Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΟΙ "ΜΑΥΡΟΙ"


Η μαύρη εργασία είναι καταδικαστέα σε οποιαδήποτε μορφή της. Είναι μία από τις σύγχρονες μορφές εκμετάλλευσης  διότι εμπορεύεται την ανάγκη του εργαζόμενου για  μεροκάματο και ενδίδει στην αχαλίνωτη απληστία του εργοδότη ο οποίος κλέβει την εφορία, δηλαδή όλους μας, τα ασφαλιστικά ταμεία δηλαδή την σύνταξη όλων μας και κρατάει όμηρο τον άμοιρο εργαζόμενο.
Ακόμη πιο απάνθρωπη – όσο μπορεί κανείς να διαβαθμίσει την απανθρωπιά- είναι η μαύρη εργασία που ανθίζει σε δημόσιους οργανισμούς όπως είναι κάποιοι Δήμοι. Εκεί δεν εκμεταλλεύονται μόνο την ανάγκη για δουλιά και  παρανομούν ασύστολα αλλά η εκμετάλλευση μεταφράζεται σε πολιτική ομηρία, σε ψευδαίσθηση ότι κάποια στιγμή  θα μείνουμε στον Δήμο αρκεί που «τρουπώσαμε», αν ξαναβγεί ο «ακαταμάχητος» θα μας μονιμοποιήσει, και άλλα τέτοια. Γιατί ο "μαύρος εργαζόμενος" δεν ακούει ειδήσεις ή φαντάζεται ότι η κάποια στιγμή όλοι οι "μαύροι" εργαζόμενοι θα μονιμοποιηθούν. 
Η μαύρη εργασία πάει σύννεφο στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Μπήκαν με πεντάμηνα αλλά συνεχίζουν να δουλεύουν. Πως πληρώνονται; Προφανώς με "μαύρα", όχι με εντάλματα μισθοδοσίας. Αυτό είναι το "μαύρο χρήμα" του Δήμου, δεν φαίνεται πουθενά, δεν γυρίζει στο Δημοτικό Ταμείο αν και έχει φύγει  με άλλο χρώμα από αυτό. 
Οι νόμιμοι εργαζόμενοι που απειλούνται με τη διαθεσιμότητα βλέπουν τριγύρω και μάλιστα ακόμη και σε θέσεις ευθύνης, π.χ. γραμματέα Αντιδημάρχου, να δουλεύουν μετά την λήξη του πεντάμηνου με "μαύρα". Όλους αυτούς μάλιστα οι νόμιμοι εργαζόμενοι τους αποκαλούν  "μαύρους". Οι νόμιμοι και οι "μαύροι".
Τώρα πως ανέχονται αυτή την απάνθρωπη κατάντια προοδευτικοί άνθρωποι ,όπως π.χ. ο Πρόεδρος του Αλιβερίου ή ο Δημοτικός Σύμβουλος που ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλο θέμα. Ξέρετε η εξουσία, η πολιτική και κομματική υστεροβουλία, η μαγεία της καλέκλας σε κάνουν να βλέπεις το "μαύρο" " άσπρο".  Όσο για το σωματείο των εργαζομένων σιωπαίνει εκωφαντικά, κλείνει τα μάτια στην "μαύρη εργασία", εξάλλου όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα για την δήθεν προοδευτική συνήδειση των αρακτών συνδικαλιστών και ας είναι καλά η   δημαρχιακή ασυλία.
Αυτή  είναι η κατάντια. Ψευτοπροοδευτικοί, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Παρατρεχάμενοι   κομματικοί ινστρούχτορες, "Κοινοτάρχες" και Συνδικαλιστές μόνο για την εξουσία και την τσέπη τους. Κατά τα άλλα ρουφάμε έως το μεδούλι την μαύρη εργασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου