Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΕΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Μόλις σήμερα δημοσιεύτηκε στο Δι@υγεια του Δήμου Κύμης Αλιβερίου η Απόφαση 150/2012 της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία έχει δεκτή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η αποδοχή της Δωρεάς των 19 στρεμμάτων στην Μεγάλη Βόλτα Παραμεριτών εκ μέρους του Δημάρχου κ. Θωμά και του Αντιδημάρχου κ. Κιούση, για την απόκτηση της οποίας τους έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη και έχει εκδοθεί Πρωτόκκολο Διοικητικής Αποβολής από το Δασαρχείο Αλιβερίου. 
Έτσι η περίφημη εκείνη δωρεάν ξαναήλθε στο προσκήνιο. Ιδού η Απόφαση:
Λαμβάνοντας υπόψη:1. Την περίπτωση η’ της παρ. 1 του άρθρου 72 του Ν.3852/10 ορίζεται ότι μία από τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής είναι και η αποδοχή κληρονομιών, κληροδοσιών και δωρεών.
2. Τις αιτήσεις του Δημάρχου κ. Θωμά Δημήτρη και του αντιδημάρχου κ. Κιούση Νικόλαου με θέμα «δωρεά ακινήτου», με τις οποίες μας γνωστοποιούν, ότι είναι συγκύριοι, σε ποσοστό ½ εξ αδιαιρέτου ο καθένας, δύο όμορων ακινήτων, που βρίσκονται στη θέση «Μεγάλη Βόλτα», της κτηματικής περιφέρειας του οικισμού Παραμεριτών, της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λουκά, του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, έχουν έκταση 9.202,70 m2 και 9.554,50 m2 αντίστοιχα, ήτοι συνολική έκταση 18.757,20 m2 και αναλυτικά περιγράφονται στα 3961 και 3962/31-10-2012 συμβόλαια της συμ/φου Αλιβερίου Καλομοίρας Μπαράκου, όπου επίσης αναφέρεται λεπτομερώς και ο τρόπος απόκτησης τους.
Τα ακίνητα αυτά, δωρίζονται στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, με τον σκοπό και μοναδικό όρο, να χρησιμοποιηθούν, μετά την έγκριση της καταλληλότητας τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την εγκατάσταση κινητής μονάδας ανάκτησης ανακυκλώσιμων- κομποστοποίησης διαχειριστικής ενότητας Νότιας Εύβοιας.
Πιστεύω ότι η ανωτέρω δωρεά είναι ωφέλιμη για το Δήμο και προτείνω την αποδοχή της.
Η Οικονομική Επιτροπή αφού άκουσε τον εισηγητή, έλαβε υπόψη της  την εισήγηση   την παρ.1 του άρθρου 72 του Ν.3852/10 την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας  την αίτηση με την οποία δωρίζεται το ανωτέρω ακίνητο  την διαλογική συζήτηση, όπου ο κ. Βαρδακώστας θεωρεί ότι το θέμα δεν είναι κατεπείγον και προτείνει την αναβολή του και ο κ. Σιαγιάννης, δεν αποδέχεται την δωρεά.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Την αποδοχή της δωρεάς οικοπέδου, από τον Δήμαρχο κ. Θωμά Δημήτρη και τον αντιδήμαρχο κ. Κιούση Νικόλαο, στη θέση «Μεγάλη Βόλτα», της κτηματικής περιφέρειας του οικισμού Παραμεριτών, της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λουκά, του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, που έχουν έκταση 9.202,70 m2 και 9.554,50 m2 αντίστοιχα, ήτοι συνολική έκταση 18.757,20 m2 και αναλυτικά περιγράφονται στα 3961 και 3962/31-10-2012 συμβόλαια της συμ/φου Αλιβερίου Καλομοίρας Μπαράκου, όπου επίσης αναφέρεται λεπτομερώς και ο τρόπος απόκτησης τους, με τον σκοπό και μοναδικό όρο, να χρησιμοποιηθούν, μετά την έγκριση της καταλληλότητας τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την εγκατάσταση κινητής μονάδας ανάκτησης ανακυκλώσιμων-κομποστοποίησης διαχειριστικής ενότητας Νότιας Εύβοιας.
Το παρόν αφού συντάχθηκε και ελέγχθηκε υπογράφεται ως κατωτέρω.

 Ο Αντιπρόεδρος Τα μέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου