Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ

Την Τέταρτη 13/11/2013, στην Βουλή ψηφίστηκε από πέντε κόμματα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την χορήγηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας  με απώτερο σκοπό την εξόφληση δεδουλευμένων   των εργαζομένων των ΕΑΣ. 
ΜΟΝΟ ΤΩΝ 818 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΑΣ!
Υπάρχουν όμως και 55 εργαζόμενοι ενός κατώτερου θεού. Οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, τους οποίους η ΤΡΟΪΚΑΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΑΣ έχει καταδικάσει εις θάνατον από ασιτία. Ο Πρόεδρος, κος Δεμίρης και ο Δ/νων Σύμβουλος, κος Χριστογιάννης, με την καθοδήγηση της νομικής υπηρεσίας,  εφευρίσκοντας διάφορα νομικά κωλύματα αρνούνται να πληρώσουν τους εργαζόμενους της ΗΜΚ, με  αποτέλεσμα να είναι  απλήρωτοι και στο έλεος του Θεού για το Έτος 2013 σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους των ΕΑΣ που έχουν λάβει επτά μήνες (!) και τώρα θα εξοφληθούν.
ΟΥΤΕ ΟΙ ΛΕΠΡΟΙ ΣΤΗ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ,    αυτοί τουλάχιστον έπαιρναν κρατικό επίδομα. Πραγματικά, προσπαθείτε να μετατρέψετε την Κύμη μια περιοχή χαρακτηρισμένη ως άγονη και μειονεκτική, με 80% ΑΝΕΡΓΙΑ,σε κρανίου τόπο, κλείνοντας το μοναδικό εργασιακό και οικονομικό κύτταρο της περιοχής, την Ηλεκτρομηχανική. Δεν θα σας περάσει. Θα παλέψουμε μέχρις εσχάτων.
Την Τρίτη 19/11/2013 και ώρα 11:00πμ εμείς οι εργαζόμενοι θα είμαστε στο Υπουργείο Τύπου για να συναντήσουμε τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου, καλώντας παράλληλα τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου, τον Βουλευτή της ΝΔ κ. Μαρκόπουλο Κώστα τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευάγγελο Αποστόλου, τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη και τους Γ.Γ Περιφέρειας Κλέαρχο Περγαντά, τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Μπουραντά Αθανάσιο τον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου κ. Θωμά Δημήτριο και τον πρόεδρο του εργατικού Κέντρου Εύβοιας κ. Μπασινά Στέφανο για την εξεύρεση λύσεων που αφορούν :
Tη νομοθετική ρύθμιση που δεσμεύτηκε ο Υπουργός ότι θα περάσει από την βουλή για να διευθετηθεί το πρόβλημα πληρωμών που έχει προκύψει με τους εργαζόμενους της ΗΜΚ.
Tην πρόταση που έχει καταθέσει το Σωματείο των εργαζομένων της ΗΜΚ για την απορρόφηση του εργοστασίου από το ΥΠΕΘΑ βάσει πρότασης του κ. Αβραμόπουλου.
Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων της ΗΜΚ.

Είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ οι εργαζόμενοι της ΗΜΚ να είναι πρώτοι στις απολύσεις και τελευταίοι στις  πληρωμές. Είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ να κλείνουν το εργοστάσιο της Κύμης για να «σωθούν» -δήθεν- κάποια άλλα.  Είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ οι εργαζόμενοι της ΗΜΚ να χρησιμοποιούνταιως εξιλαστήρια θύματα και να θυσιάζονται στην πυρά της ανεργίας για να «σωθεί» -τάχα- η υπόλοιπη αμυντική βιομηχανία. Ως πολιτικοί φορείς του Νομού που μαστίζεται από την ανεργία (Τσιμέντα, Ιντερκέμ, ΝΕΟΣΕΤ, ΣΕΛΜΑΝ, Μηχανική, και τόσα άλλα κλειστά εργοστάσια), υποχρεούστε να πάρετε θέση και να βρείτε λύση. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η αδιαφορία σας. Όποιος απουσιάσει, ας αναλάβει και τις ευθύνες του απέναντι στους εργαζόμενους και τους ψηφοφόρους της περιοχής Κύμης –Αλιβερίου γιατί η αντίδραση  και η έκταση που θα δοθεί θα είναι ΣΦΟΔΡΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου