Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.


Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στις 17 Νοέμβρη 1973 οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, όλοι οι Έλληνες Δημοκράτες έστειλαν με τον αγώνα και τη θυσία τους το ισχυρό μήνυμα ότι η Πατρίδα μας δεν μπορούσε να ζει άλλο κάτω από το ζυγό της χούντας των συνταγματαρχών και των εγχώριων και ξένων συμφερόντων που τη στήριζαν.
Στο χώρο του Πολυτεχνείου την ημέρα εκείνη, με σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», γράφτηκε μία από τις ενδοξότερες σελίδες της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε. Ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πτώση της χούντας των συνταγματαρχών. Τα μηνύματα της εποχής εκείνης είναι πάντα διαχρονικά και πρέπει να αποτελέσουν στάση ζωής για τη νέα γενιά.
Σήμερα που η ελληνική κοινωνία βάλλεται τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από την κρίση αξιών, σήμερα που η νέα γενιά της χώρας μαστίζεται  από πρωτοφανή ανεργία, σήμερα που απαιτείται η συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας ενάντια στα φαινόμενα του νεοναζισμού και του ρατσισμού, σήμερα που η ελευθερία της πατρίδας μας από το σύγχρονο οικονομικό πόλεμο περνάει μόνο μέσα από την δική μας προσπάθεια οικονομικής αυτοδυναμίας και αυτοτέλειας ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ και ΕΥΘΥΝΗ  όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας ώστε να μην υπάρξουν «χαμένες γενιές».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου