Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ.


Με την 238/2013 Απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο  αποφάσισε την παραχώρηση του πρώτου ορόφου του Δημαρχείου στον ΕΟΠΠΥ για την στέγαση του ΠΕ.Κ.Α. Αλιβερίου και προμήνησε την εντός τριμήνου εγκατάλειψη του ιδιόκτητου δημαρχείου και την ενοικίαση άλλου χώρου που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες είναι το κτίριο του Ασφαλιστικού Ιδιοκτησίας Καραμάνου.
Η ελαφρότητα με την οποία η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αντιμετώπισε το θέμα και οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση δείχνει και την επικινδυνότητα αυτών των ανθρώπων που διαχειρίζονται δήθεν τις τύχες του τόπου αλλά δεν είναι ικανοί να σκεφθούν νηφάλια και να αποφασίσουν προς όφελος του δημοσίου και εν προκειμένω του δημοτικού συμφέροντος. Ένας Δήμος που είναι υπερχρεωμένος και δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει ομαλά εξαιτίας του αλαλούμ που επικρατεί στα οικονομικά του, που δεν ξέρει εάν αύριο θα  έχει χρήματα να πληρώσει εργαζόμενους και προμηθευτές, αποφασίζει να εγκαταλείψει το ιδιόκτητο τριώροφο αλλά οριακά επαρκές κτίριο του και να εγκατασταθεί σε άλλο ιδιωτικό πληρώνοντας ενοίκιο το οποίο μάλιστα από την αρχή της θητείας τους έχουν επιλέξει και τολμούν να το κάνουν τώρα στην εκπνοή της ικανοποιώντας  προεκλογικές δεσμεύσεις και εγγράφοντας νέες προεκλογικές υποθήκες  δεξιάς εν προκειμένω προέλευσης. Το άλλοθι της παραχώρησης στο ΠΕ.Κ.Α. έρχεται να το εισηγηθεί και να το στηρίξει  από την άλλη ο κ. Ντόβολης υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Να πει δηλαδή ότι την στιγμή που ο Δήμος εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής έχει χάσει το 60% των πόρων του, δεν ξέρει που χρεωστάει, να υποστεί το κόστος της ενοικίασης ενός κτιρίου το οποίο και ιδιωτικό είναι και την πολιτική διαπλοκή υπηρετεί.
Οι ανάγκες του ΕΟΠΠΥ και του ΠΕ.Κ.Α. μπορούν να καλυφθούν όχι μόνο άνετα αλλά και εύλογα στο κτίριο του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου. Εκεί είναι ο φυσικός τους χώρος. Οι κουτοπονηριές  της παραχώρησης του ενός ορόφου του Δημαρχείου για να βρούμε άλλοθι να πάμε με ενοίκιο στου Καραμάνου είναι παραμύθια νηπιαγωγείου. Η μετεγκατάσταση του Δημαρχείου σε ενοικιασμένο κτίριο όπως και να λέγεται αυτό  είναι μέγα ΠΟΛΙΤΙΚΟ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
Το σκεπτικό της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου:  « Μετά τη διαπίστωση της απαρτίας,
ο πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και έδωσε το λόγο στον κο Ντόβολη ο οποίος εισηγούμενος το θέμα της εκτός ημερήσιας διάταξης, ανέφερε τα εξής: Στο αίτημα των εργαζομένων του ΠΕ.Κ.Α Αλιβερίου Ευβοίας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ) να παραμείνει η δομή στο Αλιβέρι, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου απάντησε θετικά. Εφόσον για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ το πρόβλημα παραμονής της δομής είναι η στέγαση, ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου προτίθεται να παραχωρήσει δωρεάν τον 1ο όροφο του Δημαρχείου Αλιβερίου για τις λειτουργίες του Ασφαλιστικού ΔΕΗ (ΕΟΠΥΥ), μετά φυσικά από την μετεγκατάσταση του Δήμου σε 2 έως 3 μήνες. Προτείνεται: Η δωρεάν παραχώρηση του 1ου ορόφου του Δημαρχείου Αλιβερίου για τις λειτουργίες του Ασφαλιστικού ΔΕΗ (ΕΟΠΥΥ), μετά φυσικά από την μετεγκατάσταση του Δήμου σε 2 έως 3 μήνες.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά. Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού αποφάσισε να συζητηθεί το θέμα, άκουσε την εισήγηση ,έλαβε υπόψη του τα σχετικά έγγραφα, και μετά από διαλογική συζήτηση

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι κατά Πλειοψηφία (εκτός των κ.κ Σιαγιάννη και Κότσαρη)(Στο σημείο αυτό είχαν αποχωρήσει οι κ.κ Μπενάκης, Βαρδακώστας, Μπελιάς, Λύκος και ο κ. Μιχαήλ χωρίς αυτό να επηρεάζει την απαρτία). Τη δωρεάν παραχώρηση του 1ου ορόφου του Δημαρχείου Αλιβερίου για τις λειτουργίες του Ασφαλιστικού ΔΕΗ (ΕΟΠΥΥ), μετά από 3 μήνες, όταν θα έχει γίνει και η μετεγκατάσταση του Δήμου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου