουρικώς με απόφαση  της Διαπαραταξιακής και Εκτελεστικής Επιτροπής κατόπιν εισήγησης του Γραφειου Κοινωνικης Προστασιας του Δήμου.
Άρθρο 2 – Βασικές αρχές, σκοπός, παροχές.
Ο σκοπός της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντάσσεται στο  δίκτυο δομών, πρωτοβουλιών και δράσεων του Δήμου στον τομέα της Κοινωνικής  Πολιτικής. Στοχεύει στην κοινωνική προστασία και μέριμνα των ευπαθών ομάδων  του πληθυσμού που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και  κοινωνικής κρίσης. Επιδιώκει να συμβάλει μέσα από οριζόντια δέσμη ενεργειών  ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης στη μερική άρση των συνεπειών της  φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης  ατόμων και οικογενειών.

Προβάλει, κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί με βάση τα παραπάνω αιτήματα  και ανάγκες τον πληθυσμό του Δήμου μας καθώς και άλλους συλλογικούς φορείς,  ιδιώτες, τοπικές επιχειρήσεις κλπ. για να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης και  αλληλεγγύης προς οικονομικά αδύναμες και ευπαθείς κατηγορίες του κοινωνικού  ιστού της πόλης μας.
Προμηθεύει με προϊόντα συγκεκριμένου κόστους κατ’ ελάχιστον τον μήνα, σε άτομα  που έχουν κάρτα απόρου προκειμένου να εξασφαλίζεται η ισονομία και η  αξιοπρέπεια των ωφελουμένων.
Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα διανέμονται
δωρεάν σε δικαιούχες ομάδες πολιτών:
                -Τυποποιημένα τρόφιμα και κατεψυγμένα προϊόντα
-Είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας
-Είδη βρεφοανάπτυξης
-Είδη ένδυσης και υπόδησης
-Είδη οικιακού εξοπλισμού
-Εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό (π.χ. βιβλία, παιχνίδια κλπ.)
Ο στόχος που θα υπηρετείται είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών διαβίωσης  κατοίκων του Δήμου μας, που αδυνατούν οικονομικά να ανταποκριθούν ώστε να διασφαλιστεί μια αξιοπρεπής συνθήκη επανένταξης τους στην τοπική κοινωνία ή  συγκράτησης στοιχειωδών όρων διαβίωσης.
Άρθρο 3 – Οργάνωση
 Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί ως δομή  Κοινωνικών  Υπηρεσιών  του Δήμου Κυμης Αλιβεριου και υπάγεται στο Γραφειο ΚοινωνικηςΠροστασιας  Τη γραμματειακή υποστήριξη του Προγράμματος θα έχει το ίδιο το Γραφειο, το  οποίο θα συγκεντρώνει τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων  δικαιούχων. Θα τηρούνται απαρέγκλιτα όλες οι ισχύουσες σχετικές νομοθετικές  διατάξεις περί απορρήτου για τα προσωπικά δεδομένα των αιτούντων. Τα δεδομένα  αυτά θα τα διαχειρίζεται ή υπό του Τμήματος οριζόμενη Επιστημονική Ομάδα  (Κοινωνικοί Λειτουργοί, κλπ.με στήριξη απ το προσωπικό του «Βοήθεια στο σπίτι») που θα καταρτίζει την τελική κατάσταση  δικαιούχων, η οποία θα τίθεται προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή. Η σχετική  κατάσταση των δικαιούχων θα επανελέγχεται δύο φορές το χρόνο, τους μήνες  Ιανουάριο και Ιούνιο και θα γίνονται οι αναγκαίες διορθώσεις, αλλαγές και  προσθαφαιρέσεις.
 Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο  δημοτικό χώρο  τηρουμένων όλων των σχετικών  υγειονομικών διατάξεων, σε κτίριο που να μπορεί να εξυπηρετήσει ωφελούμενους με  ιδιαιτερότητες (π.χ. ΑμεΑ κλπ.)   και θα λειτουργεί για το κοινό σύμφωνα με το εκάστοτε εκδιδόμενο πρόγραμμα  (ημέρες και ώρες) από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Η λειτουργία του θα  υποβοηθείται από ομάδα εθελοντών.

Άρθρο 4 – Λειτουργία, διαχείριση, εποπτεία
Ως υπεύθυνοι για την εποπτεία, τη διαχείριση και λειτουργία του Κοινωνικού  Παντοπωλείου ορίζονται:
 Διαπαραταξιακή Επιτροπή που θα εποπτεύει τη λειτουργία του Κοινωνικού  Παντοπωλείου (οριζόμενη στις αρχές κάθε έτους από το Δημοτικό Συμβούλιο), στην  οποία εκπροσωπούνται αναλογικά με τη δύναμή τους οι δημοτικές παρατάξεις και  στην οποία συμμετέχει επιπλέον και προεδρεύει ο Δήμαρχος ή ο οριζόμενος  Αντιδήμαρχος. Η Επιτροπή αυτή υποχρεούται να παρουσιάζει ανά εξάμηνο, στην  οικονομική επιτροπή έκθεση πεπραγμένων και διαχειριστικό απολογισμό. Η  Οικονομική Επιτροπή εγκρίνει με απόφασή της το διαχειριστικό απολογισμό. Η  απόφαση αυτή θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου.
 Επιστημονική Ομάδα οριζόμενη από την Κοινωνική Υπηρεσία σε ότι  αφορά τον έλεγχο των δικαιολογητικών των αιτούντων για την ένταξή τους ή  επανένταξή τους, την εξυπηρέτηση των δικαιούχων, καθώς και την τήρηση του  κανονισμού εκ μέρους τους.
- Ένας ή δύο διοικητικοί υπάλληλοι σε ότι αφορά τη διαχείριση των    προμηθειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου (παραλαβή τιμολογίων,  τοποθέτηση προϊόντων, λειτουργία αποθήκης, ηλεκτρονική καταγραφή  εξερχόμενων προϊόντων, εξυπηρέτηση των δικαιούχων ανά μήνα,   μηχανοργάνωση κλπ.).
- Ένας ή δύο εργάτες του Δήμου, οικογενειακός βοηθός και εθελοντές που θα  φροντίζουν τη μεταφορά και τοποθέτηση προϊόντων στην αποθήκη και τα ράφια καθώς και την καθαριότητα και ευπρέπεια του χώρου.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο πλαίσιο των αρχών της χρηστής διοίκησης και  της Διαφάνειας, θα τηρεί τα παρακάτω βιβλία εντύπως ή ηλεκτρονικά:
1.            Βιβλίο καταγραφής εισερχομένων και εξερχομένων προϊόντων  τροφοδοσίας Δήμου.
2.            Βιβλίο καταγραφής εισερχομένων και εξερχομένων προϊόντων εθελοντικής  προσφοράς – δωρεών.
3.            Αναλυτική κατάσταση παραλαβής προϊόντων ανά δικαιούχο.
4.            Συγκεντρωτικές μηνιαίες καταστάσεις δικαιούχων που εξυπηρετήθηκαν  και ειδών που παρέλαβαν, υπογεγραμμένη από το διοικητικό υπεύθυνο του  Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Άρθρο 5 – Πόροι
Τα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου προέρχονται από:
                -Δωρεές και χορηγίες Επιχειρήσεων και ιδιωτών με προσφορά προϊόντων
                -Χορηγίες εθελοντών, συλλόγων, σχολείων, ιδρυμάτων κ.α.
            -Από ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα για την καταπολέμηση της φτώχειας
                -Από ιδίους πόρους του Δήμου Κυμης Αλιβεριου.
Άρθρο 6 – Δικαιούχοι
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:
1.            Έλληνες πολίτες και ομογενείς, που είναι είτε δημότες είτε κάτοικοι του
Δήμου μας.
2.            Αλλοδαποί που κατοικούν στο Δήμο μας και διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας.
Άρθρο 7 – Προϋποθέσεις
Κύριο κριτήριο ένταξης των δικαιούχων είναι το ετήσιο πραγματικό και όχι  τεκμαρτό εισόδημα, ενώ λαμβάνονται υπόψη επιπλέον παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, τα προβλήματα  υγείας και αναπηρίας και οι συνθήκες στέγασης.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο εξυπηρετεί:
1.            Μοναχικά άτομα με χαμηλό εισόδημα ή ανεργία.
2.            Ζευγάρια ή οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, κοινωνικοοικονομικά  προβλήματα ή ανεργία.
3.            Άτομα με ειδικές ανάγκες ή με αναπηρία 67% και άνω με οικονομικά  προβλήματα που εμπίπτουν στις κατωτέρω προϋποθέσεις του παρόντος  άρθρου.
Με βάση τα παραπάνω κριτήρια οι δικαιούχοι θα χωριστούν σε δύο (2) κατηγορίες:
α): Οικονομικά αδύναμοι
β): Άνεργοι
Προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα των οικονομικά αδύναμων:
-Άγαμοι – μοναχικά άτομα με ετήσιο εισόδημα έως 6.000 €
-Διμελείς οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 7.500 €. Στο ποσό αυτό
  προστίθενται 1.200 € για κάθε επιπλέον προστατευόμενο μέλος.

Το εισόδημα προσδιορίζεται αφαιρουμένου του ενοικίου εφόσον δεν υπάρχει κανένα  ακίνητο ιδιοκτησίας των μελών, που να υπερβαίνει τα 80 τ.μ.
Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος, αφαιρείται επίσης το ετήσιο άθροισμα των  δόσεων σε δάνεια που καλύπτουν πρωτογενείς άμεσες ανάγκες διαβίωσης (Στέγαση  κλπ), όπως τα σχετικά ποσά προκύπτουν από αποδεικτικά έγγραφα αναγνωρισμένων  Πιστωτικών Ιδρυμάτων.
Προϋποθέσεις ένταξης στο Πρόγραμμα ανέργων και μακροχρόνια ανέργων:
-Η ανεργία από 6 μήνες και άνω με κάρτα ανεργίας θεωρημένη από τον  ΟΑΕΔ και σε περίπτωση μακροχρόνιας ανεργίας με κάρτα ανεργίας σε ισχύ  θεωρημένη και βεβαίωση μακροχρόνιας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
-Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τις 7.500 € για διμελείς  οικογένειες. Στο ποσό αυτό θα προστίθενται 1.200 € για κάθε επιπλέον  προστατευόμενο μέλος.
Η κατηγοριοποίηση και οι προϋποθέσεις εξυπηρέτησης των ωφελούμενων, καθώς και  τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μπορούν να τροποποιούνται προς όφελος των  πολιτών με απόφαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής ειλημμένη κατ’ απόλυτη  πλειοψηφία, με τις ισχύουσες κάθε φορά προϋποθέσεις να πρέπει υποχρεωτικά να  αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου και σε εμφανές σημείο στα κεντρικά γραφεία  στο Γραφειο Κοινωνικης Προστασιας.
Άρθρο 8 – Ποσότητα παρεχόμενων προϊόντων
Οι ποσότητες παρεχομένων ειδών στους δικαιούχους θα είναι ανάλογες με τη  διαθεσιμότητα του Κοινωνικού Παντοπωλείου τόσο από είδη που θα προμηθεύεται ο  Δήμος, όσο και των παρεχομένων από δωρεές. Οι ποσότητες μετατρεπόμενες σε άϋλο  χρηματικό ποσό θα αντιστοιχούν σε δυνατότητα προμήθειας ανά μήνα, κλιμακωτά,  αναλόγως της οικογενειακής κατάστασης.
Πιο συγκεκριμένα:
Ένα (1) άτομο 80 €/μήνα
Δύο (2) άτομα 120 €/μήνα
Τρία (3) άτομα 150 €/μήνα
Τέσσερα (4) άτομα 180 €/μήνα
Πέντε (5) άτομα και άνω 210 €/μήνα
Άρθρο 9 – Δικαιολογητικά, κατάθεση δικαιολογητικών
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα  απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και θα υποβάλουν σχετική  αίτηση, προσκομίζοντας επιπλέον τα παρακάτω δικαιολογητικά:
- Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας / διαβατήριο
-Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ ή μισθωτηρίου συμβολαίου για βεβαίωση  διεύθυνσης μονίμου κατοικίας
- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (εκδίδεται από το Δήμο)
- Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος και Ε9 ή υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη από τη Δ.Ο.Υ. σε περίπτωση μη υποβολής φορολογικής  δήλωσης
- Σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας, φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του  βιβλιαρίου υγείας ή πρόσφατο απόκομμα σύνταξης υπερηλίκων ΟΓΑ
- Σε περίπτωση ανεργίας άνω των έξι (6) μηνών κάρτα ανεργίας θεωρημένη από τον ΟΑΕΔ και σε περίπτωση μακροχρόνιας ανεργίας κάρτα ανεργίας    θεωρημένη, συνοδευομένη με βεβαίωση μακροχρόνιας ανεργίας από τον   ΟΑΕΔ
- Σε περίπτωση αναπηρίας απόφαση υγειονομικής επιτροπής που αναγράφεται   το ποσοστό αναπηρίας ή απόκομμα καταβολής προνοιακού επιδόματος εντός  του τελευταίου τετραμήνου από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ή  βεβαίωση απογραφής / καταχώρησης στα μητρώα ΑμεΑ της Πρόνοιας.
- Σε περίπτωση διαζυγίου διαζευκτήριο ειδ’ άλλως υπεύθυνη δήλωση του  αιτούντος θεωρημένη από δικηγόρο πιστοποιώντας την εξέλιξη νομικής   διαδικασίας λόγο κλονισμού του γάμου
- Σε περίπτωση χηρείας ληξιαρχική πράξη θανάτου
- Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θεωρήσει χρήσιμο η Κοινωνική Υπηρεσία του   Δήμου (ανάλογα με την περίπτωση του αιτούντος)
- Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι πρωτότυπα ή αρμοδίως θεωρημένα
Η σύνταξη και κατάθεση έκθεσης κοινωνικού λειτουργού της Κοινωνικής  Υπηρεσίας του Δήμου με θετική εισήγηση για την ένταξη του αιτούντος στο  πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, θεωρείται ότι αντικαθιστά πλήρως ή  αναπληρώνει τυχόν ελλείψεις ή δικαιολογητικά που δεν είναι εφικτό να  κατατεθούν κατά τα οριζόμενα ανωτέρω. Μόνη η θετική εισήγηση με κοινωνικό  ιστορικό κοινωνικού λειτουργού της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και η  σύμφωνη γνώμη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής αρκούν για να ενταχθεί  κάποιος στις καταστάσεις των εξυπηρετούμενων από το κοινωνικό παντοπωλείο.
Άρθρο 10 – Κάρτα Κοινωνικού Παντοπωλείου
Η Κάρτα Κοινωνικού Παντοπωλείου αποτελεί το κλειδί για την πρόσβαση  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κυμης Αλιβεριου διότι καθιστά τους κατόχους της  δικαιούχους εξυπηρετούμενους του. Η διάρκεια ισχύος της κάρτας είναι έως 12  μήνες, με δικαίωμα παράτασης μετά από την προσκόμιση των αντίστοιχων επικαιροποιημένων δικαιολογητικών.
 Επιπλέον, η Κάρτα εκτός από πρόσβαση στα προϊόντα του Κοινωνικού  Παντοπωλείου εξασφαλίζει και την ανωνυμία των δικαιούχων. Για το σκοπό αυτό  λοιπόν, η Κάρτα Κοινωνικού Παντοπωλείου θα δύναται να αναγράφει εκτός από το όνομα του δικαιούχου και το όνομα ενός δεύτερου ατόμου, που ο δικαιούχος θα έχει  ορίσει ως εκπρόσωπό του. Το άτομο αυτό, το οποίο θα μπορεί να είναι μέλος της  οικογένειας του δικαιούχου, ή στενό φιλικό του πρόσωπο ή κάποιος εθελοντής, θα  μπορεί να προμηθεύεται προϊόντα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο για λογαριασμό  του δικαιούχου.
 Η Κάρτα Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι πλαστική – μαγνητική  επαναφορτιζόμενη. Ο δικαιούχος μπορεί να την επαναφορτίζει μια φορά το μήνα, με  το ανάλογο για την περίπτωσή του ποσό, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Εάν δεν την χρησιμοποιήσει για ένα μήνα, δεν έχει το δικαίωμα του ποσού που δεν  καταναλώθηκε τον προηγούμενο.
 Τέλος, για τους δικαιούχους – κατόχους καρτών που δε θα είναι σε θέση να  παρευρίσκονται οι ίδιοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, λόγω ηλικίας ή άλλων  ιδιαίτερων προβλημάτων, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου θα αναλαμβάνει τη  μεταφορά των προϊόντων στο σπίτι τους μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο  Σπίτι».
 Η Κάρτα δικαιούχου θα αφορά εκτός από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και  άλλες παροχές τόσο σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής όσο και στη λειτουργία άλλων  δημοτικών δραστηριοτήτων, οι οποίες θα προσδιορίζονται από το Δήμο.  Δε δύνανται δύο συνοικούντες στην ίδια οικεία να γίνουν κάτοχοι – δικαιούχοι  ξεχωριστών μαγνητικών καρτών πρόσβασης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Άρθρο 11 – Υποχρεώσεις δικαιούχου
- Οι δικαιούχοι οφείλουν να σέβονται τον παρόντα κανονισμό και να
  συνεργάζονται με τους υπαλλήλους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
- Οι δικαιούχοι είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξη και διατήρηση της μαγνητικής
  τους Κάρτας. Σε περίπτωση απώλειας ενημερώνουν άμεσα την Κοινωνική
  Υπηρεσία.
- Η χρήση της Κάρτας γίνεται αποκλειστικά από το δικαιούχο ή τον
αντιπρόσωπο του, ο οποίος ορίζεται με υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου  και αναγράφεται στην Κάρτα. Δε μεταβιβάζεται σε οποιοδήποτε άλλο   πρόσωπο.
- Η χρήση της Κάρτας γίνεται με την επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας του  δικαιούχου ή με άλλο νόμιμο έγγραφο.
- Οι δικαιούχοι οφείλουν να προσκομίζουν οπ οιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό τους ζητηθεί από την Κοινωνική Υπηρεσία.
   Σε περίπτωση ουσιώδους μεταβολής της οικονομικής και κοινωνικής τους   κατάστασης, οφείλουν χωρίς υπαίτια καθυστέρηση να ενημερώνουν την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου προσκομίζοντας και τα αντίστοιχα αποδεικτικά έγγραφα όπου χρειάζεται.
- Οι δικαιούχοι, εφόσον κρίνεται ότι μπορούν από πλευράς ηλικίας και υγείας,     οφείλουν να εντάσσονται στην Εθελοντική Ομάδα του Δήμου και να  προσφέρουν τις εθελοντικές τους υπηρεσίες σε κοινωφελή προγράμματα  κοινωνικής αλληλεγγύης.
Άρθρο 12 – Κυρώσεις
Με απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας και Διαχείρισης του Κοινωνικού  Παντοπωλείου, μπορεί να αφαιρεθεί για ορισμένο χρόνο ή επ’ αόριστον η κάρτα και  το δικαίωμα πρόσβασης σε δικαιούχο ο οποίος εκούσια:
 -Παραβεί τον παρόντα κανονισμό
 -Αρνηθεί την επανεξέτασή του
-Δημιουργεί προβλήματα στους υπαλλήλους και στο χώρο του Παντοπωλείου ή σε   άλλους εξυπηρετούμενους σε αυτό
-Αποδεικνύεται ότι κατέθεσε ψευδή στοιχεία.
                                                                      Για τη Δημοτικη Παραταξη
                                                                             ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ

                                                                               Γιάννης  Σιαγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου