Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Έτσι σαράβαλο  θέλουν να καταντήσουν και το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου
Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου χαρακτηρίζεται κρίσιμη μετά την πλήρη απαξίωση στην οποία το έχει οδηγήσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας αρνούμενη να ασχοληθεί με τα προβλήματά του. Τα προβλήματα τεράστια αφού το προσωπικό σε μεγάλο ποσοστό βρίσκεται στα όρια της συνταξιοδότησης, ο εξοπλισμός απαξιώνεται με την μη συντήρηση και κυρίως με την μη ανανέωσή του με αποτελέσματα τμήματα όμως το οδοντοϊατρικό  αναγκάζονται να παραμένουν ανενεργά λόγω του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού και οι τρεις οδοντίατροι σε λίγο καιρό θα κληθούν να μετακινηθούν στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Το ασθενοφόρο δωρεάν της ΑΓΕΤ ακόμη δεν ήρθε και το Κέντρο λειτουργεί με δανεικό ασθενοφόρο.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας απαξιοί να ασχοληθεί με το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου αφού το μόνο που τον απασχολεί είναι να μείνει στην καρέκλα του στο πλαίσιο του μοιρασιάς μεταξύ των δύο κυβερνητικών κομμάτων για να συνεχίσει το τίποτα. Ειρήσθω εν παρόδω ότι το κομματικό κράτος καλά κρατεί και οι κορώνες  περί μεταρρυθμίσεων παραμένουν μόνο οριζόντιες περικοπές και απολύσεις ενώ οι θέσεις ευθύνης μοιράζονται με κριτήριο τις κομματικές ταυτότητες και συνήθως σε ανάξιους αφού ανάξιοι τις μοιράζουν έτσι και αλλιώς.
Για τις τυχόν ευθύνες της Διοίκησης του Κέντρου δεν θα μιλήσουμε γιατί το κέντρο τους είναι  Διοικητής του Νοσοκομείου της Χαλκίδας  εκεί πρέπει να προσανατολιστεί η προσοχή όλων. Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει και το γεγονός της επιμονής έως τα όρια της μανίας για την είσπραξη των 5 ευρώ χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας. Τα έσοδα υπάρχουν αλλά δεν επενδύονται στο Κέντρο Υγείας.
Το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου μπορεί και πρέπει να αναβαθμιστεί και να εξοπλιστεί με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό. Αρκεί να υπάρξει σοβαρή και ικανή διοίκηση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και να οργανωθεί σε σύγχρονη και αποδοτική βάση το ανθρώπινο δυναμικό του.

Βέβαια η προοπτική του Κέντρου Υγείας είναι η ανάδειξη σε Κέντρο Πρωτοβάθμιας Υγείας της Περιοχής με την συγχώνευση του ΙΚΑ (ΕΟΠΠΥ) και του Ασφαλιστικού της ΔΕΗ στο Κέντρο Υγείας, την ενοποίηση των τοπικών μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή του Αλιβερίου  έτσι ώστε να καταστεί αποδοτικότερη η οργάνωση της παροχής των υπηρεσιών υγείας, να αξιοποιηθεί όλο το ανθρώπινο δυναμικό και να αναβαθμιστούν υγειονομικά και διοικητικά οι προσφερόμενες στην τοπική κοινωνία υπηρεσίες. Να τελειώνουμε επίσης με τα μικρομάγαζα και τα παραμάγαζα των συντεχνιακών, οικονομικών  και πελατειακών συμφερόντων που έχουν πνίξει την ποιότητα της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή.
Από την πρόταση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας για την Εύβοια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου